Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2018

Το πρώτο διπλό στην Ξάνθη! (1990)

Σαν σήμερα στις 14/1/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990… 
Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψή μας στην ακριτική πόλη, καθώς η Ξάνθη εκείνη τη σεζόν ήταν νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία! Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 13.000 περίπου θεατές (10.793 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πήρε το διπλό, επικρατώντας με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Μαγκντί και Μπορμπόκης. 
Η νίκη μας αυτή διατήρησε τον Δικέφαλο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και στην Τούμπα πολλοί είχαν αρχίσει να κάνουν όνειρα τίτλου, καθώς οι τρεις της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κοντά. 
Το σκορ άνοιξε στο 42ο λεπτό ο Μαγκντί, μετά από 1-2 που έπαιξε με τον Λαγωνίδη, σε ένα αμφίρροπο πρώτο 45λεπτο, με μοιρασμένη την κατοχή και λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. 
Με την έναρξη της επανάληψης, μετά από λάθος του Παππά, ο Σκαρτάδος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γεωργούση, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε, ενώ το 62’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν από τον διαιτητή Ναζίρη πέναλτι, θεωρώντας ότι υπήρχε ανατροπή του Τζάτζου από τον Παλάσκα και οκτώ λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Αδαμόπουλο, ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ… 
Το τελικό 0-2 ήρθε στο 91ο λεπτό, με «δράστη» τον Στέφανο Μπορμπόκη, που αξιοποίησε την έξυπνη μπαλιά του Σκαρτάδου και από πλάγια θέση νίκησε τον Γεωργούση… 

Οι συνθέσεις: 

Ξάνθη: Γεωργούσης, Χατζηαποστολίδης (20’ Γεωργιτζίκης), Κεχαγιάς, Παππάς (68’ Αδαμόπουλος), Κωστένογλου, Γκουτζίδης, Μαρινάκης, Ουζουνίδης, Σάντρο, Τζάτζος, Μαρτσέλο. 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Παλάσκας, Αναστασιάδης (68’ Μπορμπόκης), Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης. 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4