Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

Νωχελικό ξεκίνημα και ... εντός έδρας ήττα! (2012)

Σαν σήμερα στις 5/2/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012…

Ο Δικέφαλος μπήκε χωρίς ψυχή στο γήπεδο και αφού είδε τον Ολυμπιακό να απειλεί σε 2-3 φάσεις στο πρώτο 5λεπτο, ήρθε το 0-1 μόλις στο 6ο λεπτό να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την αποστολή της ομάδας.
Έλλειψη συγκέντρωσης και δύναμης στις προσωπικές μονομαχίες, έδιναν την εντύπωση πως οι καλά διαβασμένοι φιλοξενούμενοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Και πριν συμπληρωθεί το 20ό λεπτό ήρθε και το 0-2 να αποτελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού η αντίδραση που περιμέναμε στη συνέχεια ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Με πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, όπου μόνο ο Λαζάρ πάλευε, δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Όσο περνούσε ο χρόνος ο εκνευρισμός των παικτών ήταν εμφανής και σε αυτό βοήθησε σίγουρα και ο Γιάχος που προστάτεψε τους παίκτες του Βαλβέρδε, προκαλώντας την εξέδρα αλλά και τους παίκτες μας με τα σφυρίγματά του.
Το διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κύλησε με τον Ολυμπιακό να κλείνει όλους τους διαδρόμους και τους παίκτες μας να είναι μπλοκαρισμένοι σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Η ανάπτυξη από τις πτέρυγες ήταν ελάχιστη έως μηδενική, ενώ δεν είδαμε και την καλή κυκλοφορία της μπάλας στην οποία μας εχει συνηθίσει ο ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο ήταν το δοκάρι του Γκαρσία στο 29' με τον Ουρουγουανό να στέκεται άτυχος αφού η μπάλα μετά το έξυπνο σουτ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Μέγιερι εξουδετερωμένο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε σαφώς καλύτερα από ότι στην έναρξη του ματς και μπορούσε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι σε δύο περιπτώσεις, μία τον Σαλπιγγίδη στο 46' και μία με τον Ίβιτς στο 46'. Το γκολ δεν ήρθε και από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας έγινε προβλέψιμο, βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών του Ολυμπιακού, που έφτασαν στη νίκη με 0-2.
Ο Γιάχος ελέγχεται για τη φάση του 42' όταν δεν έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπντούν, που χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει σέντρα του Λίνο. Αντίθετα την έδειξε στον Λαζάρ στο 75' σε αψιμαχία που είχε με τον –όπως πάντα- εριστικό Τζιμπούρ.
Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου, και απογοήτευσε τον κόσμο που γέμισε την Τούμπα. 

Σημειώνουμε τις δύο αναγκαστικές αλλαγές του Μπόλονι στο πρώτο ημίχρονο με τους Κατσικά και Αθανασιάδη να αποχωρούν τραυματίες. Στις απώλειες να προστεθεί και ο Γλύκος που ενώ είχε δηλωθεί στην 11άδα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κρέσιτς.

Όαση στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ ο Κοστίν Λαζάρ, ενώ φιλότιμα προσπάθησαν οι Ίβιτς και Μπαλάφας. Οι υπόλοιποι ήταν πολύ μακριά από τον καλό εαυτό τους. Και με τέτοια εμφάνιση δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κατσικάς (10΄Μπαλάφας), Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80΄Ρομπέρ) και Αθανασιάδης (38' Ίβιτς).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοντέστο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (61' Τοροσίδης), Αμπντούν (88' Χολέμπας), Μιραλάς (77' Καζίμ) και Τζιμπούρ.
Ο Ντάριο Κρέσιτς, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στο γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πλήρωσε τα λάθη που έκανε στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Τα όσα είπε:
"Από το ξεκίνημα ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καθόλου δυνατά, κάναμε πολλά λάθη και ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση".

Για το αν οι απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ σήμερα, έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα, τόνισε: "Είμαστε 20 παίκτες, όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παίξουμε. Δεν είναι οι απουσίες ο λόγος που χάσαμε. Από τα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν παρόντες στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε το επόμενο ματς».
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στο δύσκολο έργο που έρχεται για τον ίδιο και την ομάδα, μετά τους τελευταίους τραυματισμούς των Κατσικά, Κλάους και Γλύκου, ενώ για το παιχνίδι τόνισε πως κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:
"Καλησπέρα. Δεν υπάρχει ποτέ καλή στιγμή για να χάνεις εντός έδρας. Καμιά φορά δεν είναι καλό να χάνεις γενικά. Θυμάμαι όταν χάσαμε απέναντι στον ΠΑΟ, όπως και σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό. Δυο ντέρμπι δύσκολα. Προτιμώ όμως τη σημερινή εμφάνιση.

Σίγουρα ήμασταν παρόντες στο γήπεδο. Δουλέψαμε. Είχαμε κατοχή μπάλας. Είχαμε και ευκαιρίες να σκοράρουμε. Αλλά είχαμε και κάποιες ελλείψεις στις λεπτομέρειες και αυτές έκριναν το ματς. 

Νομίζω ότι οι αντίπαλοι είχαν δύο απουσίες, ήταν όμως ρεαλιστές, αλλά έδειξαν και άλλα στοιχεία σήμερα και μια αποτελεσματικότητα στην επίθεση, που δεν δείξαμε εμείς. Θα ήθελα να δώσω πάντως συγχαρητήρια στους παίκτες και να πω ότι λυπάμαι που χάσαμε τρείς τέσσερις παίκτες για τα επόμενα παιχνίδια".

