Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2018

Υπέταξε τον ΟΦΗ με τακουνάκι του Κωστίκου! (1983)

Σαν σήμερα στις 9/10/1983 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984... 

Ο Δικέφαλος που είχε στον πάγκο του τον Παλ Τσερνάι, μπροστά σε 8.500 θεατές (7.466 τα εισιτήρια) επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Κωστίκος στο 20ό λεπτό. 

Η ομάδα μας είχε ως εκείνο το ματς 3 νίκες (αυτές με Απόλλωνα Πόντου στην πρεμιέρα, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις Σέρρες) και μια λευκή ισοπαλία στο γήπεδο του Άρη και ένα αναβληθέν ματς! 

Ο Δικέφαλος χωρίς να ικανοποιήσει πήρε το δίποντο, παρά το νωχελικό ξεκίνημά του στο παιχνίδι! 

Το γκολ που έκρινε τον νικητή ξεκίνησε από προσπάθεια του Κούδα, η μπάλα έφτασε στον Βασίλη Γεωργόπουλο ο οποίος σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη, στη φάση μπήκε ο Κωστίκος και με τακουνάκι έκανε το 1-0. 
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε τις φάσεις για να βρει και πάλι τα δίχτυα του Μητσέα, όμως ο Σκαρτάδος στο 23', ο Κωστίκος στο 31' και στο 36' (οριζόντιο δοκάρι η κεφαλιά του!), δεν βρήκαν στόχο. 

Οι παίκτες του Τσερνάι είχαν ευκαιρίες και στην επανάληψη (60' Κούδας -70' Δαμανάκης), όμως το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αναστασιάδη... 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Δαμανάκης, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης, Κούδας, Κωστίκος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας (67' Πέλλιος), Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος. 

ΟΦΗ: Μητσέας, Πασσάς, Σελιώνης, Ανδρεανίδης, Αγιομαμίτης, Αλεξίου, Χριστοφής, Κορωνάκης, Τσιριμώκος (28' Χανταμπάκης), Ιορντανέσκου, Βλαστός (71΄Καριώτης). 

Δηλώσεις προπονητών:

Παλ Τσερνάι: "Εκτός από τους δύο βαθμούς τίποτε άλλο σοβαρό δεν μπορεί να αναφερθεί! Στο πρώτο ημίχρονο όσον αφορά τους συνδυασμούς των παικτών της ομάδας μου, κάτι έγινε, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαμε να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ . Στο δεύτερο εξασθενήσαμε και ίσως από τον φόβο να μη δεχτούμε γκολ παίξαμε άσχημα. Είναι λυπηρός ο τραυματισμός του Αλαβάντα τον οποίον χρειαζόμαστε στο ματς με την Μπάγερν. Το κενό του δεν μπορεί να καλυφθεί με κανέναν τρόπο".

Λες Σάνον: "Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο μάλιστα δημιουργήθηκαν καλές φάσεις! Το αποτέλεσμα όμως δεν με ικανοποιεί, απλώς τα παιδιά προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν". 

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...
* Στην παραπάνω εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4