Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Οκτωβρίου 2018

Φιλική ήττα στο Ρουφ, το μακρινό 1927...

Σαν σήμερα στις 8/10/1927, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Αθήνα, τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών τότε)...

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Ρουφ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης που θα άρχιζε λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Ο ΠΑΟΚ είχε κατέβει για λίγες μέρες στην πρωτεύουσα και έδωσε το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου, στο γήπεδο του Ρουφ, φιλικά παιχνίδια με Απόλλωνα και Εθνικό (νίκη με 0-3). 

Η σεζόν 1927-1928 στιγματίστηκε από τη δημιουργία μιας ... συμμαχίας, το όνομά της οποίας κυκλοφορεί ως τις μέρες μας, πρόκειται για το γνωστό ΠΟΚ! Πήρε αυτόν τον τίτλο από τα αρχικά των ... τριών εταίρων: ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Κωνσταντινουπόλεως Αθλητική Ένωση.

Το ΠΟΚ παρέμεινε σε ισχύ ως τον Μάρτιο του 1963, όταν και τυπικά τουλάχιστον διαλύθηκε. Ως τότε τα μέλη του μοιράζονταν τους ... τίτλους, ενώ αρχικά ήταν σε κόντρα με την ΕΠΟ, την οποία όμως αργότερα έλεγξε σε μεγάλο βαθμό έως πλήρως!

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 8/10/1927, για την οικονομική ενίσχυση της ... ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Απόλλωνα Σμύρνης, όμως ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας Δημόφιλος Χοϊντζόπουλος, πραγματοποίησε –σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής- εκπληκτική εμφάνιση και συνετέλεσε στο να πάρει η ομάδα του τη νίκη με 2-1.

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό ο Μαρσέλλος για να ισοφαρίσει στο 68' ο Μακαρονόπουλος. Το τελικό 2-1, διαμορφώθηκε στο 84ο λεπτό από τον Μαυρομάτη, που νίκησε τον τερματοφύλακά μας Παπαδόπουλο, χαρίζοντας τη φιλική νίκη στην ομάδα του.

Για την ιστορία, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο ... Απόστολος Νικολαΐδης. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Χρηστίδης, Ανδρεάδης Κ., Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Βλάχου, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Πάγκαλος (46' Καβούνης).

* Μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1927... Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχου, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί (από αριστερά): Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4