Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Πετούσε στο πρώτο, αγγαρεία στο δεύτερο! (1964)

Σαν σήμερα στις 1/11/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Εκείνα τα χρόνια ο Δικέφαλος τα έβρισκε σκούρα με την "ελαφρά ταξιαρχία" στα παιχνίδια που έδινε στην Αθήνα, όμως και στην Τούμπα είχαμε .. απώλειες! 

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στις 8/11/1959 χάσαμε με 1-2, στο δεύτερο στις 19/3/1961 φέραμε ισοπαλία με 1-1 και στο πέμπτο στις 5/4/1964, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-2!

Αυτή μάλιστα ήταν η τελευταία φορά που η αθηναϊκή ομάδα είδε το χρώμα της νίκης, σε παιχνίδι με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας όμως σε όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, επτά ακόμη ισοπαλίες!

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 1/11/1964, ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, έκανε τον κόσμο του να χαμογελάσει, καθώς πήρε τη νίκη με 2-1, παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο σημείωσε και τα δύο του τέρματα και στέλνοντας τον Απόλλων Αθηνών (τότε), στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! 

Μόλις στο 3' ο Λέναδρος είδε το το δυνατό σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Απόλλωνας σημείωσε γκολ με τον Βερτσώνη, που ακυρώθηκε από το διαιτητή Μοναστηριώτη, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Συμιγδαλάς. 

Ακολούθησε 7λεπτη διακοπή λόγω των έντονων διαμαρτυριών των παικτών της αθηναϊκής ομάδας, ένα σκηνικό όμως, που ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες μας! 
Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο και στο 10' ήρθε το 1-0. Ο Λέανδρος βρήκε τον Γιακουμή με ψηλοκρεμαστή μπαλιά και αυτός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πασχάλη σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό τέρμα! 

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0. Δημιουργός και πάλι ο Λέανδρος, εκτελεστής όμως αυτή τη φορά ο νεαρός τότε Κούλης Αποστολίδης που πετάχτηκε μέσα από έναν όμιλο παικτών στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας μας...
Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο -σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής- άγγιξε το τέλειο, ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι (στις 15:30 άρχισε το ματς) και δεν ήταν αρκετός, καθώς κόπηκαν μόλις 1.907 εισιτήρια λόγω της κακής πορείας του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ενθουσιάστηκε...

Και ενώ μια ευρεία σε έκταση νίκη διαφαινόταν στον ορίζοντα, ο ΠΑΟΚ, όπως πολλές φορές είδαμε να κάνει μέχρι σήμερα, κατέβασε ταχύτητα και οι παίκτες εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ανόρεκτοι λες και έκαναν αγγαρεία! 

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 87' με μακρινό δυνατό σουτ του Γερούκαλη, το οποίο δεν κατάφερε να σταματήσει ο Μουσελεμίδης, παρά την προσπάθειά του...

Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Αποστολίδης οι κορυφαίοι του Δικεφάλου... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Γεωργόπουλος, Λιτόπουλος, Μακρής, Ασίκης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Γιακουμής, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Χαραλαμπίδης.

Απόλλων: Πασχάλης, Μπιστικέας, Βασιλείου, Γιαννίμπας, Γερούκαλης, Ασημακόπουλος, Κυριακού, Φράγκου, Βερτσώνης, Πορίχης, Συμιγδαλάς.

* Στην αρχική photo εικονίζεται η ομάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1964-65.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33.

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4