Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Αυγούστου 2017

Ο επαναληπτικός με την Βαλερένγκα (2011)

Σαν σήμερα στις 4/8/2011, ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε μια γεμάτη Τούμπα, κέρδισε τη Βαλερένγκα με 3-0, στο 2ο παιχνίδι της 3ης προκριματικής φάσης, του Europa League, της περιόδου 2009-2010... 

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το σκορ 
πέρασε θριαμβευτικά στην επόμενη φάση του Europa League, αφού είχε κερδίσει την Βαλερένγκα και στο πρώτο παιχνίδι, με 1-2, στο στάδιο "Ούλεβαλ" του Όσλο, στις 30/7/2009 ...

O "Δικέφαλος" ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Έττο στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, Γκαρσία και Αρίας αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια, Ίβις και Φωτάκη στη μεσαία γραμμή με μοναδικό προωθημένο τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι υπομονής με τους Νορβηγούς να δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι πιο έτοιμοι από τον ΠΑΟΚ, να ελέγχουν το χώρο του κέντρου και ο "Δικέφαλος" να περιορίζεται σε ρόλο αμυνόμενου, έχοντας όμως και το νου τους στις αντεπιθέσεις, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια με τους Λίνο και Έττο που ανέβαιναν σε δοθείσα ευκαιρία.

Σε μια από αυτές στο 14', ο Εσθονός διαιτητής μάλλον δεν είδε την καθαρή ανατροπή του Αθανασιάδη από τον τελευταίο αμυντικό της νορβηγικής ομάδας και ενώ ο Κλάους έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χίρσφελντ.

Η Βαλερένγκα ουσιαστικά στο διάστημα αυτό απείλησε σε μια περίπτωση στο 27΄με τον Φελά που σούταρε από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία μας

Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 44΄με τον Βιεϊρίνια. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο στο ύψος του πέναλτι που αφού απέφυγε έξυπνα ένα αμυντικό σούταρε με το αριστερό και άνοιξε το σκορ. Ήταν ένα γκολ με τη σφραγίδα του Πορτογάλου που για μια φορά ακόμα έδειξε ότι είναι εκτελεστής.


Mε αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και πλέον η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί, αφού οι Νορβηγοί χρειάζονταν τρία γκολ για να περάσουν.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του μέσα σε 15 λεπτά! Αρχικά με τον Αθανασιάδη στο 48΄όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Φωτάκη, πάσα στον κενό χώρο στον σκόρερ, ο οποίος αφού ελευθερώθηκε έξυπνα από τον προσωπικό του αντίπαλο βρέθηκε μόνος του προ του Χίρσφελντ και έγραψε το 2-0.

Πριν συμπληρωθεί το 60΄ο Γιώργος Φωτάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στην αρχή της φάσης ο Αθανασιάδης σε τετ α τετ με τον Χίρσφελντ δεν κατάφερε να σκοράρει και στη συνέχεια ήρθε όμως ο Φωτάκης να πλασάρει από το ύψος της περιοχής περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα.

Το πανηγύρι στην Τούμπα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο γιόρτασε με την ψυχή του την πρόκριση στα play offs του Europa League. Ένας κόσμος που σήμερα ήταν άψογος, δεν πετάχτηκε τίποτε στο γήπεδο, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός στις εξέδρες και υπήρχε μόνο ατέλειωτη ηχητική βία.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι Νορβηγοί προσπάθησαν για το γκολ της τιμής χωρίς αποτέλεσμα και ο Μπόλονι βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Γεωργιάδη, Κοντρέρας και Ρομπέρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Άριας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ (Άντρεσεν): Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Μούρι, Στράντμπεργκ, Νόρντβικ (46' Λι), Σινγκ, Ζάιτς (73' Νίλσεν), Φελά, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Μπέρε, Κονέ.

......................................................

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
 
Λάζλο Μπόλονι: Στις δηλώσεις του με τη λήξη του αγώνα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την πρόκριση στα play offs του Europa League.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε, προκριθήκαμε. Είναι πολλά τα καλά που συνέβησαν σήμερα το βράδυ. Παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα, σήμερα η Βαλερένγκα ήρθε αποφασισμένη να το παλέψει. Το 3-0 δεν ήρθε εύκολα. Η Βαλερένγκα ήρθε για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Μετά το 1-0 όμως όλα ήταν εύκολα για εμάς. 
 
