Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Απριλίου 2018

Αποκλεισμός στην Τρίπολη, με κακή εμφάνιση (2013)

Σαν σήμερα στις 27/4/2013, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2012-2013...

Δυναμική η παρουσία για μια ακόμη φορά στο γήπεδο της Τρίπολης 1.500 οπαδών του ΠΑΟΚ που έκαναν το μακρινό ταξίδι και στάθηκαν δίπλα στην ομάδα από όλες τις γωνιές της χώρας, αλλά στο τέλος έφυγαν και πάλι απογοητευμένοι από τα όσα παρουσίασε ο Δικέφαλος στο γήπεδο.

Ο Δώνης ξεκίνησε με τους Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αποστολόπουλο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνη, Λίνο, στη μεσαία γραμμή τους Καμαρά, Λάζαρ, Λάτσε και Σαλπιγγίδη, μπροστά τους ο Λόρενς και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, περιόρισε τους δραστήριους μέσους του Αστέρα, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ιτάνζ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κατοχή της μπάλας.

Παρά τα όσα γραφόταν τις τελευταίες μέρες, ο ΠΑΟΚ έδειξε στο πρώτο ημίχρονο πως πήγε στην Αρκαδία να υπερασπιστεί το 2-1 της Τούμπας και όχι για να κάνει το παιχνίδι του.

Στο δημιουργικό όμως κομμάτι, η ομάδα αρκέστηκε σε κάποιες επιθέσεις ημιτελείς, ενώ η καλύτερη στιγμή της στο 31' όταν δυνατό σουτ του Λόρενς τράνταξε το δοκάρι του Γεωργακόπουλου.

Ο Αστέρας απείλησε στις καθυστερήσεις, όταν ο Αποστολόπουλος κόντραρε σουτ του Ντε Μπλάσις που έγινε με καλές προϋποθέσεις...

Στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και μετά από ένα 15λεπτο πέτυχε να ανοίξει το σκορ στο 61' με τον Ουσέρο, σε μια από τις λίγες επιθέσεις του μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο ΠΑΟΚ με το 1-0 σε βάρος του, ουσιαστικά δεν αντέδρασε, ήταν φανερό πως η ομάδα δεν είχε πλάνο και μοιραία ήρθε και το 2-0 και πάλι από τον Ουσέρο λίγο πριν την εκπνοή του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για 3η συνεχόμενη φορά εκτός τελικού

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (90' Ουρτάδο), Ναβάρο (40΄Καλαντζής), Ράγιος, Ντε Μπλάσις και Περόνε (81' Αλβάρεζ).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46' Έττο), Λίνο. Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε (70' Ολίσε), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Καμαρά και Λόρενς.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά από την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα, έκανε λόγο για μια κακή βραδιά όλης της ομάδας και ανέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Ήμασταν προσηλωμένοι σε ένα πλάνο. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε είχαμε σπασμωδική αντίδραση, δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και να απειλήσουμε. 

Είναι μία ήττα που πονάει πολύ. Όλοι έχουμε ευθύνη και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προπονητής. Σίγουρα ήμασταν κακοί και περιλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα. Πολλές φορές η διατήρηση του αποτελέσματος σε κάνει να σκέφτεσαι παθητικά. 

Δεν μπορούμε να τα εξηγούμε πάντα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε δεν υπήρξε αντίδραση και η συμπεριφορά μας με τη μπάλα στα πόδια ήταν κακή. Μπορείτε να ρίξετε την ευθύνη για οτιδήποτε σε μένα".

Για το γεγονός ότι δεν προώθησε από νωρίς τον Κατσουράνη στα χαφ, απάντησε: "Δεν ήθελα να σπαταλήσω μία αλλαγή και το κάναμε λίγο αργότερα, αλλά γενικώς η εικόνα μας με την μπάλα στα πόδια ήταν κακή. Στο τεχνικό κομμάτι μπορείτε να κάνετε ανάλυση και να ρίξετε την ευθύνη σε εμένα. 

Υπάρχει ιδιοκτήτης που ξέρει τι πρέπει να κάνει, όλοι κρινόμαστε. Στα κρίσιμα παιχνίδια με τον Αστέρα είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε ότι μπορούσαμε και σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή".

Για το κλίμα στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό, ανέφερε: "Στενοχώρια και απογοήτευση. Περνάμε μια δύσκολη στιγμή που δημιουργεί προβληματισμό. Δεν είναι ώρα για συμπεράσματα. Στο τέλος της χρονιάς ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει. Όλοι κρινόμαστε."

