Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιουνίου 2018

Ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο σε μια κακή σεζόν (1961)

Σαν σήμερα στις 4/6/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάργκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές, αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, σε μια κακή χρονιά για την ομάδα μας.

Το παιχνίδι είχε φανατισμό στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, όμως το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες κυμάνθηκε με μετριότατα επίπεδα, με τις καλές φάσεις να είναι ελάχιστες! 
Το πιο συναρπαστικό πάντως σημείο της αναμέτρησης ήταν το τελευταίο πεντάλεπτό της, όταν ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τους 22 παίκτες να τα δίνουν όλα για τη νίκη! 

Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια καλά διαστήματα στην απόδοσή του, που δε στάθηκαν όμως ικανά να του δώσουν τη νίκη! 

Το σκορ άνοιξε στο 13' ο Τσοπλάκης με δυνατό σουτ μετά από ασταθή επέμβαση του Καραπατή .

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 34' με τον Ασβεστά, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με «10», λόγω τραυματισμού του Λέανδρου (επανήλθε στο ματς αργότερα). 

Ο Δικέφαλος έχασε μια καλή ευκαιρία στο 40’ με τον Σιδηρόπουλο, ενώ στην επανάληψη και στο 83', ο Λέανδρος, είδε τον Καραπατή να σταματάει δύσκολα την κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Νικολαΐδη.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, ανήκε στους γηπεδούχους, όταν ο Ασβεστάς από καλή θέση σούταρε άουτ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Νικολαΐδης και Γιακουμής ενώ από τον Ηρακλή οι Μπερεδήμας, Ράμμος και Λιάρος.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Καραπατής, Μπέλλης, Μπερεδήμας, Χαραλαμπίδης, Ράμμος, Ιωαννίδης, Φάκας, Λιάρος, Ασβεστάς, Τσίγκος, Χασεκίδης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Τσοπλάκης, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4