Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Δεκεμβρίου 2017

Καθάρισε εύκολα από το πρώτο 45λεπτο (2011)

Σαν σήμερα στις 18/12/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τη Δόξα Δράμας, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Superleague της περιόδου 2011-2012 ...

Ο Δικέφαλος παίζοντας καλά στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, νίκησε στο Καυτανζόγλειο τη Δόξα Δράμας με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε στο γήπεδο με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τον Μπαλάφα παρτενέρ του Μαλεζά, αφού ο Μπόλονι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Κρέσιτς - Τσιρίλο. 

Η ομάδα άρχισε να ρολάρει μετά το 15' όταν και "πάτησε την μπάλα" ελέγχοντας καθολικά το ρυθμό του παιχνιδιού και εφαρμόζοντας ένα πολύ καλό passing game, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έπεισε ότι είναι ομάδα της Superleague.
Oι πρώτες καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ ήρθαν στο 14' με τον Σαλπιγγίδη και στο 22' με τον Βιεϊρίνια που όμως δεν αξιοποιήθηκαν. 

Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Σαλπιγγίδης από το σημείο του πέναλτι περίπου, μετά από συνεργασία Λίνο και Βιεϊρίνια, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί με τακουνάκι τον σκόρερ.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 40' από τον Φωτάκη που εκμεταλλεύτηκε άριστα τη σέντρα του Λίνο και με κεφαλιά νίκησε τον Ρόκα.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος αν και κατέβασε στροφές, πήρε τελικά το τρίποντο της νίκης εύκολα. 

Περίπου 5.000 οι ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο και ενίσχυσαν την προσπάθεια των παικτών του Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος όταν του δόθηκε η ευκαιρία αντικατέστησε τους Γκαρσία - Σαλπιγγίδη -Αθανασιάδη, δίνοντάς τους ανάσες, μιας και οι τρεις έχουν ήδη αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Ρόκα, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Αραβίδης (75' Κουμπρόγλου), Κανακούδης, Λίμα, Πιτσόκος (46' Ρούτσης), Σικαλιάς (46' Σοϊλέδης), Έρος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς,Λίνο, Γκαρσία (59' Ίβιτς), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (71' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης (78' Γιάννου).
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα είχε την παρουσία που έπρεπε ώστε να κερδίσει μετά από ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Αρχικά δήλωσε: "Είμαι ευχαριστημένος γιατί συνεχίσαμε με νίκη αν και προερχόμασταν από ένα δύσκολο ματς το οποίο έγινε μόλις πριν τρεις μέρες, την Πέμπτη, κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν. Είμαι χαρούμενος λοιπόν από το αποτέλεσμα. 
Πάντα είναι δύσκολο να προετοιμάζεις μια ομάδα σε δυο μέρες. Είχα ζητήσει από τους παίκτες να είμαστε "παρόντες" στα τελευταία τέσσερα ματς της χρονιάς και μέχρι σήμερα το έχουμε καταφέρει. 
 
Απομένει ο αγώνας κυπέλλου την Τετάρτη. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο μέχρι να σκοράρουμε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε χάσει δυο ευκαιρίες και ήμουν θυμωμένος με αυτό.
 
Αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τον τρόπο και σκοράραμε -και πάλι με τον Σαλπιγγίδη- σε μια καλή καλή στιγμή. Πιστεύω ότι μετά από αυτό το γκολ όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για εμάς. 
 
Η σημερινή εμφάνιση της Δόξας ήταν μια έκπληξη, κυρίως σε ότι αφορά την επίθεση της που δείχνει να έχει μια ποιότητα με τον Βραζιλιάνο (Βάντερσον) και τον Ούγγρο (Γκαμπόρ). 
 
Χρησιμοποίησα κάποιους παίκτες που ήταν φρέσκοι.  Για εμάς πλέον προέχει το ματς κυπέλλου όπου θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση για να συνεχίσουμε στον θεσμό αυτόν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό".

Για το θέμα σχετικά με την πρόταση που είχε, από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, είπε: "Ξέρω ότι αυτό για σάς είναι ένα σημαντικό θέμα και για αυτό κάνετε τις ερωτήσεις. Είδα επίσης ότι έπιασε μια φρενίτιδα τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ. Ήμουν ξεκάθαρος την τελευταία φορά. Εμένα η αυτοσυγκέντρωσή μου είναι το ματς κυπέλλου και τίποτε άλλο".

Για το αν παραμένει ανοικτό το θέμα της αποχώρησης του: "Μόνο ο Θεός ξέρει".

Για το τι δεν του άρεσε κάτι σήμερα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Αν κάτι δεν μου άρεσε είναι πώς αν και είχαμε καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε νωρίτερα, δεν το κάναμε. Είμαι επίσης προβληματισμένος για το ότι μετά το 2-0 είχαμε ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν τις κάναμε γκολ. Είχαμε λάθη στην τακτική, όμως το γήπεδο δεν ήταν κατάλληλο για παιχνίδι τακτικής. Τα υπόλοιπα τα κρατώ για τους παίκτες μου."

