Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Απριλίου 2018

Πεντάσφαιρος αλλά και διπρόσωπος! (1969)

Σαν σήμερα στις 27/4/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΑΟ Χαλκίδας, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.956 τα εισιτήρια), επικράτησε ιδιαίτερα εύκολα με 5-1 και φτάνοντας τους 64 βαθμούς παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας ...

Ο ΠΑΟΚ ήταν διπρόσωπος στο παιχνίδι, καθώς την καταπληκτική εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου, ακολούθησε ένα δεύτερο ημίχρονο που έμοιαζε με αγγαρεία και έφερε μεγάλη δυσφορία στις εξέδρες της Τούμπας!

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Σαράφης στο 2' και Κούδας στο 8' (αρχική εικόνα) και στο 14'. 

Το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 4-0, με τον Παρίδη να είναι αυτός που βρήκε δίχτυα στο 27', ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 61' ο Αφεντουλίδης με παλικαρίσιο γκολ έγραψε το 5-0 και το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να σημειώσουν στο 72' το γκολ της τιμής με τον Σιμιτζή.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Τερζανίδης, Αφεντουλίδης, Κούδας και από την ομάδα της Χαλκίδας οι Εμμανουηλίδης, Τοκπασίδης, Μπρατσιώτης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης (46' Μουρατίδης), Μακρής, Θεοφανίδης, Γιακουμής (46' Λάζος), Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης

ΑΟ Χαλκίδας: Καγιάς, Τσάκαλος Ι, Βλάχος, Κακαβάς, Τσάκαλος ΙΙ, Εμμανουηλίδης, Σιμιτζής, Παππάς, Τοκπασίδης, Ρόγκας, Μπρατσιώτης

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4