Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Φεβρουαρίου 2018

Το τελευταίο παιχνίδι του Κούλη Αποστολίδη (1979)

Σαν σήμερα στις 25/2/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον ΄Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.725 τα εισιτήρια)αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, αν και βρήκε απέναντί του μια ομάδα με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή της, καθώς από τον ΠΑΣ απουσίαζαν οι Παπάζογλου, Ασκαρίδης, ενώ ο Κοντογεωργάκης έπαιξε κάνοντας ένεση.

Μόλις στο 4' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Γιώργο Κωστίκο, που πήρε την μπάλα από τον Σαράφη και πιεζόμενος από τον Παπαγγέλη, νίκησε τον Λίσσα ανοίγοντας το σκορ, με την μπάλα να βρίσκει και στο πόδι του Μάιπα!

Στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με μονοκόμματο σουτ του Κορομπέλη , με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι μας, μετά στο κάθετο, πριν καταλήξει στα δίχτυα! 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (40') ο Ορφανός βγήκε τετ α τετ με τον Λίσσα, αλλά πλάσαρε άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48’, ήταν η σειρά του Γκλασμάνη να αστοχήσει προ του Φούρτουλα, ενώ στο 54’, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι (Γκουερίνο), είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι του ΠΑΣ. 

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, όμως όσες φορές ο Λιάκος βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Μλάντεν Φούρτουλα και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λεωνίδα Παναγόπουλου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 1-1 . 

Το σημαντικότερο όμως γεγονός της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός στο 27ο λεπτό του Κούλη Αποστολίδη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ορφανό, όμως αυτός ο τραυματισμός αποδείχθηκε περισσότερο σοβαρός από ότι αρχικά εκτιμήθηκε και ο Κούλης δεν ξανάπαιξε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τερματίζοντας έτσι την καριέρα του, σε ηλικία 33 ετών! 

Ήταν μια φάση στη μεσαία γραμμή, με τον Γραμμενιάτη να μαρκάρει αντικανονικά από πίσω την Αποστολίδη, προκαλώντας του κάταγμα περόνης και εξάρθρωση αστραγάλου, του αριστερού του ποδιού!

Μπορείτε να θυμηθείτε τα αφιερώματα των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, στον Κούλη Αποστολίδη, ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Φούρτουλα, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λίσσα, Μάιπας, Αλεξάκης, Παπαγγέλης, Παπαχρήστου, Γραμμενιάτης, Κοντογεωργάκης (65’ Ντάμας), Μοντέζ, Λιάκος, Γκλασμάνης, Κορομπέλης (52’ Σεϊταρίδης). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδη Κ. (27’ Ορφανός), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης Θ., Κερμανίδης, Σαράφης,, Κωστίκος, Γκουερίνο Δαμανάκης. 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4