Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Αυγούστου 2017

Η επεισοδιακή νίκη επί της Ραπίντ Βιέννης (2012)

Σαν σήμερα στις 23/8/2012, ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή την Ραπίντ Βιέννης (SK Rapid Wien), παίζοντας μάλιστα και με "10" λόγω αποβολής του Λάζαρ, στο πρώτο παιχνίδι των Play-offs του Europa League, της περιόδου 2012-2013...
 
Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ καλά στο ματς και παροτρυνόμενος από 22.000 και πλέον αφηνιασμένους οπαδούς -για όσα προκάλεσαν οι αδερφοποιημένοι με τον Παναθηναϊκό Αυστριακοί που ήρθαν στο γήπεδο- πίεσε τη Ραπίντ και είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. 

Πρώτα με τον Έττο στο 5΄και στη συνέχεια με τον Αθανασιάδη στο 11'. Η ομάδα σε αυτό το χρονικό σημείο έκανε το παιχνίδι της με τους Βιεννέζους απλά να παρακολουθούν και παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες έφτανε εύκολα μπροστά στην εστία του Κένιγκσχοφερ.

Όλα έδειχναν πως το ματς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΑΟΚ όταν η Ραπίντ στο 25' και κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ με το Άλαρ. 
Το γκολ αυτό πάγωσε την ομάδα που έδειξε απόλυτα αιφνιδιασμένη, έχασε το ρυθμό και την καλή κυκλοφορία που είχε ώς τότε πελαγοδρομώντας και κάνοντας πολλά λάθη. 

Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το 45' πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο μέχρι που μπήκαμε στις καθυστερήσεις και ο Κλάους έχασε το άχαστο... Σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε στην κίνηση από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ...

Η παγωμάρα στις κερκίδες εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφεται και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Δικέφαλο να έχει το 0-1 εις βάρος του.

Στην επανάληψη ο Δώνης πέρασε στο ματς τους Σαλπιγγίδη και Φωτάκη, γύρισε το σύστημα σε ρόμβο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε! 

Βέβαια για να φτάσουμε στην μεγάλη ανατροπή χρειάστηκε να δούμε έναν ΠΑΟΚ πολύ κακό και ασύνδετο μέχρι το 62' όταν κεφαλιά του Κλάους τράνταξε το δοκάρι του Κένιγκσχοφερ, που απλά παρακολουθούσε.

Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή! Στο 69ο λεπτό η Τούμπα σείεται συθέμελα με τον Κλάους να ισοφαρίζει με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Λόρενς και αφού η μπάλα βρήκε και πάλι πρώτα στο δοκάρι του Κένιγκσχοφερ. Απίστευτο ξέσπασμα του κόσμου που πανηγύρισε με την ψυχή του την ισοφάριση. 

Στο 74' ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10, καθώς αποβλήθηκε ο Λάζαρ που ουσιαστικά "κρέμασε" την ομάδα, σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ ανέβαινε. Τεράστιο λάθος του Ρουμάνου που ενώ είχε ήδη κίτρινη δεν πρόσεξε και έκανε άτσαλο και αχρείαστο φάουλ πίσω από τη σέντρα...
Και εκεί που όλοι περίμεναν τους παίκτες του Δώνη να παλέψουν για να κρατήσουν την ισοπαλία, ήρθε ο Κατσικάς στο 83' με σουτ φωτοβολίδα (όχι σαν αυτές που πέταγαν οι Αυστριακοί προς τη θύρα 7) να ξετινάξει τα δίκτυα της Ραπίντ και να βάλει φωτιά στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε το ματς, το πάλεψαν οι παίκτες και το γύρισαν δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο μετά από πολύ καιρό να χαρεί επιτέλους ένα αποτέλεσμα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ραπίντ: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (76' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (66' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ, Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.
............................................................................

Πριν το παιχνίδι έγιναν απίστευτα επεισόδια στην Τούμπα με την αστυνομία να πετάει αετό βλέποντας τους ψευτόμαγκες Αυστριακούς να πετάνε φωτοβολίδες με πιστόλι σε μικρά παιδιά στην Θύρα 7.
Οι Αυστριακοί πέρασαν μέσα ολόκληρο οπλοστάσιο και επιτέθηκαν με πιστόλια φωτοβολίδων στον κόσμο που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άψογος. Ο έλεγχος κατά την είσοδο των "ζώων με τα πράσινα" ήταν ανύπαρκτος. Τεράστια η ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα για μια ακόμα φορά.

Επιτέλους μετά από ώρα η αστυνομία αφού έβλεπε τα ζώα από την Αυστρία να πετάνε σε μικρά παιδάκια και γονείς φωτοβολίδες με πιστόλι, έριξε δακρυγόνα και τους στρίμωξε σε μια γωνιά. Ακολούθησε εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και τις επόμενες μέρες ο πέλεκυς της ΟΥΕΦΑ έπεσε βαρύς στην ομάδα.

Το λέμε και το ξαναλέμε, τραγική ήταν η στάση της αστυνομίας που δεν μπόρεσε να βάλει στη θέση τους, τους προκλητικούς Αυστριακούς, ενώ και ο έλεγχος στη θύρα 8 ήταν ανύπαρκτος! Μετά τα πολλά δακρυγόνα, η ατμόσφαιρα καθάρισε.
............................................................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Στέφανος Αθανασιάδης

«Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ. Αυτό θέλουν όλα τα παιδιά. Ήταν δύσκολη ομάδα. Πετύχαμε δυο σημαντικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και στο επόμενο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Δεχτήκαμε ένα γκολ, όταν ο αντίπαλος δε μας πίεζε, και όταν δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ βγαίνεις εκτός παιχνιδιού, στο δεύτερο μπήκαμε δυνατά και πήραμε τη νίκη».

Για τον κόσμο, τόνισε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παίζει για την ομάδα. Θέλουμε να μας στηρίζει και αυτό θέλαμε και σήμερα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη ρεβάνς της Βιέννης λέγοντας: «Σίγουρα έχουμε στο μυαλό ματς το επόμενο παιχνίδι, αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα και μετά θα κοιτάξουμε το επόμενο ευρωπαϊκό».

.............................................................................

Λίαμ Λόρενς

Για την πρώτη επίσημη συμμετοχή του με τον ΠΑΟΚ, είπε: "Ήταν πολύ σημαντικό ματς και όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο ήταν δύσκολο, αλλά δείξαμε καλή συμπεριφορά και πήραμε τη νίκη."

Για το αν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την πρόκριση; "Πρέπει να είμαστε καλοί στο γήπεδο τους, με συνοχή, για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα και επικίνδυνη."

Όσο για την αγωνιστική του παρουσία σχολίασε; "Ναι ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, κάτι καινούριο για μένα. Ένα νέο ξεκίνημα, το διασκέδασα και χαίρομαι που μπόρεσα να συμμετέχω."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4