Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουλίου 2017

Χόρευαν στη βροχή του Όσλο, λαός και ομάδα (2009)


Σαν σήμερα στις 30/7/2009, παίκτες και λαός υπό καταρρακτώδη βροχή πήραν νίκη - μισή πρόκριση επί της Βαλερένγκα, με 1-2 στο στάδιο "Ούλεβαλ" του Όσλο, στο 1ο παιχνίδι της 3ης προκριματικής φάσης, του Europa League, της περιόδου 2009-2010...


Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πλέον το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Η επιστροφή μας, στα ευρωπαϊκά σαλόνια συνδυάστηκε με μία άνετη νίκη, ενώ το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν ο αγωνιστικός χώρος δεν φρέναρε τις προσπάθειες των παιχτών του Δικεφάλου.

Η ομάδα στα πρώτα λεπτά κυρίως προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Εν συνεχεία βγήκε μπροστά και απείλησε με τον Μουσλίμοβιτς και τον Φωτάκη ο οποίος πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση.


Στο 31' υποδειγματική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μην μπορεί να αντιδράσει και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. 0-1 για τον ΠΑΟΚ!

Έξι λεπτά αργότερα, καταπληκτική ενέργεια από τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Βαλερένγκα, δέχθηκε την πολύ έξυπνη κάθετη μπαλιά από τον Σορλέν και με πολύ ωραίο σουτ έγραψε το 0-2 κλειδώνοντας ουσιαστικά από το 37' το ματς.


Δυστυχώς το γκολ δεν πανηγυρίστηκε με τον Βόσνιο επιθετικό να τραυματίζεται στο γόνατο αμέσως μετά το 0-2, καθώς σφαδάζοντας αποχώρησε από το γήπεδο και τη θέση του πήρε ο Αναστασάκος.

Αυτός ο τραυματισμός έδειξε να αποσυντονίζει τον ΠΑΟΚ ο οποίος παρότι ήταν πλέον το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού, σε μία ανύποπτη φάση δέχτηκε γκολ από στημένη φάση στο 42', μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και κεφαλιά του Στόρμπεκ στο πρώτο δοκάρι με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 1-2 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η βροχή έκανε την εμφάνισή της, ενώ και πάλι όπως στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να ελέγξει τον αγώνα χωρίς να πιέσει για κάποιο γκολ.

Από το 60' και μετά όμως, ενώ η λογική έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να ρίχνει ρυθμούς όντας σαφώς πιο ανέτοιμος από την αντίπαλό του, η ομάδα μας πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά το γήπεδο έπειτα από μισή ώρα καταρρακτώδους βροχής είχε δημιουργήσει λίμνες, μην αφήνοντας τον Δικέφαλο να πετύχει κι άλλο γκολ.

Στο 64' ο Φιλομένο θα περάσει στη θέση του Ίβιτς ο οποίος παρότι έχασε σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, ενώ δεν αγωνίσθηκε και στα σημαντικότερα φιλικά επί Ολλανδικού εδάφους προσπάθησε κι αυτός και βοήθησε σημαντικά την ομάδα.

Η πιο κλασική μας ευκαιρία ήρθε στο 66' όταν ο Αναστασάκος μετά από έξυπνο κλέψιμο του Σορλέν και αφού απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, πλάσαρε στη γωνία με τον Πέρκινς όμως να εξουδετερώνει το σουτ και να κρατάει το 1-2.

Με τον Γκαρσία να αναχαιτίζει πολύ σωστά τους αντιπάλους του, διώχνοντας έξυπνα τη μπάλα η οποία κολλούσε πολλές φορές στον αγωνιστικό χώρο, την άμυνα να αποδίδει πάρα πολύ καλά με τους Μπιζέρα - Τσιρίλο να μην μας αφήνουν να αντιληφθούμε το κενό του Κοντρέρας, η Βαλερένγκα δεν είχε τύχη στο υπόλοιπο του αγώνα.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ με τον πολύ ορεξάτο Φιλομένο να κρατάει πολλές φορές τη μπάλα, τους Σορλέν - Κονσεϊσάο να αλλάζουν πλευρές με επιτυχία και τον Φωτάκη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση ήταν σαφώς πιο απειλητικός.

