Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2017

Πρόκριση στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο (1980)

Σαν σήμερα στις 30/4/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο τον Άρη, στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1979-1980 ...

Κύπελλο της σεζόν 1979 - 1980. Ο ΠΑΟΚ με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο του (2η θητεία) μετά την απομάκρυνση του Έγκον Πίχατσεκ, προελαύνει στο θεσμό, αποκλείοντας τον έναν μεγάλο αντίπαλο μετά τον άλλον!

Η αρχή έγινε στην Τούμπα όταν για τον Α' γύρο διέλυσε τα Γιαννιτσά με 6-0, ακολούθησε στον Β' γύρο το διπλό στο Καραϊσκάκης με 1-2 επί του Ολυμπιακού, στον Γ' γύρο η πρόκριση επί της ΑΕΚ με 1-0 στην Τούμπα, για να κληρωθεί στα προημιτελικά με τον Άρη, σε διπλά ματς.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Χαριλάου στις 5/3/1980, ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0, αν και μας είχε ακυρωθεί κανονικότατο γκολ του Παναγιώτη Κερμανίδη στο 83', όταν ο διαιτητής Πρίντεζης θεώρησε πως έγινε φάουλ του Θ. Αποστολίδη στον Παπαφλωράτο...
Λίγες μέρες αργότερα 22/3/1980, καταρρέει μεγάλο τμήμα της Θύρας 8 και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση έδρας για την ρεβάνς του κυπέλλου.

Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει το παιχνίδι στην Κατερίνη, όμως τελευταία στιγμή το πλάνο άλλαξε και αποφασίστηκε το παιχνίδι να γίνει στο Καυτανζόγλειο!
Ήταν 30/4/1980, όταν οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν μπροστά σε 40.000 φιλάθλους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οπαδοί του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα κάτι παραπάνω από εκπληκτική!

Μόνο με το παιχνίδι με τη Νάπολι μπορεί να συγκριθεί αυτό που ζήσαμε εκείνο το ανοιξιάτικο απόγευμα! Ότι και να γράψουμε για την ογκοδέστατη παρουσία του ασπρόμαυρου λαού, δεν μπορεί να αποδώσει το τρελό σκηνικό που στήθηκε στο γειτονικό γήπεδο!
Κερκίδα έκανε όλο το γήπεδο, όμως το ένα πέταλο, αυτό που υπήρχαν οι οργανωμένοι, ήταν πραγματικά ανεπανάληπτο! Κερκίδα από κάγκελο σε κάγκελο, κάτι που από τότε δεν έχει συμβεί στο Καυτανζόγλειο, μιας και αυτοί που το χρησιμοποιούν, μετά βίας γεμίζουν ένα κομμάτι του!
34.641 εισιτήρια κόπηκαν σε εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο η φλόγα της πρόκρισης των παικτών μας ήταν το κάτι άλλο! Από το 1' μέχρι το 120' όσοι αγωνίστηκαν τα έδωσαν όλα, με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Βασιλάκο!

Ο δρόμος για την πρόκριση άνοιξε στο 60', όταν ο Κούδας από τα δεξιά με αλλεπάλληλες τρίπλες εξουδετέρωσε δύο αμυντικούς, σούταρε δυνατά, ο Παπαφλωράτος απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα στρώθηκε στον Σαράφη που από κοντά άνοιξε το σκορ, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στο γήπεδο!
 
Στο 86' ο Μιχαλίτσιος ανατρέπει τον Κούδα, αλλά ο Βασάρας είπε "παίζετε"... Με 1-0 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του αγώνα με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά στον ΠΑΟΚ να ανήκει η μερίδα του λέοντος από αυτές!
 
Στο 108' ο Βασιλάκος αφού πέρασε τρεις αμυντικούς του Άρη, εκτέλεσε τον Παπαφλωράτο με άψογο σουτ, την ώρα που ακριβώς πίσω από την εστία, στο πέταλο, γινόταν το έλα να δεις!
Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πρόκριση - μαγκιά, ανατρέποντας το προβάδισμα του συμπολίτη, αναγκάζοντάς τον για μια ακόμη φορά να φύγει από το γήπεδο με κατεβασμένο το κεφάλι!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (46' Κερμανίδης).

Άρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός (72' Μιχαλίτσιος), Κούης, Ζήνδρος, Μπαλής, Ζελελίδης (65' Βάγγης), Όλε, Σεμερτζίδης.
 
Δύο μέρες αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέρασαν από το λογιστήριο και εισέπραξαν το πριμ (90.000 δρχ), ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο!
Τρελό πανηγύρι στήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τόσο στις εξέδρες, όσο και στην πόλη, με πορείες και γλέντι που κράτησε - όπως συνηθιζόταν τότε- μέχρι το επόμενο πρωί...
Μετά την πρόκριση ο Γκιούλα Λόραντ είχε δηλώσει: "Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι δεν είχα ανάμειξη στο σημερινό παιχνίδι (είχε έρθει στον ΠΑΟΚ πριν λίγες μόλις ώρες). Ο Φουντουκίδης έκανε την 11άδα και έδειξε την τακτική στους παίκτες.

Εγώ μίλησα στα παιδιά πριν τον αγώνα και τους είπα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό φάνηκε στην παράταση όταν οι παίκτες μας επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις και πήραν την πρόκριση.

Η νίκη μας ήταν δίκαιη γιατί δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Από τα 120 λεπτά του αγώνα τα 100 ήταν δικά μας. Προκριθήκαμε επειδή είχαμε μεγάλη θέληση. Συγκρίνοντας τον σημερινό ΠΑΟΚ με αυτόν του 1976, διαπιστώνω ότι τότε υπήρχε μεγαλύτερη ομοιογένεια και παίκτες στους οποίους μπορούσα να στηρίξω το σύστημά μου.

Σήμερα λείπει ο παίκτης που θα κάνει το παιχνίδι, γιατί μόνο ο Κούδας έχει τέτοιες ικανότητες, αλλά δεν μπορεί πλέον να προσφέρει το 100%. Μια ευχάριστη διαπίστωση για μένα είναι ότι η ομάδα διαθέτει έναν από τους καλύτερους στόπερ της Ευρώπης, τον Θόδωρο Αποστολίδη!

Πιστεύω ότι θα αξιοποιηθεί περισσότερο με λίγη δουλειά. Προς το παρόν θα επιμείνω στη φυσική κατάσταση".

Ο Μαγυάρος τεχνικός είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη του αγώνα, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Για την άφιξη και τις δηλώσεις του μια μέρα πριν διαβάστε ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4