Για την επόμενη μέρα, σημείωσε: "Η θέση του προπονητή είναι πάντα δύσκολη, σήμερα είσαι σε μία θέση και αύριο δεν είσαι, αυτό το κρίνουν άλλοι. Δε θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να κρίνω την χρονιά. 

Αυτή την στιγμή χάσαμε έναν στόχο και είναι αποτυχία. Θα παρθούν κάποιες αποφάσεις το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ με την ιδιοκτησία που έχει, πρέπει να βάλει μεγαλύτερους στόχους και να πάρει περισσότερους τίτλους. 

Αυτό είπα και στους παίκτες, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τίτλους. Δυστυχώς απέχουμε ακόμη. Όταν στους κρίσιμους αγώνες δεν κάνεις αυτό που μπορείς, χάνεις έναν στόχο και αυτό είναι μία αποτυχία".

Τέλος, σημείωσε: "Είναι σημαντικό η ομάδα να μείνει ενωμένη, το ποδόσφαιρο έχει πολύ στενοχώρια, το σημαντικό είναι να μπούμε ενωμένοι στα play offs. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει ανεξαρτήτως προσώπων γιατί πρέπει να διεκδικήσει τίτλους".
Ο Σαρλ Ιτάνζ ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τρίπολη και από όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά είπε: "Είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα μετά τον αποκλεισμό μας από τον τελικό. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί ακολουθούν τα play offs. Δυστυχώς μείναμε στον αγώνα της Τούμπας" και πρόσθεσε:
 
"Με το 0-0 ήμασταν ικανοποιημένοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, δεχθήκαμε το γκολ και δεν καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα για να πάρουμε εμείς την πρόκριση".

Κλείνοντας επισήμανε: "Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο. Εκ μέρους των παικτών, των προπονητών, του ιατρικού τιμ και της διοίκησης, θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους οπαδούς μας γιατί τους απογοητεύσαμε. 

Είμαι στον ΠΑΟΚ δυο- τρεις μήνες κι έχω καταλάβει ότι είναι μια μεγάλη ομάδα και μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στο Champions League της επόμενης περιόδου και τη νέα χρονιά να πάρουμε έναν τίτλο".

----------------------------------------------------------------

Μια ακόμη μαύρη σελίδα προστέθηκε σαν σήμερα (27/4/2013) στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που γνώρισε την πίκρα του αποκλεισμού στην Τρίπολη ...

Παίκτες χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, προπονητής απειροελάχιστος για να βρίσκεται στον πάγκο του Δικεφάλου -ιδιαίτερα αυτήν την εποχή- συνέθεσαν την εικόνα της τραγωδίας και μάς στέρησαν το όνειρο του ΟΑΚΑ.

Ο μόνος που θύμιζε ΠΑΟΚ στο "Θ. Κολοκοτρώνης" ήταν ο κόσμος της ομάδας. Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους βαθιά κοιμισμένους προαναφερόμενους, αλλά μάταια.
Αυτοί δεν ξυπνούσαν με τίποτε! Αξίζουν πολλά μπράβο στους οπαδούς που έκαναν αυτό το μακρινό ταξίδι για να σταθούν δίπλα στα 4 ιερά γράμματα και στο τέλος αναγκάστηκαν να φύγουν με κατεβασμένα τα κεφάλια, σε ένα ταξίδι επιστροφής που όσοι έτυχε παλιότερα να ζήσουν κάτι αντίστοιχο ξέρουν πολύ καλά το πόσο ψυχοφθόρο είναι.
Περίπου 100-200 οπαδοί της ομάδας περίμεναν την αποστολή του Δικεφάλου στο αεροδρόμιο, αλλά τελικώς μόνο οι Βρύζας και Γεωργιάδης βγήκαν από τη κανονική έξοδο μιας και η ομάδα φυγαδεύτηκε από άλλη έξοδο!

Πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής βρέθηκαν στο στόχαστρο του εξοργισμένου κόσμου, ενώ λίγο έλειψε να ανάψουν για τα καλά τα αίματα, όταν ο Ζήσης Βρύζας αντέδρασε σε κάποιες ύβρεις που δέχθηκε από έναν οπαδό, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν για να μην φύγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Οι δύο ιθύνοντες αποχώρησαν και η κατάσταση ηρέμησε, ενώ οι Ποικιλίδης και Μηλιωρίδης δέχθηκαν τα παράπονα του συγκεντρωμένου κόσμου χωρίς εντάσεις και ακρότητες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4