Ο αγωνιστικός χώρος όμως αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στις προσπάθειες του ΠΑΟΚ ο οποίος θα μπορούσε να έχει άλλες 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες αν η μπάλα δεν κολλούσε τη στιγμή που έβγαινε κάποια κάθετη προς τους επιθετικούς μας, ή τη στιγμή που κάποιος έκανε επέλαση (κυρίως από αριστερά) με την άμυνα της Βαλερένγκα τελείως εκτεθειμένη.

Τελευταία αλλαγή του Σάντος στο 87' με τον Μαλεζά να περνάει στη θέση του Σορλέν ο οποίος ίσως ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, τρέχοντας ακατάπαυστα συνεχώς, μαρκάροντας σε όλα τα σημεία του γηπέδου και αναπτύσσοντας το παιχνίδι σε πολλές περιπτώσεις.

Πολύ καλή επίσης η εμφάνιση του Φωτάκη ο οποίος όπως και στα φιλικά, δοκίμασε μακρινά σουτ έξω από την περιοχή κάτι το οποίο έλειψε πολύ την περασμένη σεζόν, ενώ πίεσε στο χώρο του κέντρου τρέχοντας και κόβοντας κι αυτός με μεγάλη επιτυχία.

Γενικά η ομάδα μας παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και πλην της φάσης που δεχθήκαμε το γκολ, όπου αδράνησαν όλοι κυριολεκτικά, ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο απέναντι σε μία σαφώς ασθενέστερη ομάδα, η οποία όμως από την άλλη ήταν πολύ πιο έτοιμη και σε φουλ ρυθμούς Πρωταθλήματος εν αντιθέσει με μας.

Οι συνθέσεις:

Βαλερένγκα:
Πέρκινς, Χάγκεν (59' Σινγκ), Στόρμπεκ, Νούρι, Φουενμάγιορ, Λι (46' Φελά), Άντρεσεν, Χέσταντ, Ζάγιτς, Μοχ. Αμπντελαουί (75' Μπέρε), Σέτερνες.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64' Φιλομένο), Σορλέν (85' Μαλεζάς), Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (39' Αναστασάκος).

Κίτρινες: Ζάγιτς - Τσιρίλο.

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος:
"Αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι κάτι το πολύ σοβαρό ο τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς. Δεν έχει φανεί κάτι. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε τουλάχιστον 24 ώρες για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει και ευχόμαστε να μην έχει τίποτα για να είναι και πάλι στην διάθεσή μας σε προπονήσεις και αγώνες", με όλα να δείχνουν πως υπέστη μία κάκωση".

Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; "Το παιχνίδι πήγε πάνω κάτω όπως το περιμέναμε. Είναι θετικό ότι κερδίσαμε εκτός έδρας. Το παιχνίδι είχε τις δυσκολίες του. Η ομάδα ήξερε τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του αντιπάλου. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ελέγξαμε το ξεκίνημα όπου περιμέναμε την πίεση της Βαλερένγκα για να μας κλείσει στα καρέ μας.

Ελέγξαμε τον ρυθμό και αρχίσαμε να δημιουργούμε τις πρώτες μας ευκαιρίες και ακόμα καλύτερες στην συνέχεια. Ήρθε το πολύ όμορφο γκολ του Λίνο που έδωσε άλλον αέρα και ασφάλεια στην ομάδα, ακολούθησε και το δεύτερο γκολ και κρίμα που χαλαρώσαμε αφού δεχθήκαμε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει σε ένα σημαντικό σημείο.

Η Βαλερένγκα μετά το γκολ της άρχισε να το πιστεύει χωρίς όμως να μας απειλήσει. Η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε φυσιολογικά να κουράζεται λόγω φυσικής κατάστασης. Η αντίπαλος έπαιξε με μεγάλες μπαλιές αφού δύσκολα θα μπορούσε να παιχθεί με την μπάλα κάτω. Είχαμε όμως πιο ουσιαστικές ευκαιρίες με μας να έχουμε τις πιο επικίνδυνες φάσεις.

