Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

"Έβρεχε" δοκάρια αλλά έμεινε στο 0-0 (1966)

Σαν σήμερα στις 6/2/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 10.000 θεατές (9.641 τα εισιτήρια), με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, μια νίκη που τελικά δεν ήρθε, καθώς οι ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0. 

Οι παίκτες μας υποτίμησαν τον αντίπαλο και αυτή τους την υπεροψία την πλήρωσαν, αφήνοντας βαθμό στο Καυτανζόγλειο!

Οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, έριξαν στο πρώτο ημίχρονο το βάρος τους στην άμυνα, με τον Κουρτίδη να παίζει μαν του μαν τον Κούδα και να καταφέρνει να τον εξουδετερώσει, περιορίζοντας σημαντικά τη δράση του πιο φορμαρισμένου παίκτη μας εκείνη την περίοδο!
Λίγες οι καλές στιγμές στο ματς, με τον Ηρακλή να απειλεί πρώτος στο 30’ με σουτ του Λάρδα από καλή θέση το οποίο σταμάτησε ο Μουσελεμίδης. 

Σε παρόμοια φάση λίγο αργότερα (38’), ο Χαραλαμπίδης από πολύ κοντά και αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βουγιούκα.

Ίδια τύχη είχε στο 83’ το σουτ του Χαραλαμπίδη και πάλι, σε μια φάση στην οποία απέφυγε και τον τερματοφύλακα, όμως κατάφερε να μην σκοράρει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή, σπαταλώντας την καλύτερη ευκαιρία μας στο ματς!

Ο αγώνας στο τελευταίο 20λεπτο είχε άγρια ομορφιά, η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, με τον Ηρακλή να έχει και αυτός 2-3 καλές φάσεις για να φτάσει στο γκολ, με καλύτερη την ευκαιρία του 80ού λεπτού (και μάλιστα διπλή), με τον Λάρδα (δοκάρι) και τον Τσαλουχίδη στη συνέχεια (απέκρουσε δύσκολα ο εξαιρετικός Μουσελεμίδης), να αποτυγχάνουν να ανοίξουν το σκορ!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Βασιλειάδης, Μουσελεμίδης, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Βουγιούκας, Λιάρος, Αγγελόπουλος, Μπατάκης, Κουρτίδης, Φλώρος, Αϊδινίου, Βασιλάκης, Λάρδας, Τσαλουχίδης, Καλλιοτζής.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα ματς της 11ης αγωνιστικής...
* Εκείνη τη σεζόν η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. 
Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).  Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Στην αρχική εικόνα ο Βουγιούκας ετοιμάζεται να αποκρούσει προ του Χαραλαμπίδη, με τον Κουρτίδη να παρακολουθεί τη φάση…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4