Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2018

Βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ και απόλυση Σκότσικ! (1986)

Σαν σήμερα στις 2/3/1986, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι 22ης της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1985-1986 …

Ο Δικέφαλος σε μια καταστροφική χρονιά, την αμέσως επόμενη του τίτλου του 1985, με τον στον πάγκο του, Βάλτερ Σκότσικ για τελευταία φορά στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 50.000 θεατές (46.961 τα εισιτήρια), γνώρισε μια από τις πιο βαριές εκτός έδρας ήττες της ιστορίας του, χάνοντας με 5-0!!!
Σε ένα γήπεδο στο οποίο ένα χρόνο νωρίτερα είχε ταπεινώσει την αθηναϊκή ομάδα κερδίζοντάς την με 0-1, έχοντας στις τάξεις του σχεδόν το ίδιο ρόστερ και τον ίδιο προπονητή, παρουσίασε μια εικόνα κακή από το 40’ και μετά!
Το σκορ άνοιξε στο 25΄με κεφαλιά ο Χαραλαμπίδης (στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει καθαρό φάουλ που δε δόθηκε!), για να χαθεί στο 29’ μεγάλη ευκαιρία από τον Κωστίκο, που πήρε την μπάλα από τον Καρασαββίδη και αν και ήταν σε καλή θέση , δεν μπόρεσε από κοντά να ισοφαρίσει!
Στο 35’, νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Βασιλάκο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού μετά από μπαλιά του Γιούρισιτς, αλλά να αργεί να εκτελέσει τον Μήνου και να χάνεται η ευκαιρία για το 1-1.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε ο Δημητριάδης, έγινε το 2-0 με κεφαλιά του Μαυρίδη, σε μια φάση στην οποία κοιμήθηκε η άμυνά μας, καθώς μετά από σέντρα του Ρότσα, ο Μπατσινίλας έπιασε την κεφαλιά, κάποιος αμυντικός απέκρουσε για να έρθει ο Μαυρίδης με νέα κοντινή κεφαλιά να σκοράρει, σε ένα κομβικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού σημείο!
Στο 47’ ο Ζάετς, στο 62’ ο Ρότσα και στο 90’ ο Σαραβάκος (με υποψία οφ σάιντ) διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει στην επανάληψη μια καλή στιγμή με τον Ορφανό στο 51’, όταν το σουτ που επιχείρησε το σταμάτησε πολύ δύσκολα ο Μήνου.
Στην τελευταία καλή μας φάση στο ματς, ο Λιάκος σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων, αποτυγχάνοντας να σημειώσει το γκολ της τιμής!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μήνου, Γεωργαμλής, Καρούλιας, Βλάχος, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου (78’ Γεροθόδωρος), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Μπατσινίλας (Δημόπουλος Θ.).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Καρασαββίδης, Ψαρράς, Πίττας, Βασιλάκος (69’ Λιάκος), Κωστίκος (46’ Ορφανός).

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ: «Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, κέρδισε δίκαια. Έχει εξαιρετική ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες.

Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες. Είχαμε την ατυχία να δεχτούμε γκολ στο 47’ του πρώτου μέρους και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Το σκορ πήγε 3-0 και όλα χάθηκαν. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να αντέξουμε στην πίεση αλλά φαίνεται πως μας έλειπαν οι δυνατότητες. Ωστόσο και πάλι χάσαμε ευκαιρίες.

Αν δεν κάνεις γκολ η μοίρα σου είναι γνωστή. Πιστεύω πως ένα σκορ 5-3 ή 5-4 θα ήταν πιο δίκαιο!

Σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής δεν έχω ξαναχάσει με τόσο μεγάλο σκορ. Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να φύγω, φεύγω και σήμερα κιόλας. Εγώ πάντως επιθυμώ να μείνω ως το καλοκαίρι γιατί έχω επαγγελματική συνείδηση».
* Ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, ήταν πυρ και μανία σε όλη τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου και φώναζε εξαγριωμένος: «Αν ξαναπαίξει ο Κωστίκος στην Τούμπα να με τρυπήσετε τη μύτη!!!» 

Τη συνέχεια αυτής της ιστορίας, μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.
* Ο γιος του Προέδρου του ΠΑΟΚ, είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, πως οι Καρασαββίδης – Κωστίκος τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 50.000 δρχ, επειδή κάπνιζαν στο ξενοδοχείο!
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4