Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκριση στους "4", παρά την ήττα στην Ξάνθη (1998)

Σαν σήμερα στις 25/2/1998, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ξάνθη για να υπερασπιστεί το 2-0 με το οποίο είχε κερδίσει στην Τούμπα την ακριτική ομάδα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1997-1998 ...

Στην 56η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1997-98 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 30 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32).
Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (2.926 τα εισιτήρια) έχοντας αποκλείσει στον γ’ γύρο την Προοδευτική (3-1 στην Τούμπα και ήττα 1-0 εκτός), στον δ’ γύρο τον Ιωνικό με 2-0 εντός και 2-1 εκτός, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην Ξάνθη, παρά την ήττα με 1-0, έχοντας κορυφαίο παίκτη στην αναμέτρηση τον Νίκο Μιχόπουλο!
Ο τερματοφύλακάς μας σταμάτησε τα πολύ επικίνδυνα σουτ των Ζήκου στο 8’ και του Τεγγελίδη στο 38’ και στο 76’, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «4» του θεσμού!
Ειδικά η απόκρουση στο 38’ ήταν για Oscar, καθώς ο παίκτης της Ξάνθης ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, με το σκορ να είναι ήδη στο 1-0 από το 13ο λεπτό!

Ο Κυπαρίσσης σούταρε, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βιλανάκης σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα!

Καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ένα σουτ του Μαραγκού στο 30’ και ένα του Τουρσουνίδη στο 40’ τα οποία απέκρουσε ο Μπούτσεκ.
Στο 55ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βρύζα που πήρε την μπαλιά του Φραντζέσκου, απέφυγε τον Μπούτσεκ, όμως από πλάγια θέση σούταρε άουτ.
Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στην επανάληψη καταγράφτηκε στο 76ο λεπτό με τον Τεγγελίδη και η τελευταία στο ματς ήταν ένα σουτ του Μαραγκού που το σταμάτησε ο Μπούτσεκ.
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Χάβος, Βενετίδης, Κεχαγιάς, Άντζας, Ζήκος, Αντωνίου, Πατσατζόγλου, Βιλανάκης (76’ Μαλντονάλντο), Κυπαρίσσης, Τεγγελίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος (88’ Καφές), Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Ζαφειρίου, Μαραγκός, Νάγκμπε, Βελής, Φραντζέσκος, Τουρσουνίδης (83’ Κόβατς), Βρύζας.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί ύστερα από ένα άτυχο αποτέλεσμα την προηγούμενη Κυριακή και την κούραση που είχαμε όλες αυτές τις μέρες πήραμε την πρόκριση. 
 
Δύσκολα μεν, δίκαια δε. Όπως μου είπαν οι παίκτες μου το γκολ που δεχθήκαμε ήταν οφ σάιντ. Είχαμε προϋποθέσεις για γκολ στην ευκαιρία του Βρύζα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πρόκριση».

* Οι περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ, όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο η ομάδα της Ξάνθης, τους στόλισαν με το σύνθημα «έξω οι τσάτσοι του Κόκκαλη» για … ευνόητους λόγους! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Ζήσης Βρύζας, σε μια προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα προ του Κεγαγιά.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4