Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2017

Ρεσιτάλ Χαρλαβάνη στο ΟΑΚΑ (1994)

Σαν σήμερα στις 30/10/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995...
Το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 25.000 θεατές (22.883 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος ήταν κατώτερος των περιστάσεων, όμως πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής Στέλιος Χαρλαβάνης, που κυριολεκτικά τα έβλεπε όλα ... καταπράσινα!
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι κορυφής καθώς έπαιζαν ο πρώτος με τον δεύτερο και το εξ Ευβοίας κοράκι κυριολεκτικά τα έκανε σαν τα μούτρα του!

Στο 15ο λεπτό κι ενώ ο επόπτης Ρουσοδήμος έχει σηκώσει σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιντ τον Βαζέχα, αυτός συνέχισε τη φάση και στην εξέλιξή της έγινε το 1-0 από τον Σπύρο Μαραγκό. 
Στην εκπνοή του ημιχρόνου, στο 45ο λεπτό, η κανονικότατη προβολή του Γιουκούδη στον Αλεξούδη σφυρίχτηκε πέναλτι, αντί να δοθεί κίτρινη στον παίκτη του Παναθηναϊκού για πεντακάθαρο, καραμπινάτο θέατρο. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αθλητικογράφος Ανδρέας Μπέτσης: "Όλο το γήπεδο γέλασε με την εφεύρεση του Χαρλαβάνη. Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι είχε δείξει άουτ. Ακόμη και οι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέδρασαν με ειρωνικά χαμόγελα! Πέναλτι τέτοιο δεν δίνεται ούτε σε πρωταθλήματα τριτοκοσμικών χωρών".
Για την ιστορία το πέναλτι το εκτέλεσε ο Χριστοδούλου (εκτελέστηκε δύο φορές από τον ίδιο, εύστοχα και στις δύο) και διαμόρφωσε το 2-0.
Στο 47' σουτ του Αναστασιάδη βρήκε στο χέρι του Γ.Χ., ο Χαρλαβάνης ήταν κοντά στη φάση αλλά έκανε γαργάρα τη φάση και τρία λεπτά αργότερα ο Μαραγκός σημείωσε το 3-0 με κεφαλιά (εικόνα που ακολουθεί) μετά από ολιγωρία της άμυνάς μας σε εκτέλεση κόρνερ.

Και φτάσαμε στο 78' όταν σε προσπάθεια του Καπετανόπουλου, ο Ουζουνίδης βρήκε πονηρά με το χέρι την μπάλα, αλλά και πάλι ο Χαρλαβάνης δεν είδε απολύτως καμιά παράβαση!
Το τρελό στην υπόθεση είναι ότι ο Χαρλαβάνης μετά το ματς ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους της ομάδας (!), όμως όταν η Επιτροπή Διαιτησίας αποφάσισε να τον τιμωρήσει για το διαιτητικό έκτρωμα που παρουσίασε σαν σήμερα στο ΟΑΚΑ, είδαν πως είχε παρέλθει η νόμιμη προθεσμία των 40 ημερών εντός των οποίων έπρεπε να επιβληθεί τιμωρία και έτσι ο κύριος Χαρλαβάνης την έβγαλε καθαρή! Απίστευτο και όμως ... ελληνικό!
Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση...
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βάντσικ (84' Νικοπολίδης), Αποστολάκης, Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Χριστοδούλου, Μπορέλι (82' Δώνης), Νιόμπλιας, Βαζέχα, Μαραγκός, Αλεξούδης (73' Μάρκος). 

ΠΑΟΚΜιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Μπότσιεκ (68' Αντώνας), Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης.















* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4