Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Απριλίου 2017

Παιχνίδι "γκραν γκινιόλ" στην Καισαριανή (2001)

Σαν σήμερα στις 29/4/2001, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 2000-2001... 

Ο Δικέφαλος είχε στραμμένη την προσοχή του στον τελικό της 12ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό (εκεί που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του!), ενώ οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν για τη σωτηρία τους, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για αυτούς... 
Ο τότε τεχνικός της ομάδας μας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, προτίμησε να ξεκουράσει και να προφυλάξει κάποιους παίκτες, έχοντας στην αποστολή 13 ετοιμοπόλεμους παίκτες, κάτι που λέχθηκε και στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του παιχνιδιού. 

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 12' με ωραία προσπάθεια του Παντελή Κωνσταντινίδη που μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα και σημείωσε το 0-1. 

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 21' με τον Λαγό (υπήρξε καθαρό φάουλ νωρίτερα πάνω στον Τοχούρογλου που δε δόθηκε από τον Μποροβήλο!) 
Καραδήμος, Ναλιζτζής, Οκκάς, Κωνσταντινίδης, Πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε ο τελευταίος στο 12' και άνοιξε το σκορ στην Καισαριανή... 

Στο 34' ο Μπράτιτς βρήκε στην περιοχή τον Ναλιτζή και αυτός σημείωσε το 1-2 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. 

Στο 50' ο Σέγκος πέτυχε το 2-2 με κοντινή κεφαλιά παρά την προσπάθεια του Τοχούρογλου, για να έρθει στο 62' ο Λαγός να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους (αρχική εικόνα), μετά από τραγική ολιγωρία της άμυνάς μας! 
Χασιώτης - Μπεναλί, σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους ...

Το τελικό 3-3 σημείωσε ο Κατσιαμπής με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στο 70', μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης από τα αριστερά... 

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη συνέχεια μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Κωνσταντινίδη για να πάρει τη νίκη και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Μποροβήλου, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 3-3. 

Στο γήπεδο και ανάμεσα στους περίπου 3.000 θεατές (2.250 τα εισιτήρια) βρέθηκαν και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ... 

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο τότε γιατρός του ΠΑΟΚ (Οικονομίδης), είδε τον Κυριάκο Τοχούρογλου να έχει υποστεί εξάρθρημα δεξιάς ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, κάτι που τελικά τον κράτησε εκτός τελικού!  Ο τραυματισμός του συνέβη στη φάση της ισοφάρισης (2-2) των γηπεδούχων. 

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση...
Οι συνθέσεις: 

Εθνικός Αστέρας: Κιούρκος, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τριανταφύλλου (75' Καλιτζάκης), Τσαλίκης, Τέσοβιτς (83' Νεντέλκοβιτς), Ποδαράς, Μπασινάς, Παπαθανασίου (60' Παπαδόπουλος), Μπεναλί, Σέγκος. 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καραδήμος, Φουτσίνι, Χασιώτης, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Καφές, Οκκάς, Ναλιτζής, Μπράτιτς, Κωνσταντινίδης. 

Δηλώσεις: 

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε ερώτηση για τον αν υπάρχει περίπτωση να πάει στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας, φανερά εκνευρισμένος απάντησε: "Εδώ είμαστε για το σημερινό παιχνίδι και όχι για την Εθνική Γιουγκοσλαβίας ούτε την Εθνική Ελλάδας. 

Κάποιοι παίζουν πίσω από την πλάτη μου πάρα πολύ άσχημα, χωρίς να υπάρχει αλήθεια! Άρχισαν με έναν φωτορεπόρτερ για τον οποίον γράφτηκε ότι έφαγε ξύλο από εμένα. 

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μου ρίξουν λάσπη. Τώρα γράφουν ότι θα πάω στην Εθνική Ελλάδας; Δηλώσεις για αυτό το θέμα δεν έχω κάνω ποτέ ούτε επίσημα έχω μιλήσει με κανέναν. Πήγα στην Γιουγκοσλαβία πρόσφατα για να δω την οικογένειά μου και τίποτε άλλο".

Διονύσης Χασιώτης: "Το σημερινό ματς ήταν για μας ένα παιχνίδι όπως όλα τα παιχνίδια που δίνουμε, παρόλο ότι είχαμε αρκετές απουσίες, κάναμε ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατόν για να πάρουμε τη νίκη".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. 

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4