Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Τσέκαρε εισιτήριο στην Τσεχία! (2001)

Σαν σήμερα στις 1/11/2001, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Τσεχία με αντίπαλο την Πρίμπραμ, για την 2η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στον επαναληπτικό του 6-1 της Τούμπας και αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2...

Με την πρόκριση να είναι τελειωμένη υπόθεση, ο Δικέφαλος εμφανίστηκε στο παιχνίδι ψιλοαδιάφορος (και βάλε!) και απογοήτευσε τους αρκετούς οπαδούς του που τον ακολούθησαν τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, παρά την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την πρόκριση!
Η αντίπαλος μας ήταν ένα πολύ γνωστό club στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του '60, ήταν πολύ καλό όνομα και ιδιαίτερα γνωστή σαν Ντούκλα Πράγας, μιας ομάδας που κέρδισε 11 εθνικούς τίτλους μεταξύ 1953 και 1982... 

Την περίοδο 1966-67 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το 1985-86 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης! 
Οι παίκτες του Μπάγεβιτς προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ που σημείωσε στο 14' ο Λουτσιάνο με διαγώνιο σουτ και με τη βοήθεια του δοκαριού, μετά από ασίστ με τακουνάκι του Οκκά, για να δεχτούν την ισοφάριση στο 35' από τον Ρίσλικ, σε μια φάση στην οποία ο Τοχούρογλου δεν μπόρεσε να μπλοκάρει μια σέντρα (απομάκρυνε άσχημα) που βγήκε από τα δεξιά. 

Στο 61', εξαιρετική προσπάθεια του Λουτσιάνο από τα αριστερά και γύρισμα στον Γιασεμή, με τον τελευταίο με αριστερό γυριστό σουτ στην κίνηση να δίνει νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κούτσερα ισοφάρισε εκ νέου με τον Τοχούρογλου να μην μπορεί και πάλι να αποσοβήσει το 2-2. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 πολύ καλές στιγμές για να πάρουν τη νίκη, όμως το τελευταίο σφύριγμα του Δανού ρέφερι Nicolai Vollquartz, βρήκε ΠΑΟΚ και Πρίμπραμ ισόπαλους και τον Δικέφαλο να περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ...
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Λουτσιάνο, Κωνσταντινίδης, Οκκάς, με τους υπόλοιπους να είναι εκνευριστικά αδιάφοροι!
Οι συνθέσεις :

Πρίμπραμ: Κάλουν, Ζιγκλ (72' Ριγκλ), Κούλιτς, Κούτσερα, Οτέπκα (72' Σλέπιτσκα), Σμέικαλ, Σίζεκ, Μάχα, Ζαποτούλσκι, Ρίσλικ, Γιάρολιμ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (67' Κουλακιώτης), Κατσιαμπής, Ουντέζε, Αμπονσά, Καφές, Γεωργιάδης (80' Ζαβαντίας), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (76' Φουτσίνι), Γιασεμή, Λουτσιάνο.

Δηλώσεις Μπάγεβιτς:

"Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως από την εμφάνιση! Έπρεπε να κερδίσουμε, αυτός ήταν ο στόχος μας. 

Είχαμε ευκαιρίες μετά το 1-0 να κάνουμε το 2-0 και να τελειώσουμε εκεί το παιχνίδι. Ευκαιρίες όμως και για άλλα γκολ είπε και η Πρίμπραμ. Προηγηθήκαμε δύο φορές αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη νίκη. 

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τους παίκτες, όμως μετά το 6-1 δεν ήταν εύκολο για παίκτες της αξίας του ΠΑΟΚ να παίξουν με πάθος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι χαλαρά. Είναι όμως κάτι που δεν έπρεπε να το κάνουν. 

Γιατί το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουμε αν έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί στην Ευρώπη τα λάθη δεν συγχωρούνται!"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4