Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2018

Ένα τετράλεπτο αποδείχτηκε αρκετό! (1963)

Σαν σήμερα στις 3/3/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Φωστήρα, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 2-0, επί του ουραγού Φωστήρα, με το σκορ να μην εκφράζει την πραγματική εικόνα των δύο ομάδων στην αναμέτρηση!

Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος της αθηναϊκής ομάδας και αν οι επιθετικοί του ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική του θέση!

Τα γκολ της νίκης του Δικεφάλου σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε ένα τετράλεπτο, με τον Βασιλειάδη στο 68' και τον Γιακουμή στο 72' με ωραία κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή, έφτασε τους 47 βαθμούς, ακολουθώντας τους τρεις του ΠΟΚ που προπορευόταν στη βαθμολογία, έχοντας τη 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος... 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

*Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Χασιώτης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος, Μιχαηλίδης, Κεμανίδης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4