Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιουνίου 2018

Εξέτισε την ποινή της ΟΥΕΦΑ, μετά το διπλό (1995)

Σαν σήμερα στις 4/6/1995, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Βύρωνα τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1994-1995 ... 
 
Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.667 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-2 και έτσι ξεχρέωσε την τιμωρία που μας είχε επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν. 
Δυναμικό παρόν έδωσαν στο γήπεδο του Βύρωνα και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ και βοήθησαν την ομάδα να πάρει το διπλό, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά.

Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Τουρσουνίδης μετά από μπαλιά του Φαν Ρόι.
Eπτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 24', ο Καπετανόπουλος με δυνατό αριστερό σουτ διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου, διώχνοντας το όποιο άγχος υπήρχε στους συμπαίκτες του. 
 
Στο 84' ο Αθηναϊκός μείωσε σε 1-2 με τον Ντάμπιτς, ενώ στο 88' ο διαιτητής Βασίλης Νικάκης, απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Χριστινάκη. 

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός (Τεννές): Κεφαλάς, Αθανασίου, Μπουτζούκας (48' Γ. Καφές), Χατζηαγγελής, Κόλτζος, Μόνος (46' Χριστινάκης), Θεοδωράκος, Αλβέρτης, Τασιόπουλος, Ντάμπιτς.

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου (29' Παναγιωτίδης), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Χάβος, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης, Φαν Ρόι, Αναστασιάδης (84' Μαλιούφας). 

Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Ο στόχος επιτεύχθηκε για μας, σήμερα τελείωσε μια πετυχημένη χρονιά, καθώς καταφέραμε και ξεχρεώσαμε την ποινή μας στην Ευρώπη. Κάναμε γρήγορα δύο γκολ και μετά σκεφτόμασταν πώς θα περάσει ο χρόνος. Ταρακουνηθήκαμε για λίγο, μόλις ο Αθηναϊκός μείωσε σε 1-2». 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

* Στην αρχική εικόνα, φωτογραφία από την δυναμική παρουσία των οπαδών μας, εκείνη την μέρα, στον Βύρωνα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4