Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2018

Διπλό στην Καβάλα με Παρίδη! (1975)

Σαν σήμερα στις 2/3/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, πήρε το διπλό επικρατώντας των γηπεδούχων με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 55ο λεπτό ο Παρίδης, σε μια φάση που ξεκίνησε από σέντρα του Αναστασιάδη, απόκρουση του Καπετανίδη στα τυφλά και ο Παρίδης που καιροφυλακτούσε, με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Παντελάκου …

Η Καβάλα «καιγόταν» για το αποτέλεσμα, καθώς βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μη έχοντας περιθώριο για βαθμολογική απώλεια και αγωνίστηκε υπέρμετρα δυνατά, για να πάρει ότι περισσότερο μπορούσε από την αναμέτρηση!
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να φύγει από το γήπεδο με το διπλό, κάτι που πέτυχε όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης από διαιτητή Θεοδώρου, χαροποιώντας τους πολλούς εκδρομείς οπαδούς του, που βρέθηκαν εκείνη την Κυριακή του μακρινού 1975, στο Εθνικό Στάδιο της Καβάλας που μετέπειτα μετονομάστηκε σε «Ανθή Καραγιάννη»

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν το σκληρό τους παιχνίδι όταν στο 25’ είδε την κόκκινη κάρτα ο Παπαδόπουλος, αφήνοντας την ομάδα του με «10» για σημαντικό κομμάτι της αναμέτρησης!
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παρίδης και Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Κόκαλης, Παπαδόπουλος, Καπετανίδης, Ρήγας, Πάτσας (54’ Χρυσαφίδης), Μαχαρίδης, Αβραμίδης (55’ Ζεϊτίδης), Χαραμπίδης, Διαμαντόπουλος, Φιλιππίδης.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4