Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2018

Ο κόσμος ήταν στο Καυτανζόγλειο, η ομάδα όχι! (2007)

Σαν σήμερα στις 14/1/2007, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε «εκτός έδρας» τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2006-2007…

Τον αγώνα που έγινε στο Καυτανζόγλειο, παρακολούθησαν περίπου 12.000 θεατές (9.597 τα εισιτήρια) και η πλειοψηφία τους ήταν οπαδοί του Δικεφάλου, καθώς εκτός από το κατάμεστο πέταλο, ήμασταν πολλοί και στην κεντρική θύρα του γηπέδου, με τους γηπεδούχους να είναι … τυπικά γηπεδούχοι!

Παρά τη μεγάλη συμπαράσταση που είχε η ομάδα, η εικόνα της εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, ήταν … άθλια! Χωρίς αρχή και τέλος δεν απείλησε σε καμία περίπτωση τον Αμπάρη, έχοντας από την αρχή σαν στόχο να παίξει άμυνα!

Ούτε ακόμη και όταν ο Αλιούτα στο 65ο λεπτό σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση αφυπνίστηκαν οι παίκτες μας, καθώς δεν υπήρξε αντίδραση με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Χαραλάμπους στο 68’, που όμως δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή! 

Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει νωρίτερα στο γκολ! Ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο απογοητευμένος, ενώ έξω από το Καυτανζόγλειο δεν έλλειψαν και οι μικροσυγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Αμπάρης, Μαυρογενίδης (77' Διαμαντίδης), Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Πουρσανίδης (27' Παπαστεργιαννός), Χλωρός, Δέντσας, Αλιούτα (89' Παπαποστόλου), Ερέρα.

ΠΑΟΚ (Βούκοτιτς): Φερνάντεζ, Αραμπατζής (82' Τόργκελε), Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας (70' Γιασεμάκης), Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (70' Μουμίν), Χαραλάμπους, Μίετσελ.


Δηλώσεις:

Λαλίστατος ήταν ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς στη συνέντευξη: "Φάνηκε ότι ήμασταν στα σύννεφα και ότι η σκέψη μας ήταν στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό και όχι με τον Ηρακλή. Θέλαμε να έχουμε ένα καλό κλίμα πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά θα έχουμε άσχημο. Από το καλύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε ένα άσχημο με τον Ηρακλή. 
 
Μία ζεστό μία κρύο σίγουρα δεν μπορείς να έχεις διάρκεια. Οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν σε πολύ κακή μέρα. Αν θα μπορούσα θα τους άλλαζα και τους 10. 
 
Το μόνο θετικό ήταν η παρουσία του Μουμίν όπου στα λίγα λεπτά που έπαιξε απέδειξε ότι θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να κάνω περαιτέρω κριτική και θα πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μια φορά δεν μπορέσαμε να κάνουμε την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες προς τα πάνω. 
 
Πλέον η σκέψη μας είναι στον Παναθηναϊκό και θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε πολύ. Δεν παίξαμε όμως με πάθος και ψυχή όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ούτε μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα και να έχουμε πιο καλή κυκλοφορία και να πάμε μπροστά. 
 
Ήθελα να κάνω την αλλαγή πριν το γκολ αλλά μετά το γκολ ήμουν αναγκασμένος να κάνω τις αλλαγές που έκανα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι όταν έχεις τόσους παίκτες σε άσχημη μέρα. 
 
Δεν παίζαμε με μαν του μαν στην άμυνα. Παίζουμε ζώνη και ο καθένας παίρνει τον παίκτη του. Εμείς δεν ήμασταν σε καλή μέρα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Αυτό που είναι για μένα ένα πρόβλημα είναι ότι από εκεί που υπάρχει ένα θετικό κλίμα μέσα στην ομάδα και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα δεν το κάναμε και σύντομα θα μιλήσουμε για την κακή ψυχολογία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε διάρκεια και αυτό σημαίνει ότι είμαστε για λίγα. Δείξαμε ότι λες και όλο το πρωτάθλημα για μας ήταν το παιχνίδι με την ΑΕΚ . 

Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και δεν γίνεται από την μία εβδομάδα στην άλλη να έχουμε τόσο διαφορετικές εμφανίσεις. Αυτό δεν εξηγείται. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν υπάρχει εγωισμός μέσα στην ομάδα, αυτοσεβασμός και θέλουμε να έχουμε συνέχεια και όχι να είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη μας με την ΑΕΚ. Έτσι θα πρέπει να είσαι αν είσαι μια μεγάλη ομάδα με φιλοδοξίες. Έτσι θα πρέπει να προετοιμάζεσαι για κάθε παιχνίδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει αυτό. 
 
Είχε συμβεί και όταν μετά από μία ισοπαλία και πέντε συνεχόμενες νίκες είχαμε μια περίοδο μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη που μιλούσαμε για κακή ψυχολογία. Είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσουμε. Δεν μπορούμε με τους παίκτες που έχουμε να παίξουμε με άλλον τρόπο. 
 
Για αυτό και θα πρέπει να παίζουμε κάθε φορά με το 100%. Είναι αυτά τα στοιχεία που αν τα έχουμε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αν όχι μπορούμε να χάσουμε από οποιαδήποτε ομάδα. 
 
Όταν δεν έχεις ψυχή και δεν έχεις παίκτες με ατομικές ικανότητες ή προσπάθειες να σου λύσουν το πρόβλημα δύσκολα βάζεις γκολ και έχεις πρόβλημα και στο παιχνίδι και στο αποτέλεσμα".

Χρήστος Μελίσσης: "Είχαμε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και χάσαμε", ενώ για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί (σ.σ. την Τετάρτη για το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό και τις δύο φορές στην Τούμπα) είπε: "Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε. Ακόμη μία φορά ο κόσμος ήταν φανταστικός μας βοήθησε και τον θέλουμε και την Τετάρτη στο πλευρό μας".

* Τη σεζόν 2006-2007, ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στην πλάτη του, τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας 45 βαθμούς, με τέρματα 32-29. Συνολικά μέτρησε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρουμάνο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος πήγε την ομάδα ως το τέλος της σεζόν...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4