Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα από την ΑΕΚ, με γκολ δώρα! (1968)

Σαν σήμερα στις 25/2/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του, μπροστά σε 24.000 θεατές (22.156 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-2 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, και βρέθηκε στην 10η θέση της βαθμολογίας, σε μια κακή χρονιά!
15ο λεπτό: Ο Νικολαΐδης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα πολλά λάθη του στο παιχνίδι, ενώ δεν είχε σύμμαχό του την τύχη, που έκλεισε το μάτι στην αθηναϊκή ομάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να φτάσει στη νίκη, με τον τερματοφύλακάς μας (Γιιάννης Καζίας) να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και στα δύο τέρματα που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι! 

Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό ο Νικολαΐδης με κεφαλιά, στο 58’ ο Σταματιάδης έκανε το 0-2, για να μειώσει για τον ΠΑΟΚ ο Γιακουμής με κεφαλιά στο 80’.
Το παρόν στις κερκίδες της Τούμπας έδωσε ο Ουαλλός τεχνικός Άιβορ Πάουελ, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Καλογιάννη. 

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ξεκίνησε από συνδυασμό Σταθόπουλου, Βεντούρη, Νικολαΐδη με τον τελευταίο να πιάνει γυριστή κεφαλιά, ο Καζίας είχε όλον τον χρόνο να αντιδράσει, όμως αυτός αρκέστηκε στο να παρακολουθεί τη φάση, με την μπάλα να καταλήγει αργά στα δίχτυα μας!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μετά το 30’ και είχε καλές στιγμές με τους Λάζο στο 33’ και 39’, Σαράφη στο 38’, χωρίς όμως να φτάσει στο γκολ, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μίχα για το 45λεπτο.
Μια εντυπωσιακή εικόνα από το ματς, με τους Φραγγουδάκη – Βεντούρη να κάνουν τείχος και ένας όμιλος παικτών να περιμένει την εκτέλεση του φάουλ 

Στην επανάληψη οι παίκτες μας πίεσαν για την ισοφάριση αλλά, η κεφαλιά του Γιακουμή στο 47’, το σουτ του Χαραλαμπίδη στο 52’ και το δυνατό σουτ του Σαράφη στο 54’ δεν βρήκαν δίχτυα, για να έρθει στο 58’ ο Σταματιάδης να κάνει το 0-2 και πάλι με απροσδόκητο τρόπο. 

Ο σκόρερ επιχείρησε από τα 30 μέτρα σέντρα – σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Καζία που απλά παρακολουθούσε τη φάση μη μπορώντας να επέμβει.
Στο 71’ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Χαραλαμπίδη, για αν έρθει στο 80’ ο Γιακουμής με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικολαΐδη να μειώσει σε 1-2, βάζοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πιέσαμε την αθηναϊκή ομάδα που κλείστηκε στην περιοχή της, όμως τα σουτ του Λάζου στο 88’ και του Αφεντουλίδη στο επόμενο λεπτό πέρασαν άουτ.
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Γιακουμής και Σαράφης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Χαραλαμπίδης, Λάζος, Σαράφης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης.

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Μπαλλόπουλος, Φραγκουδάκης, Σκευοφύλαξ, Σταθόπουλος, Σταματιάδης, Νικολαΐδης, Βεντούρης, Παπαϊωάννου.

Δηλώσεις Τσάκναντι…

Ο τεχνικός της ΑΕΚ – και μετέπειτα του ΠΑΟΚ- μιλώντας για το παιχνίδι είχε πει: «Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια, καθώς έπαιξε όπως χρειαζόταν για ένα εκτός έδρας ματς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σκληρά, στο δεύτερο όμως ημίχρονο ήταν καλύτερος».

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.
* Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με καινούρια στολή την οποία έφερε ο έφορος του ΠΑΟΚ (Μαρτινίδης) από το Λονδίνο. Από εκεί είχε αγοραστεί και η μπάλα, όμως ο διαιτητής Μίχας την έκρινε … ακατάλληλη και την απέρριψε!
* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Παπαϊωάννου – Θεοφανίδης σε μια εναέρια μονομαχία τους, τη φάση παρακολουθούν οι Μουρατίδης (αριστερά), Γιακουμής (δεξιά).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4