Είμαι χαρούμενος γιατί προκριθήκαμε με ένα 5-0 υπέρ μας. Αυτό μας δίνει ψυχολογικά δύναμη αλλά και ενέργεια για τη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος γιατί ο Ίβιτς επέστρεψε και έπαιξε μια ώρα, είμαι χαρούμενος γιατί επέστρεψε ο Κοντρέρας και περιμένω τον Σαλπγιγγίδη και τον Λαζάρ. Περιμένω επίσης βοήθεια από τη διοίκηση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα στην επίθεση, υποστήριξε: «Σαφώς και μπορεί. Κάποιοι παίκτες χρειάζονται ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι πρέπει να είναι πιο δυνατοί στο τακτικό κομμάτι. Όταν έχουμε κατοχή της μπάλας πρέπει να είμαστε γρήγοροι και να δημιουργούμε εκπλήξεις».

Για το αν μετά από δυο αγώνες, η ομάδα τον έχει "πείσει" αγωνιστικά, δήλωσε ξεκάθαρα: «Ναι. Βήμα με βήμα προχωράμε. Έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου και στους παίκτες μου».

Για την επιλογή του να περάσει τον Κοντρέρας ως αμυντικό χαφ, είπε:
«Τον έβαλα για δυο λόγους: πρώτα διότι Μαλεζάς και Τσιρίλο τα πήγαιναν καλά. Δεύτερον τον έβαλα για να τον δω να τρέχει στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Αλλά τον Πάμπλο τον έχω δει να παίζει σε όλες τις θέσεις και γιατί όχι σε κάποια ματς να μη μου δίνει μια επιπλέον λύση αν χρειαστεί».

Για το ότι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατοχή μπάλας, σημείωσε: «Καμιά φορά ο αντίπαλος μπορεί να είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι. Δουλεύουμε σκληρά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Αλλά αν σκοράρουμε με άλλους τρόπους όπως αντεπιθέσεις είναι καλό».

Για το αν φοβάται ότι το σημερινό γκολ του Βιεϊρίνια μπορεί να φέρει κι άλλη πρόταση από το εξωτερικό, ανέφερε:
«Είμαι περήφανος αν ομάδες ενδιαφέρονται για τους παίκτες μου γιατί αυτό επιβεβαιώνει και την δική μου δουλειά. Αλλά σίγουρα δεν θα είμαι χαρούμενος αν φύγει. 
 
Πάντα η διοίκηση μπορεί να πει όχι. Πάντως δεν φοβάμαι... Είναι καλός για εμάς να βλέπουμε τον Βιερίνια χαρούμενο, να σκοράρει και ας έρθουν μεγάλοι σύλλογοι από το εξωτερικό να τον αγοράσουν».

Για το αν αγχώνεται για την αυρίανη κλήρωση που θα φέρει τον αντίπαλο του δικεφάλου στα play offs, τόνισε: «Ελπίζω ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη μετά από δυο εβδομάδες. Στο μυαλό μας είναι όμως να έχουμε και λίγη τύχη αύριο».

Για το αν πιστεύει ότι θα έρθει η αναμενόμενη βοήθεια από τη διοίκηση για τις μεταγραφές, υποστήριξε: «Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Όποιος και να έρθει θα βοηθήσει την ομάδα. Το σημαντικό είναι αυτό που γίνεται στα αποδυτήρια, στο μυαλό και στην καρδιά των ποδοσφαιριστών. Αν έρθει νέος άνθρωπος με ενθουσιασμό και ενέργεια θα βοηθήσει την ομάδα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο ήταν φανταστικός».
 
.................................................

Ντάριο Κρέσιτς: "Παίξαμε από θέμα τακτικής πολύ καλά και δείξαμε ότι είμαστε ένα σύνολο που ξέραμε τι ζητούσαμε μέσα στο γήπεδο. Πριν από το παιχνίδι ξέραμε ότι δε θα είναι εύκολο ματς, αλλά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. 
 
Δείξαμε σοβαρότητα και επαγγελματισμό στο γήπεδο και πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ο φόβος μας ήταν μήπως ηττηθούμε εντός έδρας όπως πριν από 2 χρόνια, αλλά τελικά δε συνέβη κάτι τέτοιο".

.................................................

Γιώργος Φωτάκης: "Περιμένουμε με αγωνία την κλήρωση και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Σήμερα η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος. Δεν είχαμε άγχος. Απλά η Βαλερένγκα μπήκε πιο δυνατά από εμάς στον αγωνιστικό χώρο. 
 
Μετά το 1-0 μας λύθηκαν τα πόδια παίξαμε καλά σκοράραμε άλλα δυο γκολ και μετά το 3-0 κάναμε συντήρηση δυνάμεων. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι, εμείς δουλεύουμε στην προπόνηση για να πετύχουμε τους στόχους μας".
 
..................................................

Δείτε videos από εκείνο το παιχνίδι...

Η είσοδος των ομάδων στο γήπεδο...

Χέρια απ' όλο το γήπεδο λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση...

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Vierinha...

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Aθανασιάδη...

Το κύμα...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4