Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαρτίου 2018

Αντί για ντόρτι, νίκη με το φτωχό 1-0 (1972)

 
Σαν σήμερα στις 12/3/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του μπροστά σε 9.000 θεατές (8.020 τα εισιτήρια), πήρε μια αγχωτική νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 77' ο Γούναρης με … κεφαλιά!

Ο ΠΑΟΚ ήταν δυο κλάσεις καλύτερος από τον αντίπαλό του, όμως το γκολ δεν ερχόταν, με τον διαιτητή Αλεξόπουλο να μην καταλογίζει στο 25’ το καθαρό πέναλτι, όταν ο Ζάμπας βρήκε την μπάλα με το χέρι σε σέντρα του Κούδα από αριστερά. Γενικά ο ρέφερι δεν άφησε καθόλου το πλεονέκτημα, κάτι που εκνεύρισε απίστευτα τους παίκτες μας…
Στο 26’ ο Μαντζουράκης πάσαρε στον Παρίδη, αυτός βρήκε τον Κούδα, όμως το σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε δύσκολα ο Σαρρής! 

Στο 67’ ο Μαντζουράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του Βόλου, όμως ο Τσουκνίδας πρόλαβε και απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή!

Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 77', ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ που του έδωσε τελικά τη νίκη! Ο Κούδας εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, ο Γούναρης πήρε την κεφαλιά μέσα από έναν όμιλο παικτών και την έστειλε προς τα δίχτυα, παρά την προσπάθεια αμυντικού φιλοξενούμενων να απομακρύνει! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης και Κούδας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης (81’ Χατζηαντωνίου), Τερζανίδης, Κούδας, Μπέλλης (64’ Λάζος), Παρίδης, Αποστολίδης, Μαντζουράκης.

Ολυμπιακός Βόλου: Σαρρής, Βούλγαρης, Τσουκνίδας, Ζάμπας, Καϊμάκης, Παπαγιάννης, Καραΐσκος, Βαλαχάς, Λιάκος, Πασχαλίδης, Τριχιάς.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής...
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4