Για το γεγονός ότι η ομάδα χαλάρωσε μετά το 2-0, σημείωσε: "Ερχόμασταν από ένα δύσκολο ματς, υπήρχαν παίκτες που ήταν κουρασμένοι όπως ο Γκαρσία. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το ψυχολογικό παρά με τεχνικό πρόβλημα. 
 
Δείτε για παράδειγμα τον Αθανασιάδη που δεν έκανε το καλύτερο ματς σήμερα. Παίζει όμως σε μια θέση η οποία είναι πολύ σημαντική και υπεύθυνη. Πρέπει να μαθαίνει και να βάλει στο μυαλό του ότι πρέπει να είναι εκεί για να κρατήσει τη μπάλα και να μοιράσει το παιχνίδι. Αλλά όταν είσαι κουρασμένος είναι λογικό να κάνεις λάθη. Δεν μας λείπει η ποιότητα".

Για τη συζήτηση που είχε με τον Κωνσταντινίδη για το καινούριο πλάνο που πρέπει να μπει στην ομάδα, είπε: "Δε θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Θέλω να καταλάβετε όλοι ότι ο αγώνας του κυπέλλου είναι πολύ σημαντικός και εκεί εστιάζω το ενδιαφέρον μου".

Για το ότι χρησιμοποίησε τον Γλύκο και πάλι, ανέφερε: "'Οπως σας είπα και την Πέμπτη, εγώ θεωρώ ότι έχω τρεις καλούς τερματοφύλακες. Όπως και το ματς της Πέμπτης, έτσι και σήμερα δεν είχε δύσκολο έργο. Ο Γλύκος είναι σε καλό δρόμο. Σίγουρα τα παιχνίδια δεν του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Είναι σε καλό δρόμο".

Για την κλήρωση στη φάση των "32" του Εuropa League: "Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση για εμάς. Αλλά είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε με μια δυνατή ομάδα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από από ένα δυνατό πρωτάθλημα και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς. 
 
Δεν ξέρω όμως ακόμη ποιους παίκτες ο ΠΑΟΚ θα βάλει στην λίστα της ΟΥΕΦΑ. Ίσως κάποιοι παίκτες θα φύγουν, κάποια άτομα θα είναι εδώ, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να έρθει. Έτσι τώρα δεν μπορώ να πω κάτι για τα ματς με την Ουντινέζε".

Αναφερόμενος στην κόντρα του Σαλπιγγίδη με οπαδούς, υπογράμμισε: "Χθες είχα μια συνάντηση με δυο τρεις ανθρώπους που προέρχονται από την κερκίδα και αναφέρομαι στην θύρα 4. Ξέρω ότι υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ του παίκτη και κάποιων οπαδών. 
 
Είμαι χαρούμενος όταν ο Σαλπιγγίδης μου δίνει λύσεις όπως και σε ένα άλλο μικρό παιχνίδι, όπως με την Τότεναμ που έδωσε πάλι απαντήσεις. Ευχαριστώ για το θέαμα που μας παρουσιάζουν οι οπαδοί από την κερκίδα. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη".

Ο Λίνο, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Καυτανζόγλειο σημείωσε πως η ομάδα θα δουλέψει στη διακοπή των γιορτών για να βελτιωθεί ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Τετάρτης για το κύπελλο.

Τι δήλωσε:
“Ήταν μία σημαντική νίκη η σημερινή, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να φτάσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Νομίζω ότι θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι τη συνέχεια. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο στο παιχνίδι που θα γίνει σε τρεις μέρες για το Κύπελλο Ελλάδος και να κάνουμε αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε πέρσι!"

-------->

H συμμετοχή του Σωτήρη Μπαλάφα στην αρχική 11άδα ήταν για πολλούς έκπληξη. Ο Αρτινός παίκτης σε σύντομη δήλωσή του, μετά το τέλος του ματς με τη Δόξα, τόνισε πως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Καισαριανή.

“Σήμερα η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι και έτσι ήρθε η νίκη. Στις μέρες της διακοπής που ακολουθούν θα δουλέψουμε. Όχι επειδή πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά για να βελτιωθούμε. Για την ώρα προέχει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Κυπέλλου την Τετάρτη και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση"
.

-------->


Δείτε videos από την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του Καυτανζογλείου, στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Λίγο το αλμυρό εισιτήριο των 20€ (τόσα έλειπαν από τον Στρίγγλη τον πρόεδρο των Δραμινών) λίγο η "ευκολία" του αγώνα δεν έφεραν στο γήπεδο πολύ κόσμο, αφού δεν ξεπερνούσαν τις 4.500 οι φίλοι του Δικεφάλου που είδαν το ματς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4