Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Απριλίου 2018

Πήρε το τρίποντο, αλλά ήταν διπρόσωπος! (2017)

Σαν σήμερα στις 2/4/2017, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΛ με 2-0, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League της περιόδου 2016-2017 ...

Μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Μπρκτς κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Μαλεζά, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Σάκχοφ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ στη μεσαία γραμμή και Ενρίκε, Αθανασιάδη, Μυστακίδη στην επίθεση...

Ο Δικέφαλος είχε από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με συμπαγέστατη αμυντική διάταξη, έχοντας 11 παίκτες στο ¼ του γηπέδου, προς την περιοχή τους, κλείνοντας ερμητικά τους διαδρόμους προς την εστία του Ξενοδόχοφ!
Οι παίκτες του Ίβιτς με μεγάλη υπομονή και παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες προσπαθούσαν να βρούνε το άνοιγμα που θα έφερνε την καλή τελική προσπάθεια! 

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 26', όταν χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Ενρίκε!!! Κάθετη του Μπίσεσβαρ στον Βραζιλιάνο που απέφυγε δύο αντιπάλους αλλά από κοντά πλάσαρε με το αριστερό, άουτ!

Στο 37', ο Κάνιας με ευθύβολο μακρινό σουτ βρήκε τον τρόπο να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχοφ και από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΛ προσπάθησε να βγει από το καβούκι της, δίνοντας χώρο στην επίθεσή μας για να γίνει απειλητική!

Η καλύτερη στιγμή ως το τέλος του ημιχρόνου ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάτος από τα δεξιά απέφυγε έναν αμυντικό σούταρε δυνατά με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.
Στην επανάληψη η ομάδα έβγαλε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, έκανε πολλά λάθη, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να δούμε τον ΠΑΟΚ να ζωντανεύει και πάλι! 

Πιο συγκεκριμένα στο 86', μετά από εκπληκτική συνεργασία Μπίσεσβαρ - Σάκχοφ και γύρισμα του Ουκρανού, ο Κουλούρης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά. Στη συνέχεια της φάσης ο Κίτσιου με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 2-0, μετά από ασίστ του Κάτσε!
Τέλος στο 94', χάθηκε πολύ καλή ευκαιρία από τον Κουλούρη και πάλι, που από κοντά σούταρε, μετά από προσπάθεια του Βαρέλα, αλλά ο Ξενοδόχοφ κράτησε το 2-0. 

Συμπερασματικά η ομάδα εμφάνισε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι της, ένα καλό στο πρώτο μισό και ένα μετριότατο στην επανάληψη απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε και πολλά πράγματα, αλλά όσο το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0, ήλπιζε! 

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού, ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας, Σάκχοφ, Μυστακίδης (80' Κάτσε), Ενρίκε (62' Κίτσιου), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (56' Κουλούρης). 

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (40' Κόντορ), Ναβάρο (77' Καπός), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (62' Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.
O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το νικηφόρο ματς κόντρα στην ΑΕΛ...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δε δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Βέβαια, δίκαια κερδίσαμε. Δεν απειληθήκαμε και μέσα στις 5-6 φάσεις που κάναμε, πετύχαμε δυο γκολ. 
Όσο φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, μας νοιάζει να παίρνουμε τους βαθμούς και μένουμε χωρίς τραυματισμούς και κάρτες», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Για τον Ενρίκε: «Είναι ένας παίκτης που ακόμα ψάχνεται, προσπαθεί να δείξει κάτι παραπάνω. Προσπαθώ να τον συμβουλέψω για αυτό. Στο αμυντικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος, δεν ήταν αυτός περίμενα. Υπήρχε πρόβλημα στην πλευρά του, και ήθελα να δοκιμάσω έναν άλλο παίκτη».

Για τον Μπρκιτς: «Δεν έπαιξε φέτος πολλά ματς, θέλω να του δώσω ευκαιρία και δε σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με τον Γλύκο. Και τον Μπρκιτς τον υπολογίζω, θα δούμε αν θα παίξει και στα επόμενα ματς».

Για τον Κίτσιου: «Η φυσιολογική του θέση είναι δεξί μπακ, τον έχω βάλει και στα αριστερά. Μπορεί να παίξει και στο χώρο του κέντρου».

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα των παικτών: «Προσωπικά δε δίνω καμιά σημασία σε αυτά (σ.σ. των μέσων κοινωνικών δικτύωσης), η ομάδα ασχολείται με αυτά και είναι υπεύθυνη. Εγώ είμαι για την πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια».

Για το θέμα Ουάρντα: «Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα. Εγώ ζήτησα να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που έκανε δεν έχει σχέση με τη λογική. Προβληματίζει και εμένα και την ομάδα. Πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα και να προσαρμοστεί στα δεδομένα».

Ο Χοσέ Κάνιας μίλησε για το πρώτο γκολ που σημείωσε στην καριέρα του και βοήθησε τον Δικέφαλο να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Λάρισα... 

Αναλυτικά ο Ισπανός μέσος τόνισε:

Για το γκολ που πέτυχε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα και για το πρώτο γκολ που πέτυχα, αλλά και για το γεγονός ότι βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τους 3 βαθμούς. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, τον κόσμο που με στηρίζει, αλλά και στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν».

Για την εικόνα του ματς: «Ξεκινήσαμε καλά στο 1ο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε και μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ. Στο 2ο ημίχρονο το λάθος μας ήταν ότι δεν προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το χώρο του κέντρου, η αντίπαλη ομάδα ήθελε βαθμό και ήταν λογικό να πιέσει. 
 
Ωστόσο, αντιδράσαμε και εμείς, πιέσαμε, κάναμε ευκαιρίες και το 2-0 με αποτέλεσμα να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Μπορεί να σκοράραμε εγώ και ο Κίτσιου σήμερα, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια σκοράρουν οι επιθετικοί μας. Το σημαντικό είναι η νίκη, οι 3 βαθμοί και να πάρουμε την υψηλότερη θέση για να πετύχουμε ότι καλύτερο».

Για τη θέση στην οποία αγωνίζεται: «Κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας. Αισθάνομαι καλά στη θέση που παίζω, αλλά αν μου πει ο προπονητής να παίξω πιο μπροστά και να βάλω 15 γκολ θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Ο καθένας μας κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα. Όλοι μας έχουμε βρει τον ρόλο μας στην ομάδα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Θεωρώ ότι έχουμε δείξει πώς είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να αντιδράσουμε όταν είμαστε υπό πίεση. Μια ομάδα με χαρακτήρα. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και ξέρουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει».

--------------------------------------------------------

Ο Στέλιος Κίτσιου σε δηλώσεις του εξήγησε πως η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο καλή λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ωστόσο τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι η νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απ' ότι φάνηκε. Η ομάδα μετά από κάποιες ανάσες που πήρε ξέραμε πως θα έχουμε δύσκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια. Με τον Ατρόμητο, με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι.

Δεν ξέρω τι συζητήθηκε στα αποδυτήρια γιατί εγώ έκανα ζέσταμα, αλλά από την ώρα που η ομάδα βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ, σίγουρα ήθελε να το κρατήσει. Καταφέραμε να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ λίγο αργά αλλά το σημαντικό είναι η νίκη. Όπως είπα και πριν η ομάδα είχε καιρό να αγωνιστεί. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι, αλλά αυτή τη στιγμή κρατάμε τους τρεις βαθμούς.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα γιατί δεν πετυχαίνω πολύ συχνά γκολ. Εύχομαι στη συνέχεια να υπάρξουν κι άλλα για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4