Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Η επική γροθιά του Τζον Κόρφα! (1988)

Σαν σήμερα στις 13/1/1988, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και ο Τζον Κόρφας έγραψε ... ιστορία δίνοντας μια απίστευτη γροθιά στον Ζόραν Ράντονιτς!

Το παιχνίδι έγινε στην Hala Pionir, για την 5η αγωνιστική των ομίλων, στη φάση των «16» του Κόρατς. Ο Τεν Τεν σε συνέντευξή του αρκετά χρόνια μετά, είχε δηλώσει για το θέμα:

"Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έβαλε έναν παίκτη να με σπρώχνει. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Απ' ότι θυμάμαι όμως αυτός δεν ήταν με την ομάδα του, ήρθε από τον στρατό γι' αυτό το παιχνίδι και δεν περίμενε να παίζει.  Ο προπονητής τον έβαλε να παίζει βρώμικα με εμένα. Και εγώ έκανα λάθος που τον άφησα να με τρελάνει. 

Και έφτασα σε αυτό το σημείο να τον χτυπήσω. Τι να κάνω, ήταν λάθος. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν τόσο πολύ δυνατή μπουνιά. Δεν ήταν... Αυτός έκανε θέατρο.  Ήθελε να με εκνευρίσει, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι οι διαιτητές δεν σφύριζαν σωστά. Αν σφύριζαν δύο φάουλ πιο νωρίς, δεν θα γινόταν κάτι".

Σε εκείνο το περιβόητο παιχνίδι, αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος μετά την μπουνιά μάλιστα κατευθύνθηκε προς την πλευρά του Κόρφα. 

"Δεν ήξερα ποιος ήταν ο Μπάνε τότε. Δεν θυμάμαι τι μου είπε. Τον επόμενο χρόνο που ήρθε στον ΠΑΟΚ πιο πολύ γελούσαμε με αυτό. Δεν ήταν κάτι το σοβαρό", δήλωσε ο Κόρφας.
Το παιχνίδι βρισκόταν στο 21ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν να επαναφέρει την μπάλα μετά από καλάθι που δεχτήκαμε, όταν ο Κόρφας εντελώς ξαφνικά γύρισε και έδωσε μια ξεγυρισμένη μπουνιά στον Ράντονιτς που σωριάστηκε στο παρκέ. Ακολούθησε γενική σύρραξη, η κατάσταση για αρκετά δευτερόλεπτα ήταν εκτός ελέγχου, καθώς ο καυγάς γενικεύτηκε, με τους Μπακόπουλο, Καρατζολίδη, Κόρφα, Γιάνκοβιτς, Μιλίσεβιτς να ανταλλάσσουν χτυπήματα με απίστευτη μανία!

Κάποια στιγμή τα πνεύματα ηρέμησαν, το παιχνίδι συνεχίστηκε και η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε 83-83. 

Ο ΠΑΟΚ, που εκείνη τη μέρα είχε αναγκαστεί να παίξει μεγάλο μέρος του αγώνα χωρίς των Πετγουέι ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι, όταν μετά από κάρφωμα έσπασε το ταμπλό, λύγισε στην παράταση χάνοντας τελικά με 93-88, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4