Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιουνίου 2018

Η προφορική συμφωνία έμεινε στο ράφι (1996)

Σαν σήμερα στις 11/6/1996, το όνομα που κυριαρχούσε στη μεταγραφολογία της ομάδας ήταν αυτό του Βλάνταν Μιλόγεβιτς...

Καλοκαίρι του 1996 και ο ΠΑΟΚ με τον Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του αναζητούσε παίκτες ώστε να ενισχυθεί και να μην έχει μια καινούρια σεζόν ανάλογη της προηγούμενης (1995-1996), όταν και τερμάτισε 14ος...

Το όνομα που κυριαρχούσε στη μεταγραφολογία της ομάδας, ήταν αυτό του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Μπένγκτσον εκτιμούσε πως ο Μιλόγεβιτς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνάς μας και ο παίκτης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συζήτησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ (Καλύβας), με τις δύο πλευρές να συμφωνούν προφορικά στο οικονομικό (80.000.000 δρχ για συμβόλαιο 2 ετών θα στοίχιζε η μεταγραφή). '

Τελικά όμως οι υπογραφές δεν έπεσαν, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να διερευνήσουν κάποια θέματα που είχαν να κάνουν με την εξωγηπεδική ζωή του παίκτη!

Ο Μιλόγεβιτς γνώριζε τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με δύο ομάδες (Γιάννινα,Καλαμάτα,), ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Στα Γιάννινα έπαιξε σαν επιθετικός μέσος ενώ στην Καλαμάτα σαν κεντρικός αμυντικός με προπονητή τον Κοκότοβιτς.


Σε δηλώσεις του είχε επισημάνει: «Δε γνωρίζω αν είμαι μέσα στα σχέδια του προπονητή της ομάδας του κ. Μπένγκτσον, αλλά αν είμαι θα τον δικαιώσω, έχω πολλά να προσφέρω στην ομάδα.


Τον ΠΑΟΚ τον γνωρίζω από την εποχή που έπαιζα στην Ελλάδα, ξέρω πως πρόκειται για μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. 

Γνωρίζω πως είναι μια ολόκληρη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποτε με έναν συμπαίκτη μου, τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, συζητούσαμε για τον ΠΑΟΚ και μου είπε: 

Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει μια γεμάτη Τούμπα... Πάντως, παρατηρώ πως ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και είμαι βέβαιος πως η θέση που έχει δεν ανταποκρίνεται στη δύναμή του και στην αξία του. Του αξίζει να πάει πάρα πολύ ψηλά γιατί έχει κόσμο και ιστορία».
Μία μέρα αργότερα η ιστορία έλαβε τέλος! Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πως κάποιος φίλος του Καλύβα τον τηλεφώνησε και του είπε τα χειρότερα για την εξωγηπεδική ζωή του παίκτη με αποτέλεσμα η προφορική συμφωνία να πάει στον βρόντο.

Ο παίκτης μαζί με τον μάνατζέρ του επέστρεψε στο Βελιγράδι, φανερά ενοχλημένος από τη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ, καθώς δήλωσε: «Θα μπορούσαν να ψάξουν και να βρουν αιτίες πριν έρθω στη Θεσσαλονίκη! 

Δεν μπορούν να με θίγουν με υπονοούμενα γιατί είμαι επαγγελματίας αθλητής και οικογενειάρχης. Ρωτήστε στην Καλαμάτα ή στα Γιάννινα για μένα».

Λίγες μέρες αργότερα ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Αντρέι Τσερνίσοφ, για να καλύψει το κέντρο της άμυνας, χωρίς ο Ρώσος παίκτης να αποδώσει τα αναμενόμενα μιας και αγωνίστηκε μόλις σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ ο Μιλόγεβιτς βρέθηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης (αρχική εικόνα) έχοντας μια γεμάτη σεζόν (29 ματς πρωταθλήματος και 3 γκολ), για να ακολουθήσει τριετής παρουσία στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4