Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Απριλίου 2018

Η επιστροφή του Λόραντ στον ΠΑΟΚ (1980)

Σαν σήμερα στις 29/4/1980, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Γκιούλα Λόραντ, για να αντικαταστήσει τον ’Εγκον Πίχατσεκ ...

Ο Εγκον Πίχατσεκ απομακρύνθηκε από τον Δικέφαλο, μετά την ισοπαλία (2-2) με την Παναχαϊκή στις 27/4/1980, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980.
Ο Μαγυάρος τεχνικός είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη του αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Στις πρώτες του δηλώσεις στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς", το βράδυ της ίδιας μέρας είχε αναφέρει:

"Είμαι πραγματικά συγκινημένος από την υπέροχη υποδοχή. Πιστεύω ότι κανείς προπονητής μέχρι σήμερα δεν έζησε τέτοιες στιγμές! Ήταν μια υποδοχή που θα ταίριαζε σε γίγαντα, μια υποδοχή που μέχρι ενός σημείου την περίμενα αφού γνωρίζω ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι πιο ενθουσιώδεις στην Ελλάδα. 
Οπωσδήποτε οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνω είναι τεράστιες, αφού η συμπεριφορά του κόσμου είναι μια καλή προειδοποίηση για μένα. Ο ρόλος μου μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, μια και δεν ξέρω ακόμη τίποτε για την ομάδα.

Παρόλα αυτά τολμώ να πω ότι δεν φοβάμαι τίποτε. Ήρθα εδώ σαν φίλος για να προσφέρω τη βοήθειά μου. Άλλωστε βοηθώ όπου υπάρχει ποδόσφαιρο.
Έμαθα ότι την ομάδα την έχει αναλάβει ο Αρίστος Φουντουκίδης και χαίρομαι που στο εξής θα τον φωνάζω "κύριε συνάδερφε". Θέλω να τονίσω ότι θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ οποιοσδήποτε και αν ήταν ο πρόεδρος. Εξάλλου έμαθα ότι ο τωρινός πρόεδρος έγινε πιο σωστός από ότι ήταν, όπως έγινα και εγώ ακόμη σωστότερος.

Δεν κρύβω ότι είχα προτάσεις από δύο συλλόγους. Τις απέρριψα όμως μόλις εκδήλωσε ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚ. Συμβόλαιο συνεργασίας δεν έχω υπογράψει ακόμη, φτάνει όμως νομίζω ο λόγος μεταξύ ανδρών!
Τέλος, για τους ποδοσφαιριστές έχω να πω ότι δεν υπάρχει πλέον συγγνώμη από μένα για αυτούς αφού τώρα έχουν γίνει πραγματικοί επαγγελματίες..."

Ο Λόραντ έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις 17:20 με πτήση της Λουφτχάνσα και εκτός από τους περίπου 2.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ που τον υποδέχτηκαν, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν εκ μέρους του επίσημου ΠΑΟΚ και οι Μαμιδάκης, Ζελομοσίδης, Κρυσταλάκος.
Ο Μαγυάρος τεχνικός, φανερά συγκινημένος από την υποδοχή, παρέλαβε πολλές ανθοδέσμες ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε μεγάλη αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της πόλης.
 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4