Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2018

Ήττα από Ηρακλή, αποδοκιμασίες για Χέερ! (1983)

Σαν σήμερα στις 3/4/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 17.000 θεατές (15.129 τα εισιτήρια), έχασε με 1-3, πληρώνοντας τα λάθη της άμυνάς του αλλά και την αστοχία των επιθετικών.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με όρεξη το παιχνίδι, είχε ένα σουτ του Τρίμχολντ στο 7’ που πέρασε άουτ, ένα σουτ του Γκουερίνο στο 14’ μετά από σόλο του Κούδα που πέρασε άουτ και στο 31’ στην πρώτη αξιόλογη επίθεση των φιλοξενούμενων βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Χατζηπαναγής ξέφυγε από τον Ψαρρά, έδωσε μια μπροστινή μπαλιά, οι αμυντικοί και ο Φούρτουλα αδράνησαν καθώς η μπάλα φαινόταν πως θα βγει άουτ, όμως ο Παπαϊωάννου όχι μόνο την πρόλαβε αλλά τη γύρισε κιόλας και ο επερχόμενος Καλαμπάκας έκανε το 0-1.
Πέντε λεπτά αργότερα η Τούμπα πάγωσε όταν ο Καλαμπάκας απέφυγε διαδοχικά τους Αλαβάντα – Δαμανάκη, πλάσαρε τον Φούρτουλα και σημείωσε το 0-2, μέσα σε ένα κύμα γκρίνιας στις εξέδρες. 

Με τον Ηρακλή να προηγείται με 0-2, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Πρίντεζη.

Στο 68’ ο Καλαμπάκας παραλίγο να φτάσει στο χατ τρικ, όταν σε τετ α τετ με τον Μλάντεν έστειλε την μπάλα πάνω του!

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο ματς, με τον Χόλγκερ Τρίμχολντ να μειώνει σε 1-2, μετά από συνδυασμό Κούδα – Βασιλάκου και ψύχραιμο τελείωμα της φάσης από τον Γερμανό. 

Στο 77’ ο Αλαβάντας απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας μας με τον Φούρτουλα εξουδετερωμένο και στο 87’ ο Καφκενάρης σημείωσε τα 1-3 με ψηλοκρεμαστό σουτ, σχεδόν από τη σέντρα!!!
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Κούδας και Αλαβάντας ενώ από τον Ηρακλή οι Ξανθόπουλος, Γκιτσιούδης, Καλαμπάκας και Καραΐσκος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας (55’ Βασιλάκος), Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γκουερίνο, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Ηρακλής: Γκιτσιούδης, Μαυρίδης, Ορφανίδης, Ξανθόπουλος, Γαλατίδης, Κωφίδη, Καλαμπάκας, Παπαϊωάννου, Παπαδόπουλος Δ. (77’ Καφκενάρης), Χατζηπαναγής (83’ Ζήφκας), Καραΐσκος.

Μετά το τέλος του αγώνα ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες, εναντίον του Χάινς Χέερ, καθώς και εναντίον βασικών παικτών από τον κόσμο, που έφυγε απογοητευμένος από την Τούμπα ...

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4