Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Αυγούστου 2017

Με το αριστερό στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό (1998)

Σαν σήμερα στις 22/8/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον επικίνδυνο εκείνη την εποχή Ιωνικό, την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος τρεις μέρες πριν τη ρεβάνς με την σκωτσέζικη Ρέιντζερς, γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 1-0 από την ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν, έχοντας στον πάγκο μας τον Όλεγκ Μπλαχίν στη δεύτερη θητεία του Ουκρανού στον ΠΑΟΚ, η οποία ήταν βραχύχρονη, καθώς παρέμεινε για μόλις δύο αγώνες πρωταθλήματος!
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο ως το 60' καθώς ήταν η ομάδα που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 7ο λεπτό με τον Ολιβάρες, στο 45' με τον Βρύζα και στο 48' με τον Τζο Νάγκμπε.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία μας και στο 87
ο λεπτό, πέτυχαν το γκολ που τελικά τους έδωσε τη νίκη. 

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Αντριόλι, κεφαλιά πάσα του Κλάεβιτς στον ... Κορνίλους και αυτός από πολύ κοντά και αμαρκάριστος σημείωσε το 1-0...
Ο σκόρερ Κορνίλιους ανάμεσα σε Παχατουρίδη - Δεληγιάννη, μετά το τέλος του παιχνιδιού...

Οι 800 οπαδοί - εκδρομείς του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο γήπεδο, έψαλλαν συνθήματα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, "Όλη η Ευρώπη μιλάει για τον λαό και η ΠΑΕ μας γράφει στα @@ της τα δυό", "ΠΑΟΚ θεέ πού είναι η ΠΑΕ", σε μια περίοδο στην οποία η διοίκηση Μπατατούδη ήταν ιδιαίτερα στριμωγμένη ...

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός:
Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Φίλης, Νταρακλίτσας, Αφάς, Μπρούστερ, Αντριόλι (88' Αντριόλι), Φρούσος (73' Κορνίλιους), Ροντρίγκες.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Κουλακιώτης, Καπετανόπουλος, Τουρσουνίδης (73' Μιραφαλίεφ), Κατσιαμπής (34' Μαχαιρίδης), Νάγκμπε, Φραντζέσκος, Βρύζας, Ζαφειρίου (80' Κομίνχες).

Δηλώσεις...

Όλεγκ Μπλαχίν: "Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε για την αρχή του πρωταθλήματος! Αν δεν υπήρχε το ματς με τη Ρέιντζερς στη Σκωτία, ίσως να είχαμε πάρει τον έναν ή τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν δε βάλεις γκολ σου βάζουν.

Αυτή τη στιγμή λείπει η πειθαρχία στην ομάδα, άλλα τους λες να κάνουν κι άλλα κάνουν! Γι' αυτό και παρατηρούνται αυτά τα λάθη. 

Πιστεύω ότι ο Ιωνικός ήταν πολύ τυχερός, αλλιώς θα είχαμε πάρει το "Χ". Προσπαθήσαμε να λύσουμε τη διπλή ζώνη του Ιωνικού αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλύτερος παίκτης ήταν σήμερα ο Πουρλιοτόπουλος!"

Όσον αφορά τη ρεβάνς με την Ρέιντζερς, είπε: "Ελπίζουμε να ξεχάσουμε την ήττα σύντομα και να παίξουμε καλή μπάλα. Ο κόσμος περιμένει να κερδίσουμε 3-0 στη Θεσσαλονίκη, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

Οι μέρες που απομένουν μέχρι τη ρεβάνς είναι πολύ λίγες και δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Ελπίζουμε να πάμε καλά γιατί δεν παίζουμε μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Ελλάδα, αυτό το ξέρουν όλοι".

Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος (Ιωνικός): "Ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο καλύτερος, αλλά εμείς ξεκινήσαμε με το δεξί το πρωτάθλημα".

Τσέστερ (κατάσκοπος της Ρέιντζερς): "Ο ΠΑΟΚ είχε τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τον Ιωνικό, καθώς και τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, με πιο σημαντική αυτή του Βρύζα. 


Τα πράγματα για εμάς θα είναι δύσκολα στην έδρα του ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποιος θα σκοράρει πρώτος. Ελπίζω να είμαστε εμείς γιατί αν σκοράρει ο ΠΑΟΚ θα είναι κάτι που θα μας αγχώσει".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4