Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2017

Κι όμως μπορούσε την πρόκριση! (1977)

Σαν σήμερα στις 2/11/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στη βροχερή Θεσσαλονίκη, την Βέιλε, στην ρεβανς του 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, για τον β' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, της περιόδου 1977-1978 ... 

Τη μέρα που η πρωτεύουσα κυριολεκτικά πνιγόταν από ισχυρότατες βροχοπτώσεις (πάνω από 13 οι νεκροί!), ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τη Βέιλε από τη Δανία, στη ρεβάνς του 3-0 του πρώτου αγώνα! 

Η αποστολή της ομάδας μας ήταν εκ προοιμίου "βουνό"... Στις 2/11/1977, στη βροχερή Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Βέιλε παίρνοντας μια φτωχή νίκη με 2-1, επακόλουθο της οποίας ήταν ο αποκλεισμός από την συνέχεια της διοργάνωσης. 
Ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες, έφυγε πικραμένος από το γήπεδο, ενώ απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια, όταν μερίδα των οπαδών, μετά τη λήξη, στράφηκε εναντίον των παικτών και μελών της διοίκησης, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κακή εικόνα της ομάδας εκείνο το διάστημα. 
Όσοι θυμόμαστε το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα θυμόμαστε πως ο Δικέφαλος, πάλεψε πολύ κι αν ήταν λίγο τυχερός θα μπορούσε να πετύχει την ανατροπή, παρά τις σημαντικές απουσίες των Αναστασιάδη - Αποστολίδη! 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σχετικά νωρίς και στη συνέχεια όχι απλά πίεσε, αλλά έκανε τη ζωή των Δανών "κόλαση", παίζοντάς τους στο μισό γήπεδο, κερδίζοντας σε 45 λεπτά 19 (!) κόρνερ, με τον Μλάντεν Φούρτουλα να είναι θεατής! 

Ο τεχνικός της Βέιλε είχε στήσει την ομάδα του με πολύ σφιχτή άμυνα, ποντάροντας στο 3-0 του πρώτου αγώνα, αφήνοντας από τη μέση και μπροστά μόνο τον Ζακέ! 

Η επιλογή όμως του ΠΑΟΚ να παίξει με σέντρες αποδείχτηκε λάθος, καθώς οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν τις πολλές γιόμες, ενώ όταν δεν γινόταν αυτό "καθάριζε" ο τερματοφύλακας Βότσκου. 

Μόλις στο 9' ο Κερμανίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κωστίκος δυο μέτρα από την εστία έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο 23', μακρινό σουτ του Ορφανού κατέληξε στα δίχτυα της Βέιλε ανοίγοντας το σκορ! 
Στο 27' ο Κούδας σούταρε στην άδεια εστία, όμως η μπάλα βρήκε το πόδι του Γκουερίνο και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Νωρίτερα ο Γκουερίνο από καλή θέση έχασε τον έλεγχο της μπάλας και μαζί την ευκαιρία για το 2-0. 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48',ο Σέριτσλεβ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Κούδα, η μπάλα έφτασε στον Κωστίκο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! 
Στο 63' μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Κωστίκος από το 1 μέτρο δεν μπόρεσε να σκοράρει, η μπάλα έφτασε στον Ιωσηφίδη που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ΚΑΚΩΣ σαν οφ σάιντ! 
Στο επόμενο λεπτό, ο Κωστίκος ανατράπηκε από τον Σόρενσεν, όλοι περίμεναν ο ρέφερι (Ρουμάνος Ραϊνέα, μεγάλο όνομα της εποχής) να δώσει το καταφανές πέναλτι, όμως αυτός με μια κίνηση του χεριού του έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 
Και όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, "η πόρνη η μπάλα" τιμώρησε τον ΠΑΟΚ. Στο 74' ο Ζακέ ξέφυγε από την άμυνα, πλάσαρε τον Φούρτουλα που γλίστρησε και ισοφάρισε, βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες μας για πρόκριση! 

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε! Στο 76' ένα φοβερό φάουλ του Γκουερίνο το απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Βότσκου, για να έρθει στο 89' ο Κερμανιδης με σουτ μέσα από την περιοχή να πετύχει το 2-1, χαρίζοντας στην ομάδα μια νίκη γοήτρου...

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ρουμάνος Ραϊνέα και βοηθοί του οι συμπατριώτες του Κίλιμπαρ και Ουρντέα 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Πέλλιος (87' Καπουσούζης), Παθιακάκης, Κερμανίδης, Κωστίκος (67' Φουντουκίδης), Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός. 

Βέιλε: Βότσκου, Γιόργκενσεν, Κ. Σόρενσεν, Γιένσεν, Τ. Σόρενσεν, Κνούτσεν, Ιγκ, Σέριτσλεβ, Όστεργκαρντ, Μαρκούζεν (69' Τίχοσεν), Ζακέ.

Δηλώσεις: 

Δημήτρης Καλογιάννης (προπονητής): "Η πρόκριση χάθηκε στο Βέιλε και όχι σήμερα".

Φιλώτας Πέλλιος: "Το γκολ που μας ακύρωσε και το πέναλτι που δε δόθηκε έκριναν το παιχνίδι".

Γιώργος Κούδας: "Όλα χάθηκαν στο Βέιλε. Όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε κάτι καλό. Η μπάλα μας κυνήγησε και πάλι".

Γιάννης Δαμανάκης: "Μπορούσαμε να προκριθούμε. Λυπάμαι για τον κόσμο που μας φέρεται τόσο άσχημα".

Γιάννης Γούναρης: "Η ποδοσφαιρική αδικία που συμβαίνει στην ομάδα μας είναι άνευ προηγουμένου. Ο κατατρεγμός της μπάλας είναι μεγάλος. Χρειάζονται ατσαλένια νεύρα για να ξεπεράσει κανείς αυτήν την κατάσταση".

Νέτο Γκουερίνο: "Παίξαμε δυνατά, η μπάλα όμως μας έκανε άσχημα παιχνίδια. Η ανατροπή του Κωστίκου ήταν κλασικό πέναλτι. ΄Ήμουν κοντά στη φάση και έχω άποψη".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4