Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Μαρτίου 2017

Τέσσερα τεμάχια στα δίχτυα του Ράντου (1990)

Σαν σήμερα στις 25/3/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Η μεγαλύτερη παράδοση αήττητου που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν ως τότε ανελλιπώς στην Α' Εθνική Κατηγορία, ήταν σε εξέλιξη και εκείνη τη μέρα στην μισογεμάτη Τούμπα (17.169 εισιτήρια) ... συνεχίστηκε!
Ο Δικέφαλος, αποφασιστικός από το πρώτο λεπτό επιβλήθηκε πολύ άνετα με σκορ 4-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 10' ο Λαγωνίδης με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Μητσιμπόνα, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο λεπτό με τον Μητρόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σκαρτάδο στο 35', για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος να γράψει το 3-1 με κεφαλιά. Προηγήθηκε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μπορμπόκης), απόκρουση του Ράντου και ο Ροδίτης μέσος του Δικεφάλου πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε.
Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι ένιωθαν να έρχεται μια ακόμη ήττα, σε ένα γήπεδο από το οποίο έφευγαν μονίμως χαμένοι επί δεκαετίες, με εξαίρεση δύο ισοπαλίες που κατάφεραν να πάρουν από τη σεζόν 1970-71!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47ο λεπτό, ο Γιάννης Αλεξούλης με σουτ από τα 40 μέτρα, ανάγκασε τον Ράντο να μαζέψει για 4η φορά το τόπι από τα δίχτυα του.
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως είχε δύο πολύ καλές στιγμές (δοκάρι ο Μαγκντί, χαμένο τετ α τετ ο Σκαρτάδος) για να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη νίκη του!

Να σημειωθεί πως από τη σεζόν 1986-87 μέχρι τη σεζόν 1989-90 ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί από τον ΠΑΟΚ (σε Τούμπα και ... Σέρρες), 15 τέρματα πετυχαίνοντας 3! Και όλα αυτά σε μόλις τέσσερα ματς!
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης.

Ολυμπιακός: Ράντος, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Μαυρομάτης, Σαββίδης, Τσαλουχίδης, Χατζίδης, Κωφίδης, Αναστόπουλος, Ντέταρι (56' Νεντίδης), Μητρόπουλος (46΄Μυστακίδης).

Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από την αναμέτρηση, που εξελίχθηκε σε μια ταπεινωτική ήττα για την ομάδα του Πειραιά...
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4