Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2017

Η νίκη (με Παρίδη) έδιωξε τα ... σενάρια! (1969)

Σαν σήμερα στις 9/3/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της περιόδου 1968-1969...

Ο αγώνας έγινε σε γεμάτο γήπεδο, καθώς 20.000 θεατές είχαν βρεθεί στις κερκίδες (η Τούμπα δεν είχε ακόμη την χωρητικότητα των επόμενων ετών), με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 12' ο Δημήτρης Παρίδης με κοντινό πλασέ.

Είχε προηγηθεί εξαιρετικός συνδυασμός της επιθετικής μας γραμμής, η μπάλα έφτασε στον νεαρό τότε Ασλανίδη, που σούταρε με δύναμη (τον θυμόμαστε για τα φαρμακερά του σουτ!), η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του Δινόπουλο, στρώθηκε στον Παρίδη που είχε εύκολο έργο στη συνέχεια να σημειώσει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση! 

Στη διπλανή εικόνα, διακρίνεται ο Παπαχρηστούδης να διεκδικεί την μπάλα ανάμεσα σε Ζαχαρόπουλο και Ζαφειρίδη.

Το παιχνίδι ήταν μετριότατο, λίγες οι καλές φάσεις που αξίζει να μνημονευτούν, αυτό όμως που καταγράφηκε είναι μια μεγάλη δυσφορία εκ μέρους του κόσμου προς την ομάδα κυρίως στην επανάληψη, όταν βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει όχι μία αλλά δύο ταχύτητες, πίστεψε πως θα δοθεί βαθμός στον κινδυνεύοντα με υποβιβασμό Ηρακλή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν καιγόταν για τη νίκη καθώς βρισκόταν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας!

Δύο στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου επέτειναν την εντύπωση αυτή, καθώς ο Κούδας στο 53' πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά δεν σούταρε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Χαλιαμπάλιας, καθώς και η απομάκρυνση του Φουντουκίδη από το κέντρο της άμυνας σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση!

Όλα τα παραπάνω σενάρια "διαλύθηκαν" όταν ο διαιτητής Ελευθεριάδης σφύριξε για τελευταία φορά, με τον ΠΑΟΚ του Γιάνκο Γιανέφσκι να φτάνει τους 49 βαθμούς και να βρίσκεται στην 7η θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από Πανιώνιο, αρη, Εθνικό.
Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή (Δινόπουλος) μπλοκάρει σέντρα των παικτών μας, με φόντο τις γεμάτες κερκίδες της Τούμπας ...

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο ματς ο Σταύρος Σαράφης, τον οποίον ακολούθησε σε απόδοση ο Μακρής...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Παπαχρηστούδης, Μακρής, Γιακουμής, Ασλανίδης (78' Λάζος), Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης (46' Αφεντουλίδης).

Ηρακλής: Δινόπουλος, Μπατάκης, Χαλιαμπάλιας, Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Νικολούδης, Ζαφειρίδης, Καφετζής, Κασάπης, Ζαχαρόπουλος, Κυπραίος (63' Ακριτίδης).

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται το σκίτσο που επέλεξε ο Κώστας Μητρόπουλος για να σατυρίσει εκείνη τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του συμπολίτη Ηρακλή... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4