Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2018

Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας! (1968)

Σαν σήμερα στις 14/1/1968, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Μέγαρα για να αντιμετωπίσει τον Βύζαντα σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Το … ταξίδεψε είναι μια λέξη η οποία στην προκειμένη περίπτωση κρύβει πίσω της μια πολύ μεγάλη ιστορία! Λόγω του χιονιά, η αποστολή της ομάδας έκανε ταξίδι 15 (!) ωρών για να φτάσει στα Μέγαρα, ενώ σε αυτήν δε συμπεριλήφθηκαν οι Θεοφανίδης και Σαράφης καθώς είχαν αποκλειστεί από τη χιονόπτωση, στο Κιλκίς και την Επανομή αντίστοιχα!

Η ομάδα ταξίδεψε στην Αθήνα σιδηροδρομικώς και ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:00, ενώ έφτασε στην πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής στις 7:00! 

Παρά τα πολλά προβλήματα ο ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του μπροστά σε 3.000 θεατές (2.058 τα εισιτήρια), πάλεψε το παιχνίδι, αλλά προδόθηκε από την αμυντική του γραμμή και κυρίως τον τερματοφύλακα Καζία, ο οποίος είχε ευθύνη στα γκολ των γηπεδούχων, καθώς ήταν ασταθέστατος και δεν μπόρεσε να καθαρίσει εύκολες φάσεις!
Το σκορ άνοιξε στο 7’ ο Σουρούνης (αρχική εικόνα) και ο ίδιος παίκτης στο 39’ έκανε το 2-0 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Και στις δύο φάσεις ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε ασθενώς προσπάθειες των γηπεδούχων δίνοντάς τους την ευκαιρία με δεύτερες προσπάθειες να κάνουν τα γκολ! 

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 70’ με τον Γιακουμή, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Πετρίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στο 40’ ο Μίχας έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Γιακουμή αν και βρισκόταν μια ανάσα από τη φάση, ενώ στο 44’ το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του παίκτη μας! Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι στο 9'...
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Λάζος, Μουρατίδης, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης.

Οι συνθέσεις:

Βύζας Μεγάρων: Αναστασιάδης, Δέσκος, Σιόντης, Κεφαλόπουλος, Φωκιανός, Σεϊταρίδης, Πετρίδης, Σουρούνης, Τριανταφύλλου, Κουβάς, Εμμανουήλ.

ΠΑΟΚ: Καζίας, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Μακρής, Κοντογιώργος, Λάζος, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Και η βαθμολογία ...
* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4