Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Η αποβολή έφερε την πολύ βαριά ήττα! (2000)

Σαν σήμερα στις 1/11/2000, ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, έχασε εκτός έδρας από τον Άρη με 4-0 ...

Η ομάδα έχοντας ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα ρόστερ της ιστορίας της, με παίκτες ακριβοπληρωμένους παρά την οικονομική δυσχέρεια του Μπατατούδη εκείνο το διάστημα, γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την ομάδα ασανσέρ της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 38ο λεπτό πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και της έλειπε μόνο η τελική προσπάθεια. 

Έχοντας κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή, ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που έδειχνε πως θα πετύχει πρώτος γκολ, όμως στο λεπτό που προαναφέραμε ήρθε η ... καταστροφή!

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς έχασαν ευκαιρίες στο 9' με τον Καφέ, στο 17' με τον Κωνσταντινίδη και στο 30' με τον Βασίλη Μπορμπόκη, πριν έρθει στο 39' ο Κυπαρίσσης να αποφύγει τον Τετράτζε και να πλασάρει τον Τοχούρογλου ανοίγοντας το σκορ!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 40' με τον Ουντέζε και στο 41' με τον Καφέ, όμως στο 43' έγινε η φάση που τελικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να έρθει η βαριά ήττα από τον Άρη! 

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ουντέζε χτύπησε εκτός φάσης τον Αγαθοκλέους σύμφωνα με τον ευτραφή βοηθό Αποστολίδη που το είδε από τα ... 50 μέτρα και ο Κασναφέρης έστειλε τον Νιγηριανό στα αποδυτήρια! 

Ο βοηθός όμως είδε τη μισή φάση, γιατί νωρίτερα ο Κύπριος επιθετικός φρόντισε στα μουλωχτά να χτυπήσει τον Ιφεάνι που ανταπέδωσε, όπως δήλωσε ο παίκτης μας μετά το ματς! 

Στις καθυστερήσεις έγινε το 2-0 από τον Κούτση, αμέσως μετά ο Λουμπούτης έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καφέ και στην επανάληψη μπήκαν άλλα δύο γκολ (Κολτσίδας 48' - Χαριστέας 71') με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο πολύ βαρύ 4-0... 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 14.000 θεατές (12.890 τα εισιτήρια) οπαδούς και των δύο ομάδων και από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Τετράτζε, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Καφές 

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις:

Άρης: Κατεργιαννάκης, Λουμπούτης, Μάρκος (28' Καραλιόπουλος), Παπαδόπουλος, Κυζερίδης (74' Κυζερίδης), Ναγκόλι, Κυπαρίσσης, Μπα, Κούτσης, Αγαθοκλέους (46' Χαριστέας), Κολτσίδας.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (53' Μπράτιτς), Καφές, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Καμπς (86' Σπάσιτς), Ναλιτζής (46' Χασιώτης), Κωνσταντινίδης.

* Μετά το παιχνίδι τα γραφεία της Τούμπας δέχτηκαν τη δικαιολογημένη οργή των οπαδών, παρά τις προσπάθειες του Μλάντεν Φούρτουλα να ηρεμήσει το πλήθος!

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες από τις οποίες μπορούσε να προέλθει κάποιο γκολ! Μέχρι το γκολ του Άρη και την αποβολή του Ουντέζε τα πηγαίναμε πολύ καλά. 

Από εκείνη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε και χάσαμε τα πάντα... Δεν είχαμε πάθος και τίποτε δεν λειτούργησε στο παιχνίδι μας! Απλώς έγιναν κάποιες προσπάθειες μετά τα γκολ. Συγχαρητήρια στον Άρη και στον κύριο Τεννέ! Ο Ουντέζε μου είπε ότι πρώτα τον χτύπησε ο Αγαθοκλέους και μετά αυτός ανταπέδωσε. Έπρεπε να βγουν και οι δύο έξω".

Κυριάκος Τοχούρογλου: "Η αποβολή έκρινε τα πάντα, συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή μου. Μετά το 4-0 τι άλλο μπορούμε να πούμε ..."

* Το παρόν στο γήπεδo έδωσε και ο κατάσκοπος της Ουντινέζε, καθώς ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει την ιταλική ομάδα στην Τούμπα στις 9/11/2000 στη ρεβάνς του 1-0, σκορ με το οποίο χάσαμε στην Ιταλία... 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ στο τέλος της σεζόν σήκωσε Κύπελλο στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, καθαρίζοντας τον Ολυμπιακό με 4-2.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

* Όσον αφορά τον Άρη, αρκέστηκε στην ... 7η θέση, αλλά για αυτόν ήταν άκρως πετυχημένη αφού κέρδισε τον ΠΑΟΚ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4