Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιουνίου 2018

Ήττα στον Πειραιά για τον άτολμο ΠΑΟΚ (1983)

 
Σαν σήμερα στις 12/6/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (28.393 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι προσπαθώντας με σέντρες να βρουν το κεφάλι του Μητρόπουλου, κάτι που ανάγκασε τον Χέερ να κάνει νωρίς την πρώτη αλλαγή, περνώντας στο 15' τον Αποστολίδη στη θέση του Γεωργόπουλου, με αποκλειστικό σκοπό να περιορίσει την δραστηριότητα του Μητρόπουλου, που έδειχνε ανίκητος ψηλά!
 
Στο 23' το γυριστό σουτ του Λεμονή πέρασε άουτ, ενώ στο 34' σε φάουλ των γηπεδούχων (έμμεσο), ο Σίγγας σταμάτησε επί της γραμμής το σουτ του Κουσουλάκη.

Η υπεροχή του μετέπειτα πρωταθλητή, έφερε το 1-0 στο 41', όταν ο Αναστόπουλος με τακουνάκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίχου αιφνιδίασε τον Φούρτουλα κάνοντας το 1-0.
Σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ πρόσεξε την άμυνα και με ενισχυμένο κέντρο προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία μας, χωρίς όμως να καταφέρει και πολλά, καθώς οι γηπεδούχοι εκτός από το γκολ, έβγαλαν και άλλες σημαντικές φάσεις στην επίθεση!
Παρόμοια η εικόνα και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να αναγκάζεται από το 72' να παίξει με «10», λόγω τραυματισμού του Δημόπουλου που συγκρούστηκε με τον Ξανθόπουλο και ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές μας.
Δύο λεπτά αργότερα (74'), ο Βαμβακούλας με σουτ έξω από την περιοχή μας σημείωσε το 2-0, με τον τερματοφύλακά μας να μην υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, καταγράφηκε στο 77', όταν ο Σαργκάνης απέκρουσε εντυπωσιακά και δύσκολα τη σέντρα σουτ του Αλαβάντα σε κόρνερ...
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Αποστολίδης, Γκουερίνο και από τον Ολυμπιακό οι Βαμβακούλας, Άλμπερτσεν, Ξανθόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Ξανθόπουλος, Άλμπερτσεν, Λεμονής, Μητρόπουλος (78' Περσίας), Αναστόπουλος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Βασιλάκος, Γεωργόπουλος (15' Αποστολίδης), Δημόπουλος, Κωστίκος (55' Κούδας).
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4