Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαρτίου 2017

Ισοπαλία μέσα σε αποδοκιμασίες (1963)

Σαν σήμερα στις 24/3/1963, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στη γειτονική Καλαμαριά με τον Απόλλωνα Πόντου, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, είχε μια σχετικά καλή χρονιά, βρισκόταν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, παίζοντας ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο.

Εκείνη τη μέρα όμως, η εμφάνισή του ήταν μετριότατη και απογοήτευσε όσους έδωσαν δυναμικό παρόν στο γήπεδο του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα όταν ο διαιτητής Αντώνης Πατσανιάν σφύριξε για τελευταία φορά, να ακουστούν πολλές αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία...

Οι μόνες καλές φάσεις που καταγράφηκαν σε εκείνο το ματς, ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Φουντουκίδη στο 38' (ήταν παίκτης του Απόλλωνα τότε) στο δοκάρι μας και μια ωραία προσπάθεια του Γιακουμή στο 72', με το σουτ που επιχείρησε να περνάει άουτ! 

Από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτε, σε ένα παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες, αλλά χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες!
Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Ξαρχάκος, μπλοκάρει την μπάλα πραγματοποιώντας έξοδο ...

Η βαθμολογία μετά τα ματς της 23ης αγωνιστικής:

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963...

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!




Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4