Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Οκτωβρίου 2018

«Ο ήλιος δεν έχει δύσει για μένα!» (1967)

Σαν σήμερα στις 8/10/1967, το "μαύρο βέλος" του ΠΑΟΚ, ο Λέανδρος, παραχώρησε συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα και μίλησε μεταξύ των άλλων για το μέλλον του...

Αναλυτικά τα όσα είχε πει ...

«Δεν ξόφλησα ούτε θα ξοφλήσω τώρα στα κοντά! Και όσοι σκέφτονται έτσι θα διαψευστούν για ακόμη μια φορά». 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του το «μαύρο βέλος» του ΠΑΟΚ, ο τότε 30χρονος αρχηγός της ομάδας, με όρεξη για μπάλα, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά! 

Και συνέχισε: «Προπονούμαι περισσότερο από τον καθένα, ποτέ μέχρι τώρα στα 18 χρόνια που φορώ ποδοσφαιρικά παπούτσια δεν προπονήθηκα τόσο πολύ! Μου μένουν ένα δυο κιλά να χάσω, από αυτά που πήρα το καλοκαίρι και θα είμαι εντάξει».

Μέχρι πότε θα παίζεις; «Δεν το καταλαβαίνω αυτό! Θα παίζω όσο θα νιώθω ότι είμαι σε άριστη κατάσταση. Και δεν πρόκειται να απογοητεύσω ποτέ κανέναν γιατί την μπάλα θα τη σταματήσω πριν αρχίσουν να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. Αλλά αυτό δε θα γίνει φέτος ούτε ίσως και του χρόνου! Θέλω να πω ότι κανείς δε θα με δει να σέρνομαι μέσα στο γήπεδο. Πριν γίνει αυτό θα το καταλάβω και θα προλάβω να σταματήσω μόνος μου».

Γιατί τα λες αυτά;  «Γιατί καμιά φορά ακούω πράγματα που με κάνουν να αγανακτώ! Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο Λέανδρος δεν πρόκειται να τους κοροϊδέψει ποτέ. Και αν σε κάποιο παιχνίδι δεν πάω καλά, θα οφείλεται σε διάφορους λόγους, από αυτούς που επηρεάζουν την απόδοση όλων των παικτών κατά διαστήματα. Τη δική μου τη Δύση θα την προλάβω πριν έρθει. Και θα εγκαταλείψω σε στιγμή που όλα θα δείχνουν ότι βρίσκομαι σε θαυμάσια φόρμα».

Κρίνεις ότι η ομάδα είναι ικανή για τον τίτλο; «Είναι και αυτός ένας λόγος που με κάνει με κάνει να νιώθω πάλι σαν νέος. Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά σε κάτι θαυμάσιο. Μυρίζομαι ότι θα προλάβω να κατακτήσω έναν τίτλο. Δεν κρίνω κανέναν άλλον πιο ικανό από τον ΠΑΟΚ, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά!»

Δεν έχει κενά η ομάδα; «Όλες οι ομάδες έχουν κενά, υπό την έννοια ότι κανείς δε διαθέτει άσους. Η μόνη μας διαφορά με τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο είναι ότι εμείς δίνουμε περισσότερα παιχνίδια εντός έδρας! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ταξιδεύουν μαζί μας σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν κερδίσουμε τον τίτλο, ο μισός θα ανήκει σε αυτούς».

Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση Κούδα που ήταν σε εξέλιξη, είπε: «Είναι μια θλιβερή ιστορία που όλοι μας ευχόμαστε να έχει καλό τέλος! Ο Κούδας μπορεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ, εφόσον δεν έχει χαλάσει ο χαρακτήρας του παιδιού που γνωρίζαμε!» 

Ο Λέανδρος για την απίστευτη ευλυγισία και ταχύτητα του, αλλά και την έμφυτη ικανότητά του στην κλειστή ντρίμπλα, αποτελεί μία από τις σημαίες του ΠΑΟΚ. 

Γόνος προσφυγικής οικογένειας, βγήκε από τα περίφημα «τσικό του Βίλλυ Σέβτσικ» και παρότι είχε αμέτρητες προτάσεις από συλλόγους εντός κι εκτός συνόρων (Φιορεντίνα), πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στον Δικέφαλο του Βορρά, πάντα με το «7» στην πλάτη, έχοντας 67 γκολ σε 323 εμφανίσεις, τις περισσότερες με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του.

Στην δεκαετία του 70 διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου έβγαλε αρκετούς παίκτες για την πρώτη ομάδα ...

Ως αρχηγός της ομάδας δεν έκανε ποτέ συμβιβασμούς με πολύ χαρακτηριστική την απόφασή του να "πάρει" την ομάδα του ΠΑΟΚ και να αποχωρήσει από το γήπεδο (της Φιλαδέλφειας), σε αγώνα διαιτητικής παρωδίας με τον Ολυμπιακό.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4