Για την ώρα είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε όλα τα συγχαρητήρια γιατί έχουμε και δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και με την ίδια νοοτροπία και αποφασιστικότητα ώστε να περάσουμε".


Για το αν το τελικό σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ είπε:
"Το δεύτερο ημίχρονο ήταν για μας αρκετά δύσκολο. Δεν θέλω να πω αν ήταν δίκαιο ή άδικο που δεν βάλαμε κάποιο γκολ. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην έδρα μας. Δεν θα ήθελα πάντως να μιλήσω για νούμερα για την πρόκριση".

Κι όσο για το τι τον ικανοποίησε εκτός από την νίκη, ο Σάντος είπε πως: "Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών μου. η φυσική μας κατάσταση ξέραμε ότι δεν θα ήταν η καλύτερη μετά από 20 μέρες προετοιμασίας και θα έπρεπε να την καλύψουμε αλλιώς".

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Βαλερένγκα, Τόμας Σκούλερουντ, τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το πρώτο γκολ μπορεί να μπήκε από φάουλ. Ήταν αυτό που μας φόβιζε και έγινε στην πράξη. 

Η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη αλλά τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο αφού εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Επιμένω ότι δεν είναι ακατόρθωτο να κάνουμε μία νίκη με 2-0 μέσα στην Τούμπα αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο".
 
Λίνο: "Η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Μπορεί να μην είχαμε κάποιο επίσημο παιχνίδι στα πόδια μας αλλά είχαμε παίξει αρκετά φιλικά με όλους τους ποδοσφαιριστές να δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό. 

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά έχουμε άλλο ένα στην έδρα μας με τα πανηγύρια να πρέπει να τελειώσουν σήμερα γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει σήμερα αφού έχουμε άλλο ένα στην έδρα μας".

Για το σοκ του τραυματισμού του Μουσλίμοβιτς μετά το δεύτερο γκολ είπε: "Αυτό δείχνει το πόσο ενωμένη είναι η ομάδα. Το δεύτερο γκολ μπορεί να είναι μια χαρούμενη στιγμή αλλά η υγεία του είναι πάνω από όλα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον Ζλάταν. Έχουμε μιλήσει ήδη μαζί του και ευχόμαστε να τον έχουμε το συντομότερο και πάλι μαζί μας".

Τσιρίλο: "Στην Τούμπα θα τελειώσουν όλα"

Από την πλευρά του ο Μπρούνο Τσιρίλο για την καλή εμφάνιση σε αντίθεση με τα φιλικά δήλωσε: 

"Αυτό που μεσολάβησε ήταν ότι υπήρχε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ σε αυτήν την περίπτωση να ξέρει να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο".

Ο Ιταλός αμυντικός για το πνεύμα νικητή του ΠΑΟΚ τόνισε: "Έχουν αλλάξει πολύ λίγα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν παίκτες κλειδιά που έχουν αποκτήσει εμπειρία με τον καθένα μας να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο".

Κι όσο για τον ποιον δυσκόλεψε περισσότερο η καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο είπε: "Δυσκόλεψε το έργο όλης της ομάδας και περισσότερο στο να πετύχουμε κάποιο γκολ παραπάνω. Η πρόκριση είναι μια ανοιχτή υπόθεση και περιμένουμε πως και πως την Βαλερένγκα στην έδρα για να καταλάβει και ο κόσμος τι μέρα ξεκινάει για τον φετινό ΠΑΟΚ".

Τέλος για τον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας είπε: "Σημασία έχει να είμαστε προσγειωμένοι και να μην πετάμε στα ουράνια. Απλά στην Τούμπα όλα θα τελειώσουν και θα συνεχίσουμε την πορεία μας".
 
* Το παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη που στήθηκε στην Παραλία, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους την επιστροφή του Δικεφάλου στα ευρωπαϊκά σαλόνια, με μια εκτός έδρας νίκη ...




Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4