Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2018

Δύσκολα την Παναχαϊκή με 2-0 (1988)

Σαν σήμερα στις 3/4/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του μπροστά σε 9.000 περίπου θεατές (7.782 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Λαγωνίδης – Μαυρομάτης, από ένα σε κάθε ημίχρονο αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ αποδοκιμάστηκε σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού από τον κόσμο, καθώς η απόδοση της ομάδας ήταν απογοητευτική, αν και πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 10'!

Ο Μπορμπόκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαγωνίδης με πολύ δυνατή καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, σημειώνοντας το 1-0.

Ο Καρασαββίδης στο 21’ και ο Μπορμπόκης στο 29’ δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ενώ στο 61’ η Παναχαϊκή έμεινε με «10», λόγω αποβολής του Σπανοσωτηρόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Καρασαββιδη.

Πέντε λεπτά αργότερα (66'), ο Κουρμπανάς σούταρε από καλή θέση, όμως ο Λαγωνίδης με το σώμα του σταμάτησε την πορεία της μπάλας!
Στο 78’ ο Μπορμπόκης σέντραρε παράλληλα και συρτά, ο Μαυρομάτης βρήκε την μπάλα πάνω στον βηματισμό του και δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (79'), ο Μπορμπόκης έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, πήγε να κρεμάσει τον Παπαδόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζότιο δοκάρι της Παναχαϊκής!

Το τελευταίο σφύριγμα του Κατερινιώτη ρέφερι Ισαάκ Μπουροτζόγλου, βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή, όμως ακούστηκαν χλιαρές αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου για την εμφάνιση της ομάδας.

Κορυφαίος από πλευράς ΠΑΟΚ ο Κώστας Λαγωνίδης, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μαλιούφας και Μαυρέας. Από την Παναχαϊκή ξεχώρισαν οι Γιώτης, Κουρμπανάς και Βόσδου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μήτογλου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Μπάνον, Παπαϊωάννου (46’ Μαυρομάτης), Καρασαββίδης (69’ Σερέτης).

Παναχαϊκή: Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης (67’ Γκρίλιας), Γκένας, Ζερδεβάς, Κουρμπανάς, Βόσδου, Γιώτης, Σπανοσωτηρόπουλος, Βουγιαντίνοβιτς, Βαΐτσης (76’ Κυριακόπουλος), Ανδριόπουλος.

Δηλώσεις τεχνικών:

Μιχάλης Μπέλλης: «Το άσχημο παιχνίδι οφείλεται στην ομάδα μου και την κακή ανάπτυξη του παιχνιδιού η χειροτέρεψε το βρεγμένο γήπεδο. Με αυτό το άσχημο παιχνίδι καταφέραμε και πήραμε δύο πολύτιμους βαθμούς από μια ομάδα ομολογουμένως σωστή, που αγωνίζεται για τη σωτηρία της».

Πάνος Μάρκοβιτς: «Λησμόνησαν φαίνεται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ότι η οικογένειά μου έδωσε κάτι στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη και για αυτό οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό μου!

Δεν είμαστε ομάδα που δημιουργούμε προβλήματα και για αυτό επιδιώκουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και του εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής όμως ήταν απροπόνητος και γύριζε τις πλάτες στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων μας. Αν είχαμε λίγη τύχη και μας δινόταν το πέναλτι, ίσως να άλλαζε η μορφή του αγώνα».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4