Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Απριλίου 2018

Ισοπαλία στο αντίο του Έγκον Πίχατσεκ (1980)

Σαν σήμερα στις 27/4/1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Καυτανζόγλειο την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος, της περιόδου 1979-1980...
Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο (τελευταία του παρουσία στον πάγκο μας!), μπροστά σε 10.000 θεατές (9.172 τα εισιτήρια) κατάφερε και δεν κέρδισε, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2, αν και προηγείτο στο σκορ ως το 83', με 2-0!

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί στο 39' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κωστίκος, ένα πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Βουράκης, σε ανατροπή του Βασιλάκου από τον Μητσέα.
Στην επανάληψη και στο 76', ο Κερμανίδης διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου με ωραίο σουτ, μετά από μπαλιά του Σαράφη, δίνοντας την εικόνα πως η ομάδα εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στην κατάκτηση της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν και αρχικά μείωσαν το σκορ στο 83' με κεφαλιά του Σπεντζόπουλου, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ιωακειμίδης.
Σαν να μην ΄έφτανε αυτό, στο 88', ο Ιωακειμίδης και πάλι σέντραρε, η άμυνά μας υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και δεν απομάκρυνε την μπάλα, με αποτέλεσμα ο μετέπειτα παίκτης μας, Γιάννης Ψαρράς να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και με ψύχραιμο σουτ να σημειώσει το τελικό 2-2.
Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Κωστίκος, Σαράφης και από τη μαχητική Παναχαϊκή οι Σπεντζόπουλος, Ψαρράς, Κυριακόπουλος, Μητσέας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος (46' Κερμανίδης), Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός(61' Γκουερίνο).

Παναχαϊκή: Μητσέας, Σπανοσωτηρόπουλος, Κυριακόπουλος, Μπόσκοβιτς, Αποστολίδης, Ψαρράς, Σταματόπουλος (61' Αραμπατζής), Ιωακειμίδης, Σπεντζόπουλος, Ξανθόπουλος, Γεωργόπουλος (72' Παπαλάμπρου).
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

* Ο λόγος για τον οποίον το παιχνίδι έγινε στο Καυτανζόγλειο, έχει να κάνει με την κατάρρευση της θύρας 8 στις 22/3/1980, όταν και ανακλήθηκε άδεια λειτουργίας του γηπέδου μας, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Έτσι η ομάδα χρησιμοποίησε για αρκετά παιχνίδια (σχεδόν για ένα χρόνο!) τα γήπεδα του Άρη και του Ηρακλή, μέχρι να χτιστεί εκ νέου η θύρα 8 και να επισκευαστούν οι ζημιές που είχε το υπόλοιπο στάδιο σε κάποια σημεία του, εξαιτίας του σεισμού που τράνταξε τη Θεσσαλονίκη στις 20/6/1978!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4