Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Λύτρωση με Βούκιτς στην εκπνοή (2013)

Σαν σήμερα στις 2/11/2013, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να κερδίσει τον Εργοτέλη με 2-1...

Μπροστά σε 11.000 φίλους του λοιπόν, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα για την 10η αγωνιστική της Super League τον Εργοτέλη. 

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσικά, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Κατσουράνη, αμυντικά χαφ Στοχ. Νίνη και Λούκας στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη. 

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ στο 13' με τον Βερπακόφσκις σε μια φάση η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ... πήγε κυριολεκτικά περίπατο! 

Ο Εργοτέλης σκόραρε στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είχε κατοχή της μπάλας, ενώ είχε βγάλει και κάποιες τελικές φάσεις. Σημειώνουμε πως για μια ακόμη φορά ο Χακόμπο δέχτηκε ένα ακόμη γκολ ... όρθιος!

Με το 1-0 σε βάρος τους οι παίκτες του Στέφενς, που για μια φορά ακόμη φέτος αιφνιδιάστηκαν σε παιχνίδι στην Τούμπα, ανέβασαν σταδιακά τον ρυθμό τους και άρχισαν να πλησιάζουν με αξιώσεις στην εστία του Αθανασίου.

Με τον Βίτορ να προωθείται σε κάθε στημένη φάση, αλλά και τους Στοχ – Λούκας να δείχνουν διάθεση να παίξουν μετά το 0-1, η ομάδα έκλεισε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο.

Στο 30' ο Βίτορ τραυματίστηκε στο γόνατο μετά από σύγκρουσή του με τον Καρντόσο, ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Λόπεθ πέρασε στο παιχνίδι. Οι Κρητικοί συνέχιζαν να παίζουν με μια διπλή ζώνη άμυνας, ενώ από πλευράς του ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την διασπάσει.

Στο 37' ο Νίνης από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς ο Αθανασίου απομάκρυνε με τα πόδια. Ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του αγώνα.

Στο διάστημα του 45λεπτου η ομάδα είχε μεν διάθεση να παίξει μπάλα, είχε την κατοχή της σε συντριπτικά ποσοστά, αλλά ήταν επίσης φανερό πως έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Και επειδή τα ποσοστά και οι ευκαιρίες δεν διαμορφώνουν αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με 1-0 εις βάρος του, προβληματίζοντας με την αγωνιστική του παρουσία.

Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι όσες φορές τους δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη και κενά που παρατηρήθηκαν στην άμυνά μας.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και στην επανάληψη με τον ΠΑΟΚ να έχει στρατοπεδεύσει στο μισό γήπεδο και να προσπαθεί να βρει λύσεις απέναντι στην μαζική άμυνα των Κρητικών.

Κοντά στο 50΄ο Στέφενς πέρασε στο ματς τον Βούκιτς ση θέση του Νίνη, δίνοντας και στον Σέρβο τον ίδιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Στο 60' ο Βούκιτς από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, χαραμίζοντας μια πολύ καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ .

Στο 63ο λεπτό ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του να σκοράρει με στημένα. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κατσουράνης με έξυπνη γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε.

Στο 70΄ο Χακόμπο απέκρουσε φωτοβολίδα του Πελέ και στη συνέχεια ο Κατσικάς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Διαμαντάκο που πήγαινε πρώτος στο ριμπάουντ!

Στο 75' μπήκε στο ματς ο Νέτσιντ, η τελευταία αλλαγή του Στέφενς σε μια προσπάθεια του Ολλανδού να φορτώσει την περιοχή του Εργοτέλη με ένα ψηλότερο παίκτη που θα μπορούσε να γίνει αποδέκτης σε μια από τις πολλές σέντρες που επιχείρησαν στο ματς οι παίκτες του. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε σήμερα τα 40 γεμίσματα στην περιοχή του Αθανασίου.

Στις καθυστερήσεις ο Χακόμπο σταμάτησε τετ α τετ και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα υπεροπολύτιμο γκολ με σκόρερ τον Βούκιτς. Ο Σέρβος με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ λύτρωσε τον Δικέφαλο από μια σχεδόν βέβαιη απώλεια βαθμών!

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Κρητικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν σέντρα, καθώς ο Κάκος σφύριξε αμέσως τη λήξη...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ (35’ Λόπεθ), Κατσουράνης, Λάζαρ, Νίνης (53’ Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75’ Νέτσιντ).

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο (69΄ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81΄ Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74΄ Ρομάνο), Διαμαντάκος.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Ο Χουμπ Στέφενς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους 3 βαθμούς της νίκης τονίζοτας πως ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Είχαμε την τύχη με το μέρος μας αφού αν και παίξαμε άσχημα κερδίσαμε. Νιώθω ικανοποίηση για το αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε σ' αυτό το παιχνίδι".

