Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Αυγούστου 2017

Όταν η Τούμπα χειροκρότησε την Άιντραχτ (1979)

Σαν σήμερα στις 20/8/1979, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ένα πολύ δυνατό φιλικό στην Τούμπα, με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Eintracht Frankfurt), μπροστά σε  περισσότερους από 24.000 θεατές ...

Ο Δικέφαλος βρισκόταν στη μέση του προγράμματος της προετοιμασίας, περίπου 1,5 μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (!), ενώ η γερμανική ομάδα είχε ήδη δώσει δύο επίσημα παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα και φυσικά ήταν πανέτοιμη.
Χωρίς τους Κούδα - Ιωσηφίδη - Φούρτουλα στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ, βρήκε απέναντί του μια εξαιρετική ομάδα που κέρδισε όχι μόνο το φιλικό, αλλά και τον θαυμασμό του κόσμου που στο τέλος (αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα!) την χειροκρότησε!

Πειθαρχημένοι, γρήγοροι και δυνατοί οι παίκτες της Άιντραχτ έδιναν όποιον ρυθμό ήθελαν στο παιχνίδι και έφταναν πολύ εύκολα στην περιοχή μας. Ήταν μικρά τα διαστήματα που οι παίκτες μας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν την εστία του Παλ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες αντιλαμβάνεται ο καθένας πως το τελικό 1-4 ήταν αναπόφευκτο...

Η ομάδα πονούσε ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας και ο Πίχατσεκ αναγκάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές για να μπαλώσει την κατάσταση χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Κάθε λύση που δοκιμάστηκε έδειχνε όλο και περισσότερο ότι για τη θέση του λίμπερο ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη μεγάλης αξίας, που να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία.
Το κέρδος για τον ΠΑΟΚ ήταν η παρουσία των Βασιλάκου - Αλεξανδρίδη (έπαιξαν από ένα ημίχρονο ο καθένας), οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί, στο διάστημα που αγωνίστηκαν. 

Στο 13' από λάθος γύρισμα του Αναστασιάδη στον Φίλη, επωφελήθηκε ο Κάργκερ που πλάσαρε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Τρία λεπτά αργότερα (16') ο Σάουμπ έκανε το 0-1 σε κενή εστία, αφού ο Τραμπ παρέσυρε επάνω του τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον σκόρερ.
Το 1-1 ήρθε στο 31' με τον Κερμανίδη. Προηγήθηκε βολίδα του Ορφανού, ασθενής απόκρουση του Παλ και ο επερχόμενος Κερμανίδης ισοφάρισε. Δεν άργησε όμως η Άιντραχτ να προηγηθεί εκ νέου, όταν σε παρόμοια φάση με αυτήν του 13ου λεπτού ο Σάουμπ πέρασε τον Φίλη και έκανε το 1-2.

Στην επανάληψη πέρασε στο ματς ο Θόδωρος Αποστολίδης στη θέση του στόπερ -μέχρι τότε έπαιζε ο Δαμανάκης, ο οποίος προωθήθηκε στα χαφ- και η κατάσταση βελτιώθηκε.
Ο ΠΑΟΚ έχασε μια σειρά από πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά στο 66' μια βολίδα του Σάουμπ έξω από την περιοχή βρήκε τον Φίλη εκτός θέσης και έγραψε το 1-3. Το τελικό 1-4 ήρθε στο 89' όταν ο Νίκελ απέφυγε τον Μπανιώτη και πλάσαρε εύστοχα τον Φίλη.
Νωρίτερα στο 58', τη βολίδα του Ορφανού την απέκρουσε ο Παλ, στο 60' σουτ εν κινήσει του Αλεξανδρίδη το απέκρουσε και πάλι ο Γερμανός πορτιέρο, ενώ στο 62' την ίδια τύχη είχε το κοντινό πλασέ του Κερμανίδη.

Εκτός των Αλεξανδρίδη - Βασιλάκου, ξεχώρισαν οι Αλαβάντας - Γκουερίνο - Κερμανίδης. Το πείραμα με τον Αναστασιάδη που δοκιμάστηκε σαν λίμπερο και σαν στόπερ απέτυχε, καθώς η φυσική θέση του ήταν στη μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι είχε διαιτητεύσει ο Βασάρας.
Πριν την έναρξη του αγώνα (αλλά και κατά τη διάρκειά του) δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες μερίδας του κόσμου κατά του Παντελάκη και για αυτό κλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα ΜΑΤ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αναστασιάδης, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης (46' Θ. Αποστολίδης), Κωστίκος, (66' Μπανιώτης), Γκουερίνο, Βασιλάκος (46' Αλεξανδρίδης), Ορφανός (74' Τσουρέλας).

Άιντραχτ: Παλ, Ελζεντάου (46' Τσα), Κρόμπερ (46' Νοϊμπέργκερ), Πετσάι (46' Κέρμπελ), Ναχτβάιν, Λόραντ, Νίκελ, Τραμπ, Κράγκερ (60' Νάτερμαν), Γκραμπόφσκι (46' Χολτσεμπάιν), Σάουμπ.
* Και λίγα λόγια για την Άιντραχτ. Εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, επικρατώντας σε διπλό τελικό της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ενώ το φθινόπωρο του 1981 χρειάστηκε την τύχη στη διαδικασία των πέναλτι για να μας αποκλείσει ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4