Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Το "έσωσε" ο Δαμανάκης στο 83' (1981)

Σαν σήμερα στις 1/11/1981 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον Πανιώνιο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Ο ΠΑΟΚ έχοντας στη σύνθεση του τρεις από τους πέντε βασικούς της Εθνικής ομάδας εκείνη την εποχή (Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης), δέχτηκε μεγάλη πίεση από τη νεανική ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς ο τεχνικός της Πάνος Μάρκοβιτς, έδωσε φανέλα βασικών σε παίκτες νεαρούς που κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα, λόγω απουσιών κάποιων βασικών παικτών του...
Απέναντι σε αυτόν τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ του Χάινς Χέερ παρέταξε την εμπειρία και την ωριμότητα του παιχνιδιού του, κάτι που τελικά μάς χάρισε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, λίγο πριν ο διαιτητής Αργυρίου σφυρίξει για τελευταία φορά!

Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με τον Πανιώνιο να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 42ο λεπτό, όταν ο Ζαχαρόπουλος από τα δεξιά σέντραρε, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά σώματα για να έρθει ο Μανδωνής με πλασέ να σημειώσει το 1-0.
Η απάντηση για τον ΠΑΟΚ ήρθε σχετικά αργά και πιο συγκεκριμένα στο 83
ο λεπτό! Ο Γούναρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Δαμανάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού στα δίχτυα του Συρίγου... 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη, δεν είχαμε κάποια σημαντική ευκαιρία και για τις δύο ομάδες και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.
Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Γεωργόπουλος, Παντέλης, Σίγγας, Αποστολίδης... 

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Συρίγος, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Χαλκίδης, Χατζόπουλος, Σαραβάκος, Μανδωνής (84' Καλτσάς), Καναράς, Λατουσέ (24' Σαλταμάρας), Τσουκλίδης.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Αλαβάντας (62' Δημόπουλος), Γεωργόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Κούδας, Κωστίκος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, με την ομάδα της Ρόδου να φιγουράρει ... στην κορυφή! 
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Δεν παίξαμε καλά! Το 1-1 μας έδωσε έναν βαθμό και αυτό φυσικά είναι επιτυχία. Όμως η ομάδα δεν έπαιξε το ίδιο καλά όπως την προηγούμενη εβδομάδα με τον παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί έχει κακοτοπιές εκεί που δεν το περιμένουμε ..."

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ. Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. 

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4