Για το αν η ομάδα του δείχνει χαρακτήρα νικητή: "Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό από τους πανηγυρισμούς εκείνων που έπαιζαν, αλλά και εκείνων που ήταν στον πάγκο. Αυτό είναι καλό σημάδι. Αλλά εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε σήμερα".

Για το τι πήγε άσχημα: "Τι ήταν καλό σήμερα; Δεν μπορείς πάντα να είσαι τυχερός. Μας έλειπαν και δύο ποδοσφαιριστές βέβαια, οι Τζιόλης και Κλάους και ήταν εμφανής η απουσία τους".

Αν άλλη ομάδα του στο παρελθόν είχε τόσα πολλά γκολ από στημένες φάσεις: "Πάντα δουλεύω πολύ στις στημένες φάσεις. Για τον Βούκιτς γνωρίζουμε ότι είναι καλός στις εκτελέσεις φάουλ. Αν και μου φάνηκε κάπως μακριά, έκανε ένα πάρα πολύ καλό χτύπημα, ενώ στο ημίχρονο έκανε προπόνηση στις εκτελέσεις".

Για το αν μπορεί να εξηγήσει τη μεταμόρφωση της ομάδας από την περασμένη Κυριακή: "Μας έλειπαν ποδοσφαιριστές, έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, ενώ χάσαμε και τον Βίτορ. Δεν ήταν καλή η μέρα μας, αλλά όταν μπορούμε να κερδίζουμε σε μία τόσο κακή μέρα, πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι. 

Επίσης αλλάξαμε το σύστημά μας εξαιτίας της καλής εικόνας του Κατσικά στο προηγούμενο ματς. Θεώρησα ότι έπρεπε να παίξει ο Κατσικάς και να πάει ο Κατσουράνης στο κέντρο".

Για το αν κάνει καλό ή κακό το ότι μεσολαβεί το παιχνίδι στο Ισραήλ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Το ματς της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, και επειδή είναι το αμέσως επόμενο αυτόματα είναι και το πιο σημαντικό για μας".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κάνει την καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα τα τελευταία 2ο χρόνια σε συνδυασμό του ότι είναι μέσα σε όλους τους στόχους: "Είμαστε ικανοποιημένοι επειδή είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας. Αυτά είναι παρελθόν, εμάς πρέπει να μας απασχολεί το αύριο και όχι το χθες".

.......................................

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης μετά το νικητήριο γκολ-φάουλ που πέτυχε και στις δηλώσεις του τόνισε πως αφιερώνει αυτό το τέρμα στον μεγαλομέτοχο της ομάδας που τον έφερε στον ΠΑΟΚ.

Τα όσα είπε ο Σέρβος:

Για το γκολ-φάουλ που πέτυχε: "Πάντα πιστεύω ότι θα σκοράρω όταν μπαίνω στο παιχνίδι. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι. Το σημαντικό είναι να βοηθώ την ομάδα μου, όπως έγινε σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτή τη δύσκολη νίκη".

Για τις σκέψεις του πριν την εκτέλεση του φάουλ: "Πάντα κάνω ζέσταμα στις εκτελέσεις φάουλ και πάντα πιστεύω ότι θα σκοράρω. Αυτό συνέβη και σήμερα. Οι εκτελέσεις φάουλ είναι πολύ σημαντικές στο ποδόσφαιρο, δίνουν νίκες και αυτό αποδείχθηκε και κόντρα στον Εργοτέλη".

Για την αξία της νίκης ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Το σημαντικό είναι ότι δεν χάνουμε βαθμούς. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και παίρνουμε τα παιχνίδια ακόμη και όταν δεν παίζουμε τόσο καλά".

Για τον πανηγυρισμό του: "Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και δεν χάνω την ευκαιρία να πανηγυρίσω μαζί τους όταν σκοράρω".

Για το μέταλλο δείχνει να έχει φέτος η ομάδα με τις πολλές ανατροπές: "Παίζουμε μέχρι τέλους. Μπορείς να σκοράρεις στο πρώτο λεπτό, μπορεί και στο τελευταίο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ και τους οπαδούς μας, όμως, που μας έσπρωχναν μέχρι το τέλος στη νίκη".

Για την αφιέρωση του στον Ιβάν Σαββίδη: "Έχω αφιερώσει πολλά γκολ στον κ. Σαββίδη. Μου έδωσε τη δυνατότητα να νιώσω και πάλι ποδοσφαιριστής και να παίξω στον ΠΑΟΚ".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς σήμερα είναι το επόμενο με τη Μακάμπι. Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχω να πω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε όποια ευκαιρία μας παρουσιαστεί".

Δείτε photos από το παιχνίδι...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4