Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Δεκεμβρίου 2017

Με άμυνα από γρανίτη πήρε το "Χ" (1966)

Σαν σήμερα στις 18/12/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Μέγαρα τον Βύζαντα, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967 …

Ο Δικέφαλος πήρε τη λευκή ισοπαλία από τους επικίνδυνους γηπεδούχους, κλείνοντας μια σειρά εκτός έδρας αγώνων, με την ομάδα μας να μετράει συνολικά από την έναρξη του πρωταθλήματος παίζοντας μακριά από τη Θεσσαλονίκη, μία ήττα, μία νίκη και τρεις ισοπαλίες…

Η ομάδα του Νίκου Πάγκαλου, έφτασε τους 21 βαθμούς (3-2-1 το βαθμολογικό σύστημα) και βρέθηκε στην 3η θέση ισόβαθμη του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 3.000 θεατές, ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί του Δικεφάλου, σε μια αναμέτρηση άτεχνη, στην οποία διακρίθηκε όλη η αμυντική μας γραμμή και ανάμεσά τους και ο τερματοφύλακας Καρανταγλίδης, στην πρώτη από τις έξι συνολικά φορές που υπερασπίστηκε την εστία μας στην καριέρα του!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 5' είχαν ήδη δύο καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια να ισορροπεί και να βγάζει επικίνδυνες επιθέσεις στην κόντρα!

Η ομάδα προσπαθούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή με μακρινές μπαλιές, καθώς η μεσαία μας γραμμή δεν τραβούσε, ενώ και στην επίθεση τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα! 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78', για να ακουστεί το πρώτο «αχ» στην κερκίδα μας, λεπτό στο οποίο ο Νικολαΐδης εκτέλεσε φάουλ, ο Φουντουκίδης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Βύζαντα. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Καρανταγλίδης.

Οι συνθέσεις:

Βύζας Μεγάρων: Αναστασιάδης, Βασιλάκης, Πασαλής, Μπαλόπουλος, Κεφαλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σουρούνης, Τριανταφύλλου, Εμμανουήλ, Κουβάς, Πετρίδης.

ΠΑΟΚ: Καρανταγλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

* O Bύζαντας Μεγάρων αγωνίστηκε στην Α' Εθνική από το 1966 ως το 1970, όταν και υποβιβάστηκε, χωρίς να καταφέρει στα χρόνια που ακολούθησαν να βρεθεί ξανά στα μεγάλα σαλόνια... 
O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Βύζαντα εκτός έδρας για το πρωτάθλημα τέσσερις φορές, χωρίς να κερδίσει σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια...

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4