Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2018

Ήττα με "κλοπή" στη Νέα Σμύρνη! (1969)

Σαν σήμερα στις 2/3/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές (8.490 τα εισιτήρια), έχασε στη Νέα Σμύρνη με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 71ο λεπτό ο Θανάσης Ιντζόγλου.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από το γήπεδο με πολλά και απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία του Φαμέλη, που σαν γνήσιος συνεχιστής των άθλιων διαιτησιών εκείνη τη σεζόν, των Παπαβασιλείου, Δικόπουλου, Βαμβακόπουλου, κυριολεκτικά έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα από τις αποφάσεις του ρέφερι, ο οποίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα!

Ο Δικέφαλος είχε σε πολύ καλή μέρα την αμυντική του γραμμή και τους χαφ, αντίθετα οι επιθετικοί μας (Αφεντουλίδης, Ασλανίδης, Παρίδης), δεν βοήθησαν ούτε στο ελάχιστο!
Ο Φαμέλης ανέχτηκε το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων επί 60’ λεπτά, μέχρι να αποφασίσει σε εκείνο το χρονικό σημείο να αποβάλει –με υπόδειξη του βοηθού- τον Χαράλαμπο Ιντζόγλου, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με πρόθεση τον Κατσικάρη…

Αν και έπαιζαν με «10» οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 71ο λεπτό με τον Θανάση Ιντζόγλου, όταν μετά από σέντρα του Χάιτα, ο Φουντουκίδης πιεζόμενος από τον Δέδε δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Θανάση Ιντζόγλου, που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Η φάση όμως που σημάδεψε το παιχνίδι, καταγράφηκε στο 89’, όταν οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε πεντακάθαρο πέναλτι, με τον Φαμέλη αντί να στήσει την μπάλα στα 11 μέτρα, να το μετατρέπει σε έμμεσο… 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Φουντουκίδης και Σαββουλίδης.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Σαραλιώτης, Παπασίκας, Καζαντζίδης, Κυριαζής, Χάιτας, Ντουνιάς, Σπυρόπουλος (71’ Καπαματζιάν), Ιντζόγλου Χ., Αθανασούλας, Δέδες, Ιντζόγλου Θ. 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης (49’ Παπαχρηστούδης), Κατσικάρης, Τερζανίδης, Γιακουμής, Σαράφης, Ασλανίδης, Παρίδης, Αφεντουλίδης (77’ Μουρατίδης).

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτύρονται στον Φαμέλη για την αποβολή του Ιντζόγλου, στη φάση του 60ού λεπτού, στην οποίαν είδε την απευθείας κόκκινη ο παίκτης των γηπεδούχων για μια τελείως αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ενέργειά του…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4