Ήταν μια από τις πιο άτυχες εβδομάδες από πλευράς απουσιών παικτών;
 "Δεν ξέρω αν είναι από τις πιο άτυχες, αλλά σίγουρα όταν έχουμε τόσες απουσίες και παίζεις και με νέους τραυματισμούς και δεχόμαστε και κάρτες, τότε τις επόμενες μέρες δεν θα κοιμάμαι ήσυχος".

Στην αρχή της σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Τώρα και πάλι επανήλθαν. Πρέπει να αλλάξει κάτι; Ποια είναι η άποψη του ;
"Οι παίκτες που έχουν τραυματιστεί είναι ο Γλύκος, ο Κατσικάς που είχαν τραυματισμούς την προηγούμενη σεζόν και υπήρχε ευαισθησία. Ο Γεωργιάδης έχει επίσης τραυματισμούς και του λείπει μυϊκή δύναμη. Του Κλάους δεν είναι μυϊκός τραυματισμός αλλά ατύχημα. Του Μίρο δεν είμαι βέβαιος. 
 
Είμαι σίγουρος όμως ότι δουλεύουμε σωστά. Έχουμε καλό επίπεδο αλλά δίνουμε δύσκολα και πολλά παιχνίδια και υπάρχει επιβάρυνση".

Σε πολύ μεγάλο βαθμό το ματς κρίθηκε νωρίς .Τί συνέβη; Για τη διαιτησία έχει κάτι να πει;
"Δεν καταλαβαίνω ως προς τι να απαντήσω για το διαιτητή".

Αν θεωρείτε πως προστάτεψε τον Ολυμπιακό, ή έδειξε εύκολα κάρτες ή δεν απέβαλε τον Αμπντούν...
"Ξέρετε στο πρώτο μέρος, είχαμε προγραμματίσει να υπάρχει ένα καλό αμυντικό τείχος και ίσως σε κάποιες στιγμές δε λειτούργησε αλλά με τους τραυματισμούς άλλαξε. Σε δύο μπλακ αουτ δεχτήκαμε δύο γκολ.
Ξέρω ότι όποιος κερδίζει μπορεί να μιλάει κι όποιος χάνει όχι. Ακόμα κι αν συμφωνούσα μαζί σας δε νομίζω ότι μετά από μια ήττα με 0-2 είναι ώρα να μιλάμε για διαιτητή".

Ερ: Έρχεται δύσκολο πρόγραμμα. Έχετε λόγους να ανησυχείτε;
"Όχι δεν αισθάνομαι εγκλωβισμένος. Έχουμε αρκετά προβλήματα αλλά μόνο ένα μεγάλο και το ξέρετε. Εξαιτίας του αφήσαμε πέντε παίκτες να φύγουν και καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η προτεραιότητα τώρα.  Πριν τον αγώνα είδα τον πάγκο του ΟΣΦΠ και νόμισα πως είναι η βασική ενδεκάδα. Υπάρχουν πολλά κενά και πρέπει να ζήσουμε με αυτό".
Στη δική του κακή απόδοση στάθηκε στις σύντομες δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού της Τούμπας, ο Πάμπλο Γκαρσία.

Να τι δήλωσε ο Ουρουγουανός:
"Είχαμε ένα πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι. Το πρώτο γκολ προήλθε από δικό μου λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό. 
 
Τα παιδιά έπαιξαν καλά, όμως έτσι όμως εξελίχθηκε το ματς δεν είχαμε τύχη, αφού δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. 
 
Το σημερινό παιχνίδι ήταν το χειρότερο μου ματς από τότε που ήρθα στην ομάδα. Ζητώ συγγνώμη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά".
O Στέλιος Μαλεζάς σε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι μετά το ματς στάθηκε στα γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού, παραδεχόμενος πως οι αντίπαλοι  έπαιξαν καλύτερα.

Αρχικά δήλωσε: "Ενώ λέγαμε να μπούμε δυνατά, δεχτήκαμε δυο γρήγορα γκολ και μετά κλειστήκαμε. Το πρώτο γκολ άλλαξε όλη τη ροή του παιχνιδιού".

Μιλώντας για το παιχνίδι σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλά στημένος, καλύτερα από εμάς. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν δέχεσαι γκολ δύσκολα το γυρίζεις".

Και καταλήγοντας πρόσθεσε: "Σημασία έχει ότι χάσαμε και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, ώστε στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε αυτό που αξίζουμε".
Απογοητευμένος για την εξέλιξη του παιχνιδιού και του τραυματισμό του εμφανίστηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Στέφανος Αθανασιάδης κρίνοντας άδικο το αποτέλεσμα του αγώνα.

«Δεν είναι δίκαιο αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στα πρώτα λεπτά, πέτυχε δύο γκολ και από εκεί και πέρα δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Ήταν απλά πιο αποτελεσματικοί. Από εκεί και πέρα βέβαια και εμείς δεν κάναμε πολλά για να αντιστρέψουμε της εις βάρος μας κατάσταση».

Για τον τραυματισμό του, συμπλήρωσε: «Χτύπησα στο γόνατο και αύριο θα δούμε τι ακριβώς έγινε...»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4