Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2018

Η λευκή ισοπαλία τον έστειλε στην κορυφή! (1980)

Σαν σήμερα στις 2/3/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Ρόδο, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.164 τα εισιτήρια), έμεινε στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα μας στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη του Άρη με 31 βαθμούς, με τους συμπολίτες εκείνη την αγωνιστική να χάνουν στην Κόρινθο με 2-1! 

Το παιχνίδι μπορεί να τελείωσε με το στείρο 0-0, ήταν όμως θεαματικό και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες για να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη! 

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο πολύ δυνατός αέρας που έπνεε εκείνη τη μέρα στο νησί και ήταν ευνοϊκός για μας στο πρώτο 45λεπτο και για τους γηπεδούχους στην επανάληψη! 

Πιο πολλές φορές κοντά σε κάποιο γκολ βρέθηκε ο ΠΑΟΚ –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- με τους Δαμανάκη (5’, 7’, 41’ ) και τον Κωστίκο στο 32’, σε μια φάση στην οποία ο φορ του ΠΑΟΚ έχασε ένα γκολ από αυτά που δε χάνονται, όταν μετά από σέντρα του Δαμανάκη, βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία, όμως καθυστέρησε και πρόλαβε να τον κόψει ο Σκαρτάδος!

Ευκαιρίες για γκολ είχε και η Ρόδος στο πρώτο ημίχρονο με τους Εγγλέζο και Δράκο, ενώ το παιχνίδι παρέμεινε συναρπαστικό και στην επανάληψη! 

Ο Κωστίκος στο 57’ και στο 81’ καθώς και ο Αναστασιάδης στο 89΄δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Δοξάκη, με την ενθουσιώδη τοπική ομάδα, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, να φτάνει κοντά στο 1-0 με τον Χάσταλη στο 67’, όταν χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Φίλη για να μείνει το 0-0!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Φίλης, Αλαβάντας και από τους γηπεδούχους ξεχώρισε, ο … Γιώργος Σκαρτάδος!

Οι συνθέσεις:

Ρόδος: Δοξάκης, Παπαϊωάννου, Διακονικολάου, Χριστοφορίδης, Σκαρτάδος, Καραντάνης, Παπαοικονόμου, Χάσταλης, Γεωργαλής (24’ Πιάς), Δράκος, Εγγλέζος (77’ Καμπούρογλου). 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Πέλλιος, Αλαβάντας, Σαράφης, Κούδας, Δαμανάκης (81’ Γκουερίνο), Κερμανίδης, Κωστίκος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4