Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Αυγούστου 2017

Φιλικό τετράμπαλο επί του Ηρακλή (1979)

Σαν σήμερα στις 22/8/1979, σε μια γεμάτη Τούμπα, ο Δικέφαλος σκόρπισε τον Ηρακλή κερδίζοντας, σε φιλική αναμέτρηση, με το ευρύ 4-1 ...

Λίγες μέρες μετά τη φιλική ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-4 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ -στο πλαίσιο της προετοιμασίας του- υποδέχτηκε τον Ηρακλή.

Ήταν σαν σήμερα στις 22/8/1979, όταν σε μια γεμάτη Τούμπα (35.000 θεατές μέσα στο κατακαλόκαιρο!), ο Δικέφαλος σκόρπισε τον Ηρακλή κερδίζοντας με το ευρύ 4-1.

Η ομάδα έπιασε πολύ καλή απόδοση, παρά το γεγονός ότι παρατάχτηκε χωρίς Κούδα - Φούρτουλα - Ιωσηφίδη, απέναντι σε έναν πλήρη αντίπαλο!

Κλειδί για τη φιλική επικράτηση η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ που κυριάρχησε κατά κράτος των αντιπάλων χαφ...

Η τοποθέτηση του Θόδωρου Αποστολίδη στο κέντρο της άμυνας και η προώθηση του Γιάννη Δαμανάκη στα χαφ (κάτι που έγινε και στο ματς με την Άιντραχτ), ελευθέρωσε τον Κρητικό μέσο που αγωνίστηκε στη φυσική του θέση και τα πήγε καλά.
Συμπαραστάτης του, ο Άγγελος Αναστασιάδης που επίσης έκανε πολύ καλό παιχνίδι στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Η νίκη των παικτών του Έγκον Πίχατσεκ ήρθε μάλιστα με ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3', στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ του Φίλη, με τον Γκέσιο.

Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηελευθερίου και κεφαλιά του Γκέσιου ανάμεσα σε Μπανιώτη - Αναστασιάδη!

Από εκεί και μετά μόνο ο ΠΑΟΚ υπήρχε στο γήπεδο! Στο 10' ο Δαμανάκης έδωσε μπαλιά πάρε - βάλε στον Κερμανίδη που κατάφερε από τα 5 μέτρα και χωρίς πίεση να χάσει ένα βέβαιο γκολ.
Στο 20' σε πολιορκία της άμυνας της γριάς, οι αμυντικοί απέκρουσαν διαδοχικά σουτ των Αναστασιάδη - Κερμανίδη - Ορφανού ενώ ο τερματοφύλακας Λούκοβιτς ήταν εκτός θέσης!

Στο 27' ο Ορφανός θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και αντί να σουτάρει στο άδειο τέρμα προτίμησε να ντριπλάρει χωρίς επιτυχία τον πεσμένο Λούκοβιτς. Στο 33' ο Λούκοβιτς απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Γκουερίνο.
 
Στο 43' μετά από συνδυασμό Γούναρη - Γκουερίνο, τη σέντρα του τελευταίου την εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Ορφανός, που με κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο 50' με μια φαλτσαριστή κεφαλιά του Δαμανάκη μετά από σέντρα του Γούναρη έγινε το 2-1 και στο 62' ο Βασιλάκος ξεσήκωσε την Τούμπα, όταν με ατομική προσπάθεια πέρασε δύο αμυντικούς και με το αριστερό πλάσαρε τον Λούκοβιτς που απέκρουσε με το πόδι.

Η μπάλα έφτασε στον Ορφανό, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων κόντραραν το σουτ του νεαρού (τότε) επιθετικού!

Στο επόμενο λεπτό όμως (63') ο Ορφανός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Λούκοβιτς απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα και ο ίδιος παίκτης (Ορφανός) που ακολούθησε τη φάση έκανε το 3-1.
Τρία λεπτά αργότερα (66') και πάλι πρωταγωνιστής ο Ορφανός που έβγαλε τον Κωστίκο μόνο με τον Λούκοβιτς και ο Κατερινιώτης επιθετικός σημείωσε το 4-1. 

Μέσα σε 15 λεπτά, ο ΠΑΟΚ σκόραρε τρεις φορές, καθηλώνοντας τον Ηρακλή σε ρόλο θεατή!

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και η μόνη αξιόλογη φάση ως τη λήξη του φιλικού, ήταν ένα κοντινό πλασέ του Καλαμπάκα πάνω στον Φίλη, στο 72'.

Μπροστά στον διαιτητή Ράμμο οι ομάδες παρατάχτηκαν ως εξής:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Μπανιώτης (46' Θ. Αποστολίδης), Αλαβάντας, Αναστασιάδης, Δαμανάκης (80' Τσουρέλας), Κερμανίδης, Σαράφης (46' Βασιλάκος), Κωστίκος (74' Σίγγας), Γκουερίνο (63' Αλεξανδρίδης), Ορφανός (82' Κατσανίκας).

Ηρακλής: Λούκοβιτς, Βούλγαρης, Μαυροδουλάκης (63' Μαυρίδης), Τσιρίκας, Μιχαηλίδης, Ορφανίδης, Καλαμπάκας, Χατζηελευθερίου, Γκέσιος, Παπαϊωάννου, Χατζηπαναγής (79' Αλεξιάδης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4