Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαρτίου 2018

Είχε τις ευκαιρίες του, αλλά ... (1967)

Σαν σήμερα στις 12/3/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Αθήνα την ΑΕΚ, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.443 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, από μια πολύ μέτρια ΑΕΚ, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, στο οποίο σίγουρα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερο από την ήττα.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας έναν παίκτη περισσότερο στο κέντρο, κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής, αλλά αυτό δεν αξιοποιήθηκε από τους επιθετικούς μας, που όσες φορές βρέθηκαν σε θέση για γκολ, απέτυχαν να νικήσουν τον Σεραφείδη.

Στο 15', ο Παπαϊωάννου με σουτ άνοιξε το σκορ για να έρθει στο 36’ ο Βεντούρης με μακρινό δυνατό σουτ (αρχική εικόνα) να νικήσει τον Καζία, που εκτινάχθηκε προς την πορεία της μπάλας, την ακούμπησε λίγο, όμως αυτή με τη βοήθεια του δεξιού κάθετου δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα μας, όπως μπορείτε να δείτε στο σκίτσο που ακολουθεί...
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά στο 71’ ο Σεραφείδης απέκρουσε την κεφαλιά Φουντουκίδη, ενώ προηγήθηκαν δύο καλά σουτ των Αφεντουλίδη – Χαραλαμπίδη που πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια της αθηναϊκής ομάδας!
Στο 77’ ούτε ο Γιακουμής μπόρεσε να σκοράρει στην καλή ευκαιρία που είχε, σε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με την ΑΕΚ να έχει και αυτή τις ευκαιρίες της με τους Πομώνη στο 57' και Σταματιάδη στο 63’.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Κοντογιώργος και Αφεντουλίδης, στο ματς, το οποίο διατήτευσε ο Γερμανός Γουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τσάκναντι): Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος, Φραγκουδάκης, Σκευοφύλαξ, Σταθόπουλος, Σταματιάδης, Βεντούρης, Παπαϊωάννου, Πομώνης. 

ΠΑΟΚ (Πάγκαλος): Καζίας, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης. 

* Μετά την ήττα, ο Νίκος Πάγκαλος πήγε στα αποδυτήρια της ΑΕΛ και είπε στους παίκτες της: «Συγχαρητήρια παιδιά, θέλω πολύ να σας δω να φτάνετε κοντά στον τίτλο. Για τον προπονητή σας, ένα έχω να πω: Πρέπει να τον προσέχετε σε ότι σας λέει και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνετε μεγάλη ομάδα». Στη συνέχεια αγκάλιασε τον Μίμη Παπαϊωάννου με τον οποίον μίλησε για αρκετά λεπτά.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς, ενώ τερμάτισε στην 4η θέση... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4